דף 1 מתוך 1
איסוף מידע סטטיסיטי על גידול יונים לצורך מאמר
נשלח: א' מרץ 04, 2018 9:16 am
על ידי jongolan
שלום רב לחברי הפורום,
שמי יונתן גולן ואני העורך הראשי של כתב העת "פופיולר סיינס ישראל" (מדע פופולרי).
בגיליון הבא שלנו יופיע מאמר בנושא גידול יונים.
המאמר מתבסס על השוק האמריקאי.
רציתי להוסיף חומר ספציפי לארץ. האם ידוע לכם על מידע סטטיסטי כלשהו (רצוי רשמי) בנוגע להיקף צריכת יונים בארץ (לצורכי מאכל)? האם קיים גידול תעשייתי של יונים לצרכי מאכל, או רק חובבני? מה היקף שוק המגדלים לצרכי נוי/השבחה?
כל מידע וסיוע יתקבל בברכה.
בתודה מראש,
יונתן גולן
jon@translations.co.il
Re: איסוף מידע סטטיסיטי על גידול יונים לצורך מאמר
נשלח: ה' מרץ 15, 2018 10:35 pm
על ידי אלעד
Re: איסוף מידע סטטיסיטי על גידול יונים לצורך מאמר
נשלח: ד' אוקטובר 31, 2018 4:09 am
על ידי קותי
יונתן שלום,
לצערי לא נדרשנו לשאלות אלו כך שגם לא דאגנו לאסוף חומר מלא הדרוש לך לעבודתך.
אנסה לכוון אותך לכמה מקומות שם תוכל להשיג מידע יותר מפורט שאני מניח שאתה זכאי לקבלו.
1) השירותים הווטרינריים הם אלו המאשרים את יבוא היונים לישראל במדור יבוא ויצוא בבית דגן.
אחד הרופאים האמונים על ביקורת הגבולות לגבי יבוא בע"ח הוא ד"ר אבני.
2)הם יודעים בדיוק כמה רישיונות יבוא הם הוציאו וכמה יונים נכנסו ארצה באופן חוקי עברו הסגר ונמסרו או נמכרו לשטחי ישראל או לרשות הפלשתינית.
3)אני יכול להעריך שיותר מ2000-3000 יונים בשנה מיובאות לישראל על ידי כמה יבואנים.(קיים כמובן גם שוק של יונים שבקעו בארץ והן לא פחות טובות.) כיום השלטונות עושים קשיים רבים כדי לאשר את הכנסת היונים לארץ דבר שמייקר מאוד את יבוא היונים.
אני מדבר על יוני נוי, יוני בשר ויוני תעופה, גם עלויות ההובלה והשחרור מהמכס, הבדיקות הווטרינריות, והשימוש בסוכנים מייקרים מאוד את הבאת היונים ארצה.
4)שוק יוני הבשר נוסה פעם ע"י משרד החקלאות אשר עודד את גידול יוני הבשר ביישובי -הבקעה .נחתמו חוזים עם ובין יצרני גוזלי יונים לבשר לבין מדינות בשוק האירופי המשותף .עקב הזנחה וחוסר הקפדה על הפרטים ואולי גם חוסר פיקוח מצד שרות ההדרכה והמקצוע במשרד החקלאות נשלחו גוזלים עם זיהום חיידקי מתוך הזנחה .השלטונות במדינות היעד בדקו את הגוזלים ופסלו את המשלוחים ומתוך כך ביטלו את החוזים עם הספקים מישראל.
דבר זה הותיר את בעלי השובכים ללא יכולת יצוא. לצערי אף אחד לא טרח להגדיל פעילות ולטפל בנושא השיווק בארץ יצרני היונים (חקלאי הבקעה) לא מצאו עניין להמשיך ולהחזיק ביוני הבשר ולאט לאט נסגרו שובכים עם פוטנציאל של מאות אם לא אלפי יונים בכל משק.
השוק המסורתי היחיד שכן משתמש בבשר גוזלי יונים הוא במגזר הערבי.
בשנות השישים פעלה מסעדה בארץ בכפר יפיע שליד נצרת ,אשר התמחתה בתבשילי יונים מגזעים מקומיים אבל גם היא נסגרה .
מאז השימוש המסחרי במכירת גוזלים אפויים בתנור והממולאים באורז לא נעשה דבר באופן מסחרי אשר יצדיק יצור גדול של יוני בשר ,כך ששוק זה ממש דעך.
נותרו בארץ חובבי יונים רבים אשר לאחרונה משפרים את הידע המקצועי שלהם בגידול יונים. רבים מגדלים יוני תעופה ונוי .
היו בארץ שתי אגודות של יונאים אשר לאחרונה אוחדו וקיימת עמותה אחת אשר עורכת תערוכה ותצוגה של יונים גזעיות בסביבות חודש דצמבר. כדי לקיים תצוגה זו יש להוציא כסף אשר אין לעמותה והתומכים בעבר היו עיריות אשר בשיטחן נערכה התערוכה.
לצערינו עקב צמצום תקציבים קשה למצא מקורות מימון שיאפשרו קיומן של תערוכות יונים וקיימת בעייה של פעילות נוספת שתאפשר עריכת אירועים שכאלו ,כל מפגש שכזה מצריך אישור של משרד החקלאות .אישור וטרינר רשותי אישור השירותים הוטרינריים , אישור מצער בעלי חיים ואישור העירייה עצמה.העובדה שמייבאים יונים באופן פרטי מראה שקיים אכן שוק ליונים ועל היבואנים לדעת שיש להביא לארץ יונים ברמה גבוהה יותר מאשר אלו הקיימות בארץ וכך לרב איכות היונים עולה.גם המגדלים אשר התמקצעו כבר לא ירכשו יונה בינונית אשר יובאה מחו"ל אם איכותה אינה ברמה גבוהה ,כך שהחומר הטיפוחי הקיים בארץ רק משתפר מידי יום.
מקווה שכיסיתי חלק ניכר מהחומר שאתה מחפש. אם תהיה זקוק לעוד מידע תתקשר אלי ישירות.
בברכה
קותי אהרון.