דף 1 מתוך 2
אוכל ליונים שאני מערבב בעצמי
נשלח: א' ינואר 15, 2012 8:48 pm
על ידי בנימין
מה אתם אומרים
Re: אוכל ליונים שאני מערבב בעצמי
נשלח: א' ינואר 15, 2012 10:36 pm
על ידי קותי
התמונה יפה וניראית מצויין
שתף אותנו בהרכב המנה,כמה ק"ג אתה שם מכל סוג של גרעינים לשק של 25-50 ק"ג,
איזה וכמה סוגי גרעינים אתה שם במנה,האם אתה מוסיף גם מלח או ויטמינים או תרופה ?
ניראה איך תשתף אותנו ,
Re: אוכל ליונים שאני מערבב בעצמי
נשלח: ב' ינואר 16, 2012 7:23 am
על ידי בנימין
תערובת שאני מרכיב יש דורה דוחן חיריע פופקורן אורז עפונה צהובה שלמה עפונה ירוקה שלמה חמניה מקולפת חיטה כופתיות יונים
עפונה צהובה חצויה עפונה ירוקה חצויה מאוד קצת חומוס קטן
את התערובת אני מערבב לפי העיין אבל זה מתחיל ב4 קילו דורה והשאר הכל בקילו חוץ מחמינה וחומוס שאני מערבב חצי קילו
קותי אני לא יגיד לך שזה קל אבל כל פעם שאני קונה אוכל ליונים תמיד חסר משהו ופה מתי שאני מערבב לבד אני לא בה בתענות כלפי אף
אחד אז עולה לי 85 שקל לתערובת אבל פה אני יודע שאני מערבב מה שאני רוצה
Re: אוכל ליונים שאני מערבב בעצמי
נשלח: ב' ינואר 16, 2012 2:43 pm
על ידי קותי
בנימין שלום ,
אין ספק שהתערובת שלך מאוד עשירה במרכיבים,
ישנו חוק בהזנה שניקרא : "חוק המינימום" וזה אומר שכדי לעכל כמות מסויימת של חלבון עליך להישתמש בכמות מסויימת מינימום של אנרגיה המגיעה מפחמימות ושומנים,אם השקעת הרבה כסף בהוספת חלבון יקר לתערובת ואין לך מספיק אנרגיה ,הרי שהחלבון שבמנה שהרכבת לא נעכל ויעבור בגוף ללא נצילות מתאימה,כשאתה מערבב לפי העיין זה נישמע מאוד יפה ורומנטי ואין ספק שכוונותיך טובות ,
לא לחינם שאלתי השאלות כדי לדעת האם אתה נימצא בהתאמה לצרכי היונה או שכאבא הדואג ליונים שלו פשוט משקיע הרבה אך לא בהכרח
מקבל את התמורה המתאימה,
אגב כשאמרת עלות של 85 שקלים ,לכמה ק"ג התכוונת?
בכל מיקרה תודות על השיתוף ,
Re: אוכל ליונים שאני מערבב בעצמי
נשלח: ב' ינואר 16, 2012 3:59 pm
על ידי בנימין
ל25 קילו
Re: אוכל ליונים שאני מערבב בעצמי
נשלח: ב' ינואר 16, 2012 4:54 pm
על ידי קותי
זאת אומרת 3.40 שקל לק"ג אחד מזון וזה מאוד יקר
כדאי שתיבדוק את עצמיך לגבי עלויות קניית חומרי הגלם והרכב המנה,
Re: אוכל ליונים שאני מערבב בעצמי
נשלח: ב' ינואר 16, 2012 5:00 pm
על ידי בנימין
בחורף אני נותן אוכל יותר עשיר בגלל שקר מאוד מה שמיקר את המחיר של התערובת זה שאני מוסיף יותר חיריע עפונה ירוקה עפונה צהובה
ופופקורן
Re: אוכל ליונים שאני מערבב בעצמי
נשלח: ב' ינואר 16, 2012 6:39 pm
על ידי dovev76
בנימין, בגדול התערובת שאתה עושה דומה מאוד לזו של חסון
אבל יקרה ממנה ב 70 אחוז. בכדי לספק את הצריכה הקלורית של היונים בחורף אני מוסיף לתערובת שלו
30 אחוז תירס גדול וזה נראה שעובד טוב לפחות אצל ארוכי המקור. גם טימלרים מסתדרים עם התערובת שלי.
Re: אוכל ליונים שאני מערבב בעצמי
נשלח: ב' ינואר 16, 2012 6:48 pm
על ידי בנימין
דובב גם חמור דומה לסוס זה לא אומר שזה אותו הדבר
Re: אוכל ליונים שאני מערבב בעצמי
נשלח: ג' ינואר 17, 2012 2:58 pm
על ידי dovev76
לא מבין בסוסים אבל כמה עובדות שכדאי שתדע.
לחריע ולחמניה יש ערכים תזונתיים קרובים מאוד כך שאפשר להחליף חריעה בחמניה בלי בעיה
דורה,תירס,חיטה ואפונה ביחס נכון יכולים למלא את כל הצרכים התזונתיים של היונים שלנו
יונים חיות טוב על תערובת של 15 אחוז חלבון, תערובת עם פחות חלבון מעכבת גדילת גוזלים
ותערובת עם יותר חלבון היא בזבוז כי החלבון לא מנוצל.
בחישוב גס של אחוז החלבון בתערובת שלך הגעתי לקצת יותר מ 16 אחוז זו תערובת די טובה ( לא בדקתי את זו של חסון עדיין),
אבל אין הצדקה למחיר הגבוהה שלה אם משמח אותך לערבב ליונים שלך גרעינים זה נחמד
אבל זה שאתה משלם על תערובת ביוקר לא בהכרח אומר שהיונים מפיקות ממנה יותר.