בניית שובך
בניית שובך
שלום לכולם.
עפ"י הצעתכם הטובה ,החלטתי להתחיל משובך קטן ובו יונים מעורבות.
מספר שאלות שעולות:
1.השובך המתוכנן מיועד לקום בפינת החי שלי וגודלו יהיה כ-2x2x1 מטר.
כמה יונים אפשר לגדל בשובך בגודל שכזה?
2.האם אפשר ורצוי לגדל יונים בקרבת תרנגולות?איך מונעים העברת מחלות?
3.האם רצוי שהשובך יהיה חלל-אחד,או בעל מחיצות פנימיות להפרדה?
4.איזה אבזור פנימי כדאי להתקין בשובך?
תודה
עמי
עפ"י הצעתכם הטובה ,החלטתי להתחיל משובך קטן ובו יונים מעורבות.
מספר שאלות שעולות:
1.השובך המתוכנן מיועד לקום בפינת החי שלי וגודלו יהיה כ-2x2x1 מטר.
כמה יונים אפשר לגדל בשובך בגודל שכזה?
2.האם אפשר ורצוי לגדל יונים בקרבת תרנגולות?איך מונעים העברת מחלות?
3.האם רצוי שהשובך יהיה חלל-אחד,או בעל מחיצות פנימיות להפרדה?
4.איזה אבזור פנימי כדאי להתקין בשובך?
תודה
עמי
Re: בניית שובך
עמי בוקר טוב ושבת שלום,
שאלותיך ענייניות והשאלה אם תתייחס לתצעות באופן מיקצועי או שהמציאות תתווה לך דרך משלך,
1)הבסיס האידאלי לשטח מרווח ליונה הוא 1 מ"ר לזוג(שים לב האידיאלי)המאפשר הזדווגות ורביה טובה ומרווח תנועה טוב,
2)במונחים בסיסיים צריך שיהיו בשובך מדפים ברוחב -25 -10-15 ס"מ לצורך עמידה , חיזור והזדווגות, כאשר היונה אינה נימצאת על הקרקע ויונה אחרת לא תתבע את הטריטוריה לעצמה כי יהיה מספיק מקום לפעולות אלו ,בעונת ההיזדווגות הזכרים מחזרים במרץ ונוטים להפריע לזכרים אחרים להיזדווג ולכן חשוב לאפשר ליונים מקומות נוספים ששם לא יופרעו בשעת מעשה וכתוצאה הביצים תהיינה מופרות,
את המדפים ממקמים לאורך דופן השובך בגובה שהוא מתאים לך כי במידה ותכניס יותר יונים רצוי שיהיה להם מקום עמידה מספיק גדול ורחב,אם המדפים יהיו ברוחב של יותר מ20 ס"מ תוכל למקם גם עליהם תאי הטלה ,יש ביכולתיך לשים מספר שורות של מדפים אם ברצונך להכניס יותר יונים
ואז הסיכוי לרביה או הפריית הנקבות יגבר ללא הפרעה,
3)אחד הדברים ואולי החשוב ביותר הוא החזקת כלי מיים טריים ונקיים ,והשובך חייב שכל הזמן יהיה נקי,מיים עומדים ומלוכלכים בשובך מהוים את גורם העברת המחלות מספר אחת,זכור שיונה חולה לרב אינה אוכלת אך היא שותה ובבואה לשתות תעביר את גורם המחלה מייד לשאר היונים דרך המיים וכשאינם נקיים החיידקים הפתוגניים מתרבים בהם במהירות,
את כלי המיים רצוי להניח על מתקו מרושת כדי שהמיים העודפים שנופלים החוצה לא יצרו שלולית סביב לכלי המיים ,
באתר מופיע מאמר על בריאות היונים במדור מאמרים ,כדאי שתקרא אותו ,הדבר יאפשר לך להבין באופן מובהק יותר את מהות גורמי המחלה והדברים שעליך לעשות כדי למנוע אותם,
4)כלי אוכל: שיהיה צר וארוך כדי שיאפשר לכל היונים לתפוס את מקומם לאורכו ולא יווצר מצב בו יריבו על טריטוריה ואחת תאכל כמות כפולה ולחלש יותר לא ישאר מזון,כמות האוכל ליונה בגדלים שלך שאתה אמור להתחיל לגדל היא בין 20-ל30 גרם ליונה תלוי בגודל והאם מאכילה היא גוזלים(גם הזכר וגם הנקבה מאכילים)קח בחשבון שבזמן האכלת הגוזלים יש להוסיף עוד כ-10 גרם ליונה בשובך סגור ושאינה עפה החוצה לחפש מזון בחוץ,
5)תאי ההטלה:,תלוי בעיקרון בגודל היונה הוסף לאורך גופה כ5-10 ס"מ ויש לך תא הטלה אידיאלי,
רצוי מאוד שפתח התא יהיה מעט גבוה כ10 ס"מ מקרקעיתו וזאת כדי לגרום לגוזל להישאר זמן רב יותר בקן, אחרת בבקשו אוכל מהוריו יתלהב לצאת החוצה ויבקש מזון גם מיונים אחרות ובוגרות שיכולים בקלות לקרקף אותו ולגרום למותו,
כאשר הגוזל מתכסה בנוצות ראוי לתת מעט אוכל בתא ההטלה כדי שההורים יואכלו ממנו וילמדו את הגוזלים לאכול לבד ולכשירדו מהתא ידעו לאכול לבד מבלי הצורך לבקש מזון מיונים בוגרות אחרות וכשיאכלו לבד התפתחותם תהיה טובה יותר,
6)ולבסוף שמור על ניקיון השובך ואל תיקח דוגמה מהעבר הרחוק כשההיגיינה לא הייתה והכל היה "טבעי ומלוכלך" וכך גם תמותת הגוזלים הגדולה כלומר : לא כל מה שהיה בעבר היה טוב, ומאז למד האדם רבות ושיפר את חייו וחיי הסובב אותו,
הדבר אותו שכחתי לציין בבניית השובך הוא גג מתאים שאינו דולף ואינו אוגר חום,איוורור מספק בכל השובך אך יש להיערך להגנה מפי הרוח בימים או בלילות קרים כי אז היונה לא תוכל לשמור על חום גופה וזה פתח נירחב לבעיות בריאותיות,כלומר אתה חייב הגנה מפני חדירת הקור בין הנוצות כתוצאה ממשבי הרוח כי כשאין רוח וקר היונה כן יכולה להיתמודד עם הקור,נוצותיה הם המבודדים ושומרים על חום הגוף.
בהצלחה רבה לך,
שאלותיך ענייניות והשאלה אם תתייחס לתצעות באופן מיקצועי או שהמציאות תתווה לך דרך משלך,
1)הבסיס האידאלי לשטח מרווח ליונה הוא 1 מ"ר לזוג(שים לב האידיאלי)המאפשר הזדווגות ורביה טובה ומרווח תנועה טוב,
2)במונחים בסיסיים צריך שיהיו בשובך מדפים ברוחב -25 -10-15 ס"מ לצורך עמידה , חיזור והזדווגות, כאשר היונה אינה נימצאת על הקרקע ויונה אחרת לא תתבע את הטריטוריה לעצמה כי יהיה מספיק מקום לפעולות אלו ,בעונת ההיזדווגות הזכרים מחזרים במרץ ונוטים להפריע לזכרים אחרים להיזדווג ולכן חשוב לאפשר ליונים מקומות נוספים ששם לא יופרעו בשעת מעשה וכתוצאה הביצים תהיינה מופרות,
את המדפים ממקמים לאורך דופן השובך בגובה שהוא מתאים לך כי במידה ותכניס יותר יונים רצוי שיהיה להם מקום עמידה מספיק גדול ורחב,אם המדפים יהיו ברוחב של יותר מ20 ס"מ תוכל למקם גם עליהם תאי הטלה ,יש ביכולתיך לשים מספר שורות של מדפים אם ברצונך להכניס יותר יונים
ואז הסיכוי לרביה או הפריית הנקבות יגבר ללא הפרעה,
3)אחד הדברים ואולי החשוב ביותר הוא החזקת כלי מיים טריים ונקיים ,והשובך חייב שכל הזמן יהיה נקי,מיים עומדים ומלוכלכים בשובך מהוים את גורם העברת המחלות מספר אחת,זכור שיונה חולה לרב אינה אוכלת אך היא שותה ובבואה לשתות תעביר את גורם המחלה מייד לשאר היונים דרך המיים וכשאינם נקיים החיידקים הפתוגניים מתרבים בהם במהירות,
את כלי המיים רצוי להניח על מתקו מרושת כדי שהמיים העודפים שנופלים החוצה לא יצרו שלולית סביב לכלי המיים ,
באתר מופיע מאמר על בריאות היונים במדור מאמרים ,כדאי שתקרא אותו ,הדבר יאפשר לך להבין באופן מובהק יותר את מהות גורמי המחלה והדברים שעליך לעשות כדי למנוע אותם,
4)כלי אוכל: שיהיה צר וארוך כדי שיאפשר לכל היונים לתפוס את מקומם לאורכו ולא יווצר מצב בו יריבו על טריטוריה ואחת תאכל כמות כפולה ולחלש יותר לא ישאר מזון,כמות האוכל ליונה בגדלים שלך שאתה אמור להתחיל לגדל היא בין 20-ל30 גרם ליונה תלוי בגודל והאם מאכילה היא גוזלים(גם הזכר וגם הנקבה מאכילים)קח בחשבון שבזמן האכלת הגוזלים יש להוסיף עוד כ-10 גרם ליונה בשובך סגור ושאינה עפה החוצה לחפש מזון בחוץ,
5)תאי ההטלה:,תלוי בעיקרון בגודל היונה הוסף לאורך גופה כ5-10 ס"מ ויש לך תא הטלה אידיאלי,
רצוי מאוד שפתח התא יהיה מעט גבוה כ10 ס"מ מקרקעיתו וזאת כדי לגרום לגוזל להישאר זמן רב יותר בקן, אחרת בבקשו אוכל מהוריו יתלהב לצאת החוצה ויבקש מזון גם מיונים אחרות ובוגרות שיכולים בקלות לקרקף אותו ולגרום למותו,
כאשר הגוזל מתכסה בנוצות ראוי לתת מעט אוכל בתא ההטלה כדי שההורים יואכלו ממנו וילמדו את הגוזלים לאכול לבד ולכשירדו מהתא ידעו לאכול לבד מבלי הצורך לבקש מזון מיונים בוגרות אחרות וכשיאכלו לבד התפתחותם תהיה טובה יותר,
6)ולבסוף שמור על ניקיון השובך ואל תיקח דוגמה מהעבר הרחוק כשההיגיינה לא הייתה והכל היה "טבעי ומלוכלך" וכך גם תמותת הגוזלים הגדולה כלומר : לא כל מה שהיה בעבר היה טוב, ומאז למד האדם רבות ושיפר את חייו וחיי הסובב אותו,
הדבר אותו שכחתי לציין בבניית השובך הוא גג מתאים שאינו דולף ואינו אוגר חום,איוורור מספק בכל השובך אך יש להיערך להגנה מפי הרוח בימים או בלילות קרים כי אז היונה לא תוכל לשמור על חום גופה וזה פתח נירחב לבעיות בריאותיות,כלומר אתה חייב הגנה מפני חדירת הקור בין הנוצות כתוצאה ממשבי הרוח כי כשאין רוח וקר היונה כן יכולה להיתמודד עם הקור,נוצותיה הם המבודדים ושומרים על חום הגוף.
בהצלחה רבה לך,
קותי אהרון
מנהל אתר יונים בישראל
054-4466060
מנהל אתר יונים בישראל
054-4466060
Re: בניית שובך
קותי שלום ולילה טוב.
אט אט,מתבררת לי התמונה של כיצד להתחיל בגידול,הודות לעצותייך ועצותיו של דובב,שוב פעם תודה!
קראתי את המאמר בנושא הבריאות ובכוונתי לנהוג עפ"יו כפרוטוקול גידול.
אעשה מאמץ להביא יונים מחוסנות כנגד ניו-קאסל מלכתחילה.
מספר שאלות שעלו לי:
1.ראיתי שמקובל להשתמש ב"פחי-נפט" ו"חמוצים" כתיבות קינון,האם זה מומלץ וטוב?
2.יש צורך ברפד-איזה?
3.האם המדפים יכולים להיות פשוט משטח בולט או רצוי יותר מעיין כוורת המכילה תאים נפרדים?
4.מדפים ותאי הטלה,הם שני דברים שונים?
5.חשבתי לבנות מלבד דלת הכניסה שגודלה יהיה סטנדרטי, "דלתית קטנה" וקפיצית שתאפשר פינוי והגשה של מזון ומים,מחוץ לשובך
האם זה רעיון מוצלח לדעתך?
6.את כלי המים והאוכל חשבתי למקם,מתחת לאותה "דלתית" כמה סנטימטרים מעל גובה הקרקע וע"ג רשת,האם זה הכיוון?
תודה
עמי
אט אט,מתבררת לי התמונה של כיצד להתחיל בגידול,הודות לעצותייך ועצותיו של דובב,שוב פעם תודה!
קראתי את המאמר בנושא הבריאות ובכוונתי לנהוג עפ"יו כפרוטוקול גידול.
אעשה מאמץ להביא יונים מחוסנות כנגד ניו-קאסל מלכתחילה.
מספר שאלות שעלו לי:
1.ראיתי שמקובל להשתמש ב"פחי-נפט" ו"חמוצים" כתיבות קינון,האם זה מומלץ וטוב?
2.יש צורך ברפד-איזה?
3.האם המדפים יכולים להיות פשוט משטח בולט או רצוי יותר מעיין כוורת המכילה תאים נפרדים?
4.מדפים ותאי הטלה,הם שני דברים שונים?
5.חשבתי לבנות מלבד דלת הכניסה שגודלה יהיה סטנדרטי, "דלתית קטנה" וקפיצית שתאפשר פינוי והגשה של מזון ומים,מחוץ לשובך
האם זה רעיון מוצלח לדעתך?
6.את כלי המים והאוכל חשבתי למקם,מתחת לאותה "דלתית" כמה סנטימטרים מעל גובה הקרקע וע"ג רשת,האם זה הכיוון?
תודה
עמי
Re: בניית שובך
הי עמי,
פחים או כל תא אחר באותו הגודל מתאים לגודל היונה ומכיוון שהיו מיותרים נהגו להישתמש בהם כל תא באותו הגודל
מתאים לצורך העניין וכשמתבלה פשוט מחליפים, או מנקים,הפח נןהג לאגור חום אך בגלל דקותגם מתקרר מהר ברור שעץ יותר מבודד אך גם הרבה יותר יקר,
כעת רצוי שתתחיל פשוט ותראה מה ייטב לצרכיך או נסה אחד כזה ואחד אחר, במידה ויש לך תאים ניתן למקם בפנים קן להטלה וגידול
במדור הראשון אחרי דף הבית תיראה תצלומים של מספר דוגמאות,
כמובן שיש צורך ברפד כדי שהביצים לא תישברנה כאשר ניכנסת יונה זרה לתא ומתפתח קרב טריטוריאלי בין היונים או סתם שהביצה לא תחליק ותטייל לה בקן אלא תישאר במקום אחד מעבר לעובדהשהקן מריפוד משמש גם כמבודד וגם שומר על הטמפרטורה,
אנשים המגדלים יונים משתמשים בכל סוגי הרפד כמו זרדים ,קש,חציר, נסורת שבבים,או מחטי אורן האחרונים מכילים שרף המונע ממזיקים מסויימים לשהות בסביבתם ודוחים אקריות כינים וכדומה, בכל מיקרה רצוי לפזר על הריפוד אבקה מונעת כמו אקריתין ,אופיגל ואחרים
המדפים יכולים לבלוט ואין בכך שום בעיה ממילא אתה מתחיל בקטן ותראה מה יתאים לך מכל הניסיונות שאתה תעשה,כי הדגם צריך להישתלב בתנאי הסביבה,
רצוי שתבנה את הקירות על השיטה שניתן לפרק ולהרכיב אותם מחדש במקום אחר או אף להגדילם,
חיבור בברגים אידאלי למטרה זו במידה ותחליט לשנות מיקום או גודל,
אל תסרבל את הבניה בשלב הראשון אלא תבנה הכי פשוט שאפשר,זה ניפלא שאתה כה יסודי אך לכל מקום יתרונות וחסרונות שונים ורק הזמן ינחה אותך עם התנאים הסביבתיים את אשר עליך לעשות,
אגב עוד לא סיפרת לנו היכן את ממוקם באיזה איזור ,ממה תחיו וכדומה מכיוון שחייך במקום שכזה אינם שיגרתיים נישמח לדעת על כך יותר,
מיקום ל האוכל והמיים חייב להיות נגיש ונח ליונים ושניתן להגיע אליהם מכל צד, מקווה שנתתי לך קווי מחשבה אך אתה בוודאי רשאי לעשו כל מה שמתאים לך ואנו מאחלים לך הצלחה מליאה,
פחים או כל תא אחר באותו הגודל מתאים לגודל היונה ומכיוון שהיו מיותרים נהגו להישתמש בהם כל תא באותו הגודל
מתאים לצורך העניין וכשמתבלה פשוט מחליפים, או מנקים,הפח נןהג לאגור חום אך בגלל דקותגם מתקרר מהר ברור שעץ יותר מבודד אך גם הרבה יותר יקר,
כעת רצוי שתתחיל פשוט ותראה מה ייטב לצרכיך או נסה אחד כזה ואחד אחר, במידה ויש לך תאים ניתן למקם בפנים קן להטלה וגידול
במדור הראשון אחרי דף הבית תיראה תצלומים של מספר דוגמאות,
כמובן שיש צורך ברפד כדי שהביצים לא תישברנה כאשר ניכנסת יונה זרה לתא ומתפתח קרב טריטוריאלי בין היונים או סתם שהביצה לא תחליק ותטייל לה בקן אלא תישאר במקום אחד מעבר לעובדהשהקן מריפוד משמש גם כמבודד וגם שומר על הטמפרטורה,
אנשים המגדלים יונים משתמשים בכל סוגי הרפד כמו זרדים ,קש,חציר, נסורת שבבים,או מחטי אורן האחרונים מכילים שרף המונע ממזיקים מסויימים לשהות בסביבתם ודוחים אקריות כינים וכדומה, בכל מיקרה רצוי לפזר על הריפוד אבקה מונעת כמו אקריתין ,אופיגל ואחרים
המדפים יכולים לבלוט ואין בכך שום בעיה ממילא אתה מתחיל בקטן ותראה מה יתאים לך מכל הניסיונות שאתה תעשה,כי הדגם צריך להישתלב בתנאי הסביבה,
רצוי שתבנה את הקירות על השיטה שניתן לפרק ולהרכיב אותם מחדש במקום אחר או אף להגדילם,
חיבור בברגים אידאלי למטרה זו במידה ותחליט לשנות מיקום או גודל,
אל תסרבל את הבניה בשלב הראשון אלא תבנה הכי פשוט שאפשר,זה ניפלא שאתה כה יסודי אך לכל מקום יתרונות וחסרונות שונים ורק הזמן ינחה אותך עם התנאים הסביבתיים את אשר עליך לעשות,
אגב עוד לא סיפרת לנו היכן את ממוקם באיזה איזור ,ממה תחיו וכדומה מכיוון שחייך במקום שכזה אינם שיגרתיים נישמח לדעת על כך יותר,
מיקום ל האוכל והמיים חייב להיות נגיש ונח ליונים ושניתן להגיע אליהם מכל צד, מקווה שנתתי לך קווי מחשבה אך אתה בוודאי רשאי לעשו כל מה שמתאים לך ואנו מאחלים לך הצלחה מליאה,
קותי אהרון
מנהל אתר יונים בישראל
054-4466060
מנהל אתר יונים בישראל
054-4466060
Re: בניית שובך
שוב תודה לך קותי.
נראה לי שהבנתי את הרעיון הכללי ובכוונתי להתחיל לבנות את השובך במהלך השבוע הבא.
להערכתי אסיים את הבנייה תוך כשבועיים [יש לי על הראש ,הרבה מטלות אחרות] ובמידה והצעתו הנדיבה של דובב אקטואלית אשמח.
מכיוון ששאלת: שמי עמי,אני בן 41 נשוי ואב ל-3 ילדים מדהימים.אני ומשפחתי מתגוררים למעלה מ15 שנה ב"חוות-שבטה" [יש מלא תמונות ומידע ברשת] אותה חלמנו ובנינו במו ידנו, אשתי המופלאה דינה ואני עבדכם הנאמן.
אנו מתפרנסים מתיירות [מסעדה קטנה,חדרי ארוח והדרכות] ממכוורת דבורים קטנה אותה אני מטפח והמפיק דבש מדברי מיוחד ואיכותי מאוד.
ומעיסוקים נוספים,למרות המורכבות והבידוד אנחנו מצליחים כיום להתפרנס לא רע מעמלינו.
שנים רבות חיינו במעיין "הישרדות"[ללא דוגמניות בביקיני לצערי] תוך התמודדות עם הצורך לייצר פרנסה ותנאי חיים סבירים בחווה מבודדת וללא
תשתיות וקשיים אינסופיים שמערימה בירוקרטייה אטומה ואנשייה .
ואף על פי כן,העקשנות האמונה בדרך והעבודה נותנים תוצאות והחווה הולכת ונבנית והחלום מגיע למימושו.
כיום אני מקדיש יותר ויותר זמן, ללימוד נושא המשק האוטרקי וליישומו בפועל ככול שניתן בכול פעם ענף אחר והפעם אודות לפורום הנעים,
"צעדים ראשונים
בעולם היונים".
לסיום שאלה:
יש אנשים המגדליםומטפחים יוני-סלע טהורות? בארץ? בעולם? האם קיימים מועדונים ליוני סלע? תחרויות?
כול טוב
עמי
נראה לי שהבנתי את הרעיון הכללי ובכוונתי להתחיל לבנות את השובך במהלך השבוע הבא.
להערכתי אסיים את הבנייה תוך כשבועיים [יש לי על הראש ,הרבה מטלות אחרות] ובמידה והצעתו הנדיבה של דובב אקטואלית אשמח.
מכיוון ששאלת: שמי עמי,אני בן 41 נשוי ואב ל-3 ילדים מדהימים.אני ומשפחתי מתגוררים למעלה מ15 שנה ב"חוות-שבטה" [יש מלא תמונות ומידע ברשת] אותה חלמנו ובנינו במו ידנו, אשתי המופלאה דינה ואני עבדכם הנאמן.
אנו מתפרנסים מתיירות [מסעדה קטנה,חדרי ארוח והדרכות] ממכוורת דבורים קטנה אותה אני מטפח והמפיק דבש מדברי מיוחד ואיכותי מאוד.
ומעיסוקים נוספים,למרות המורכבות והבידוד אנחנו מצליחים כיום להתפרנס לא רע מעמלינו.
שנים רבות חיינו במעיין "הישרדות"[ללא דוגמניות בביקיני לצערי] תוך התמודדות עם הצורך לייצר פרנסה ותנאי חיים סבירים בחווה מבודדת וללא
תשתיות וקשיים אינסופיים שמערימה בירוקרטייה אטומה ואנשייה .
ואף על פי כן,העקשנות האמונה בדרך והעבודה נותנים תוצאות והחווה הולכת ונבנית והחלום מגיע למימושו.
כיום אני מקדיש יותר ויותר זמן, ללימוד נושא המשק האוטרקי וליישומו בפועל ככול שניתן בכול פעם ענף אחר והפעם אודות לפורום הנעים,
"צעדים ראשונים
בעולם היונים".
לסיום שאלה:
יש אנשים המגדליםומטפחים יוני-סלע טהורות? בארץ? בעולם? האם קיימים מועדונים ליוני סלע? תחרויות?
כול טוב
עמי
Re: בניית שובך
שלום עמי ,
אכן ריגשת אותי בתיאור היפה של חייך העכשויים ,אין לי ספק שההתמדה והאמונה בדרך יאפשרו לך עוד הרבה הצלחות בעתיד,בשיבטה
הייתי לפני המון שנים בקורס מכים ,אני מניח שזה לא רחוק מהבסיס שהיה פעיל מאוד טרום מלחמת ששת הימים,גם אני חלמתי לחיות כך אך לא יכולתי לסרב להצעה שקיבלתי לנסוע לאפריקה במזרחה במרכזה ובדרומה שם חייתי 11 שנים,איני יכול להגיד כי אני מצטער כי רכשתי נסיון וידע בהמון תחומים כך שהעשרתי את עצמי בתחומי עניין והנאות מרובים,
תודה על המידע כשסיפרת לנו על עצמיך, בהחלט לא שיגרתי ואין לי ספק שאישתך אישה מיוחדת, להסכים ולחיות ללדת ולגדל 3 ילדים באזור רחוק מהישובים הקונוונציונליים של היום,
המקום היחיד בו יש קו טהור של יוני סלע זה בגן הזואולוגי שבאוניברסיטאת ת"א שברמת אביב, להערכתי שאר יוני הסלע שנותרו בטבע קרוב לוודאי התערבבו עם יוני הערים והרפתות מה שניקרא כיום יונים בלדיות מקומיות,
חוץ מנוסטלגיה אין ליונת הסלע פופולריות מיוחדת והיא יונה לכל דבר ששרדה בתנאי העבר ויכולתה ליצור מיכלוא עם כל יונה אחרת הוא שבעוכריה כזן טהור,
בהנחה שמגיעם אליך לקוחות בקבוצות למיסעדה אולי היה כדאי שתחשוב על גידול של יוני בשר שהם בעלי כושר רביה והיתרבות מצויינים
כמו כן ניצולת המזון והעליה במשקל הוא עד כדי כך שגוזל שחוט ומרוט יכול להגיע לכדי 450-550 גרם לפני עיבודו למאכל תאווה בשלל טעמים, גוזלי יונים מעוטי כולסטרול וטעימים להפליא, כגוזלים רמת נעכלותם גבוהה לילדים וזקנים שלא לדבר על צעירים ותיירים,שמעת פעם על גוזל אפוי בתנור?
טעים בהרבה מעוף, כמובן שתלוי איך מכינים אותו ,אם זה יעניין אותך תוכל להיתקשר אלי בכל עת או בטלפון או במייל ישירות ל :kutiaharon@gmail.com
מחר אני נוסע ל-5 ימים לאירופה , אך תוכל להיתקשר אלי לכשאחזור בשבוע הבא, מאחל לך הצלחה רבה מכל ליבי , קותי.
אכן ריגשת אותי בתיאור היפה של חייך העכשויים ,אין לי ספק שההתמדה והאמונה בדרך יאפשרו לך עוד הרבה הצלחות בעתיד,בשיבטה
הייתי לפני המון שנים בקורס מכים ,אני מניח שזה לא רחוק מהבסיס שהיה פעיל מאוד טרום מלחמת ששת הימים,גם אני חלמתי לחיות כך אך לא יכולתי לסרב להצעה שקיבלתי לנסוע לאפריקה במזרחה במרכזה ובדרומה שם חייתי 11 שנים,איני יכול להגיד כי אני מצטער כי רכשתי נסיון וידע בהמון תחומים כך שהעשרתי את עצמי בתחומי עניין והנאות מרובים,
תודה על המידע כשסיפרת לנו על עצמיך, בהחלט לא שיגרתי ואין לי ספק שאישתך אישה מיוחדת, להסכים ולחיות ללדת ולגדל 3 ילדים באזור רחוק מהישובים הקונוונציונליים של היום,
המקום היחיד בו יש קו טהור של יוני סלע זה בגן הזואולוגי שבאוניברסיטאת ת"א שברמת אביב, להערכתי שאר יוני הסלע שנותרו בטבע קרוב לוודאי התערבבו עם יוני הערים והרפתות מה שניקרא כיום יונים בלדיות מקומיות,
חוץ מנוסטלגיה אין ליונת הסלע פופולריות מיוחדת והיא יונה לכל דבר ששרדה בתנאי העבר ויכולתה ליצור מיכלוא עם כל יונה אחרת הוא שבעוכריה כזן טהור,
בהנחה שמגיעם אליך לקוחות בקבוצות למיסעדה אולי היה כדאי שתחשוב על גידול של יוני בשר שהם בעלי כושר רביה והיתרבות מצויינים
כמו כן ניצולת המזון והעליה במשקל הוא עד כדי כך שגוזל שחוט ומרוט יכול להגיע לכדי 450-550 גרם לפני עיבודו למאכל תאווה בשלל טעמים, גוזלי יונים מעוטי כולסטרול וטעימים להפליא, כגוזלים רמת נעכלותם גבוהה לילדים וזקנים שלא לדבר על צעירים ותיירים,שמעת פעם על גוזל אפוי בתנור?
טעים בהרבה מעוף, כמובן שתלוי איך מכינים אותו ,אם זה יעניין אותך תוכל להיתקשר אלי בכל עת או בטלפון או במייל ישירות ל :kutiaharon@gmail.com
מחר אני נוסע ל-5 ימים לאירופה , אך תוכל להיתקשר אלי לכשאחזור בשבוע הבא, מאחל לך הצלחה רבה מכל ליבי , קותי.
קותי אהרון
מנהל אתר יונים בישראל
054-4466060
מנהל אתר יונים בישראל
054-4466060
Re: בניית שובך
שוב ושוב ,תודה לך קוטי.
על הידע ,הנדיבות,הנעימות ורוחב הלב.
אצור עימך קשר בהקדם,בנוגע לגידול יונים לבשר כפי שהצעת ובכלל.
על כול פנים בכוונתי להתחיל בקרוב לבנות את השובך,מה שנראה לי כאם כול ההתחלות בנושא היונים.
עם סיום השובך,אגבש סופית את החלטתי לגבי הזן איתו אתחיל ואחפש יונים מתאימות.
נסיעה מהנה וטובה ושבוע טוב.
עמי
על הידע ,הנדיבות,הנעימות ורוחב הלב.
אצור עימך קשר בהקדם,בנוגע לגידול יונים לבשר כפי שהצעת ובכלל.
על כול פנים בכוונתי להתחיל בקרוב לבנות את השובך,מה שנראה לי כאם כול ההתחלות בנושא היונים.
עם סיום השובך,אגבש סופית את החלטתי לגבי הזן איתו אתחיל ואחפש יונים מתאימות.
נסיעה מהנה וטובה ושבוע טוב.
עמי