רשמים, ומחשבות של אחרי המפגש בטירה

בפורום זה נדון בנושא הטימלר הישראלי
שלח תגובה
סמל אישי של משתמש
dovev76

רשמים, ומחשבות של אחרי המפגש בטירה

שליחה על ידי dovev76 »

למרות שפעם אחרונה שגידלתי טימלרים היתה לפני 15 שנים ( כשעוד היו להם מקורים ארוכים ושימשו בעיקר כיונת תעופה) שמחתי לראות שישנם הרבה מגדלים שעושים הרבה מאמצים ומשקיעים הרבה מרץ וזמן על מנת ליצור טימלר חדש מיוחד ויחודי למדינה שלנו ממש כמו הכלב הכנעני בזמנו. חילוקי הדעות בנוגע למבנה הגזע החדש היו הרבה פחות קריטיים ממה שחשבתי שיהיו , לפי התרשמותי מבנה הראש כפי שמיוצג בתקן מקובל על כולם עיקר החיכוח נסוב סביב מבנה הגרביים, סוג הכתר, ואורך הגוף. אני כאמור לא גידלתי טימלרים כבר שנים ומעולם לא הצגתי בתערוכות ולא עשיתי כעין וכאפס לעומת רבים מהמגדלים שפגשתי היום ( כאלה שמגדלים טימלרים 20 שנה ויותר) אבל לדעתי אם כבר קובעים סטנדרט צריך קצת לצאת מה"קופסא" ולפעמים לבלוע קצת רוק ולחשוב מה אנחנו רוצים לראות כאן עוד 5 או 10 שנים, במידה ואנו רוצים לטפח
יונה שתתחרה גם בתחרויות בין לאומיות היא צריכה להיות בולטת ביחודה ובהידורה. יחוד והידור הם בדרך כלל תוצאה של סימטריה ויציבה
סימטריה היא דבר חשוב מאוד בטבע, ככל שבעלי חיים הם בעלי סימטריה טובה יותר הדבר מראה על איכות גנטית גבוהה יותר ( גם אצלנו בני האדם הסימטריה חשובה מאוד, אנשים יפים בענינו הם אנשים סימטריים תמיד אבל תמיד דבר ראשון שאנחנו בוחנים באדם חדש שאנו רואים הוא סימטריה אם למישהו יש אוזן גדולה מהשנייה,עיין גדולה מהשנייה או תופעות כגון אלה בד"כ לא נגדיר אותו כיפה או מושך- אלה עובדות החיים)
סימטריה חשובה לא רק ברמה של צד שמאל יהיה זהה לצד ימין אלא גם אם נרד לרמות נמוכות יותר קרי רמות האיבר ולמה אני חותר.....לנוצות הגרב,נוצה מתעקלת נוצרת כאשר במהלך גידולה צד אחד של הקולמוס גדל מהר יותר מהצד השני הנוצה גדלה ונהיית קעורה כלפי החלק הקצר יותר, כאשר נוצה גדלה באופן סימטרי קרי שני הצדדים שלה גדלים באותה מהירות נקבל נוצה ישרה ( וגם כאן סמטריה= איכות). לגבי הכתר הסיפור קצת שונה לדעתי,כתר רגיל הוא יפה לכשעצמו אבל כתר עם רוזטה הוא מהודר יותר וגם קשה יותר להשגה מבחינת סימטרייה,אם אנחנו כבר מפתחים זן אז מן הראוי שיהיה כזה שמאפיניו נשמרים בקפדנות וקשים להשגה כך יעלה ערכו בארץ ובעולם.כנ"ל לגבי יציבה, אם נסתכל על הרבה מזני התערוכה האירופים יציבה היא דבר מאוד מודגש בהם ובמידה ואנחנו שואפים שהזן שאנו כל כך עמלים עליו יעמוד בתערוכות אירופאיות בכבוד (משום מה לא נראה לי שנציג בשנים הקרובות במזרח התיכון....... 8-) ) כדאי שתהיה ליונה שלנו גם "שפה משותפת"
עם שדה התחרות החדש אליו היא שואפת להגיע.
תחשבו על זה, לא כל יום יוצא למגדלים לטפח זן חדש, והמגדלים של הטימלר בישראל זכו באפשרות הנדירה הזו שחבל לפספס ולפקשש
צריך לצאת קצת מהשובך ולראות את הנושא ממעוף היונה עוד עשר שנים יכולה להיות לנו יונה שתתחיל לצבור תאוצה אצל חובבים באירופה
כאשר את התקן קבעתם אתם המגדלים מישראל וחומר הריבוי הטוב ביותר יהיה גם הוא מישראל.
ייעוץ באחזקה ופתרון בעיות בשובך
בדיקות לגילוי מוקדם של טפילים וזיהוי מחלות יונים
חיסונים (ניוקאסל, סלמונלה)ותילוע.
הכנת השובך לעונת הריבוי
מדביר מוסמך - יעוץ ופתרון בעיות מזיקים בשובך ( כינים,זבובים,אקריות,עכברים וחולדות).

דובב- 0506241432
0542130121
admonsaieg

Re: רשמים, ומחשבות של אחרי המפגש בטירה

שליחה על ידי admonsaieg »

ערב טוב לכולם
כפי שאמרתי במפגש אני אנסה לסביר בעזרת תמונות את כוונותי.
נושא ראשון הוא לגבי הכתר- כוונתי היא בעיקר לך קותי, לך יניב, ולכל אלה שלא הבינו את כוונתי.
כתר מושלם הוא כתר שחייב להיות ללא רוזטותמבנה הכתר, רוחב הכתר, גובה הכתר, הסימטריות (לך דובב) הוא המושלם ביותר!אין מה לעשות שכתר כזה הוא פשוט "שירטוט" של מחוגה בצורה הקלאסי, הרוחב שלו והגובה שלו מרשימים מאוד את המביט במבנה הזה.
כתר עם רוזטה פשוט "משכיב "את הכתר כלפי הראש במיוחד מהצדדים , הרוחב שלו צר יותר אין מה לעשות, לרוב גם הרוזטה נמצאת בחלק נמוך יותר מאחורי הראש.
להמחשה
תמונה ראשונה- יונה בוגרת (2008) נקבה ,שים לב לכתר לגובהו, לרוחב שלו, וזה ליונה בת שנה וחצי בלבד!
תמונה שניה - נקבה צעירה (2009) לצורך העניין זוהי הבת של הנקבה מלמעלה, אני בכוונה צילמתי אם ובת להראות את "השטנץ" שבכתר כשהוא מושלם וללא רוזטה, זהו תמונה מהיטל צד, והיטל פנים פחות או יותר.
תמונה שלישית- אותה נקבה צעירה בהיטל צד, כאן רואים בברור את נקודת ההתחלה של הכתר והשלמות שלו.
לסיום נושא הכתר אני מקווה שעכשיו לאחר שראיתים את התמונות,תבינו את הכוונה, ואולי זה יתן לכם קו אחר של מחשבה (שלדעתי היא מוטעת מהיסוד שלה!)

נושא שני הוא הגרביים
אין ספק בכלל שצורת הגדילה של הניצוי בגרביים באופן טיבעי היא בצורת חרמש!כך גדלים הנוצות ברגליים,הניצוי ביונה מושלמת גודלות בצורת חרמש, גם בחזית הרגל וגם מצידי הרגל ויוצרות את הצורה האליפסית שדומה לחרמש, מה יעשו עם הנוצות הקדמיות?! (יגזרו אותם?!) כל התערבות (מלאכותית) של גזירה של הנוצות הקדמיות היא פסולה מיסודה! אין להתערב בכל צורה שהיא בגדילה ואו גזירה של נוצות קידמיות, ואין דבר כזה שנוצות יגדלו רק בצידי הרגליים בצורה רוחבית (אני רוצה להדגיש שאני בכלל לא פוסל גדילה ישרה, אבל היא "לא נורמלית")
אני מראה כאן בתמונה שבצורה חרמשית אין שום מצב של שבירה של הנוצות או משהו הדומה לזה, להפך שוב זהו מצב קלאסי של ניצוי!!(ושלא יספרו לי סיפורים של שבירת נוצות! כתוצאה מרוחב בסיס הנוצה)
מצרף אני תמונה של המצב הקלאסי שצריך להיות לדעתי.
עכשיו לאחר שהסברתי את כוונתי אני מקווה שגם כאן יתחילו להבין כיצד (לדעתי) צריך להראות ניצוי ברגליים
תודה
אדמון
קבצים מצורפים
תמונה ראשונה- נקבה בוגרת 2008 היטל צד ופנים
תמונה ראשונה- נקבה בוגרת 2008 היטל צד ופנים
טימלר לבן צעירה 2 2009.JPG (34.47 KiB) נצפה 2035 פעמים
תמונה שניה- צעירה 2009 היטל צד ופנים
תמונה שניה- צעירה 2009 היטל צד ופנים
טימלר לבן נקבה צעירה 1 2009.JPG (12.98 KiB) נצפה 2035 פעמים
תמונה שלישית אותה אחת היטל צד
תמונה שלישית אותה אחת היטל צד
טימלר לבן נקבה צעירה 2009.JPG (16.07 KiB) נצפה 2035 פעמים
תמונה רביעית- גרביים נקבה 2009 בצורה "הקלאסית"
תמונה רביעית- גרביים נקבה 2009 בצורה "הקלאסית"
טימלר לבן נקבה.JPG (19.46 KiB) נצפה 2035 פעמים
admonsaieg

שליחה על ידי admonsaieg »

תיקון טעות
הפכתי בין התמונה הראשונה לתמונה הרביעית
אדמון
סמל אישי של משתמש
קותי
מנהל האתר

שליחה על ידי קותי »

אדמון שבוע טוב ,
משום מה נידמה לך שכאשר דיברת במפגש לא הבנו אותך, אי לכך הוספת תמונות של כתר וגרביים,זו היתה פשוט תוספת לאותו הדבר,כי אכן מהבנו אותך היטב,
אתה בוודאי זוכר שאתה בצוות אשר עומד לדון על הנושאים הללו עם עוד חמישה אנשים ויהיה לנו מספיק זמן לשוחח על כל נושא שקשור לטימלר הישראלי,
אגב אני יכול להציג בפניך לא מעט תצלומים שהם יפים לא פחות אם לא יותר על כתרים עם רוזטות פרחוניות ויפות ולא נכון מצידך להגיד שזה יותר יפה מדבר אחר , כאן אנו גולשים לעניין של טעם אישי וכידוע לכולם שהיופי הוא בעיני המיסתכל,והמושג יותר יפה או יותר נכון הוא לא ההגדרה המתבקשת, אלא היכן הגבולות שעלינו להציב בבואנו לבנות גזע של יונים שיהיה יחודי ושונה מכל הטימלרים שהוא זה המייצג את הטימלר הישראלי,אין לי עניין לקבוע שום דבר באופן שרירותי ואתן לכולם בצוות להכריע בנושא ומה שיוחלט יהיה מקובל עלי וגם את זה כבר אמרתי ,שום דבר הוא אינו בבחינת יהרג ובל יעבור,הדיון הוא דיון פתוח ונישאלת השאלה במה מתייחד הגזע שאנו כה עמלים לפתח לרמה הבאה,
קותי אהרון
מנהל אתר יונים בישראל
054-4466060
סמל אישי של משתמש
dovev76

שליחה על ידי dovev76 »

שלום אדמון.
ראשית אני רוצה להודות לך על שהשקעת זמן בתגובה ארוכה ומנומקת. אני רואה שאנשים קוראים מה שאני כותב אבל לפעמים נדמה לי
שאני כותב לעצמי או מתכתב עם קותי במקרה הטוב וזו ממש לא המטרה שלי ( אשמח אם אנשים יגיבו, תגובה כל שהיא והרי אני יודע שיש מגוון דעות).
אחרי ההקדמה זו אני רוצה להתייחס לדבריך.
לגבי גרביים- לא התייחסתי כלל לקביעה כי גרב מעוקלת נשברת או שאינה נשברת, בחנתי את הנוצה מהכיוון הסימטרי אין מה לעשות, נוצה ישרה היא סימטרית יותר, קשה יותר להגיע לנוצה ישרה, אם אנחנו רוצים זן מהודר שהרבה מגדלים בארץ ובעולם ישאו אליו עיניים כדאי לעשות אותו
מהודר מלכתחילה ואם יש לנו הזכות ליצור זן חדש למה לא לקבוע את הרף הגבוהה ביותר? כנ"ל לגבי הכתר, כתר עם רוזטה הוא מהודר יותר
וקשה להשגה,כתר כזה רק יעלה את הידורו של הזן ויוקרתו.(שוב לדעתי.....). אין בעיה להביא כתר עם רוזטה למצב זקור כאשר מקצרים כמה נוצות בעורף היונה ולא זה לא פסול ודי מקובל בתערוכות של בעלי חיים בעולם ישנם זנים מסויימים של כלבים סוסים ואחרים שחלק ממהצגה שלהם
כגזע כוללת גם תיספורת אופיינית (פודל,יורקשרטרייר).
לגבי נורמלי או לא נורמלי, לקביעה כזו אין שום מקום כשאנחנו מדברים בטיפוח זנים,היונה הנורמלית היחידה היא יונת הסלע וכל שינוי שהכנסנו בה הוא לא נורמלי,גם ראש גדול עם סף מצח גבוהה הוא לא נורמלי גם גרביים וגם כתר כולם הן א-נומליות שהופיעו ביונים המבויתות משך השנים
וחוזקו על ידי המגדלים.
לדעתי התקן צריך להקבע עם ראיה קצת רחוקה יותר מאשר " מה יש לנו בשובך היום" תקן שקל להגיע אליו שווה פחות!!- וזו עובדת החיים.
כשאנחנו רוצים להכניס זן חדש שיתפוס תאוצה בעולם צריך להכניס משהו חדש איכותי,כבר יש לנו יונים רוסיות עם גרביים מעוקלות וענקיות ויש לנו גם כאלה עם כתרים משולשים וגם פוני,אז למה צריך את הטימלר הישראלי? אנחנו צריכים ללמוד ולראות מהם הזנים האיכותיים המקובלים בעולם
וליצור יונה שתעמוד איתם בקו אחד.בתוך עמי אני חיי ואני יודע כמה קשה לנו הישראלים להסתכל קדימה, רוצים הכל ומהר ולעשות הרבה כסף בדרך ולכן רואים את זה בכל תחומי החיים החל מתכנון הכבישים הלקוי בארץ והמשך בהקמת מכוני התפלה (קל יותר לקחת מס בצורת מאשר להשקיע מחשבה קדימה).
אבל התקן נקבע בסופו של דבר על ידי רוב המגדלים ואני מקווה שכל קביעה שלא תהייה תעשה מתוך הסתכלות קדימה ולא מתוך אנטרס זה או אחר
ושכל מגדל יראה כנר לרגליו את החשיבות בבניית גזע חדש ואת הצורך להביא את היונה אל התקן ולא את התקן אל היונה.שמו של זן טוב ומהודר יופץ מהר בכל העולם,זן פחות טוב,ישאר בארץ ידשדש ולדעתי יעלם לבסוף כי יונים עם גרביים וכתר יש הרבה......טימלר ישראלי אמור להיות רק אחד.
ייעוץ באחזקה ופתרון בעיות בשובך
בדיקות לגילוי מוקדם של טפילים וזיהוי מחלות יונים
חיסונים (ניוקאסל, סלמונלה)ותילוע.
הכנת השובך לעונת הריבוי
מדביר מוסמך - יעוץ ופתרון בעיות מזיקים בשובך ( כינים,זבובים,אקריות,עכברים וחולדות).

דובב- 0506241432
0542130121
שלח תגובה