האם יונים מחליפים בני זוג?

בפורום זה ניכתוב נישאל ונענה על כל דבר הקשור בגידול,טיפוח,ריבוי,מחלות, תרופות או כל דבר העולה בדעתינו בנושא יונים בלבד
שלח תגובה
שי0077

האם יונים מחליפים בני זוג?

שליחה על ידי שי0077 »

יש לי זוג יונים שכבר הטילו אצלי פעמיים ויצא להם גוזל אחד בלבד.
בימים האחרונים אני מוצא את הנקבה נהנת לחיזורייו של זכר אחר, ונמצאת איתו יחד רוב הזמן באותו התא,ומתנהגים כזוג לכל דבר וזאת למרות שהזכר שלה נמצא באותו השובך, אך לא מתייחסים כלל אחד לשני.
האם יונים נוהגות להחליף בני זוג?
במידה וכן האם יש סיבה לכך?
שי.
סמל אישי של משתמש
קותי
מנהל האתר

Re: האם יונים מחליפים בני זוג?

שליחה על ידי קותי »

שבת שלום לך שי ,
בדרך כלל יונים הן מונוגמיות וקשורות אחת לשניה,אך יש מצבים כאשר איזון זה מופר,
זה קורה בדרך כלל כאשר היונים בשיא עונת הרביה והנקבה מיוחמת ומתיישבת לזכר לזיווג ואז זכר אחר
נידחף וזאת כאשר מספר זכרים לא איפשרו לו לבצע את אקט הזיווג ואז קורה שמהביצים שהטילה הנקבה בוקעים גוזלים מאב אחר, אך אתה שואל על מצב בו הנקבה פשוט לא מעוניינת בזכר שאתה הועדת לה בשידוך כמטפח שרוצה תוצאות דווקא מזכר ספציפי שהיא" לא אוהבת" ואם היא אינה רוצה בו , אז הדרך היחידה לנסות רבייה כפוייה היא הפרדה מוחלטת,
יש להעביר את הזוג למקום אחר ללא אפשרות ראייה ואו שמיעה כדי שתתרצה לזכר שאתה רוצה,יתכן שדווקא בעונת היחום
הזכר שהועדת נחלש או שחלה ולא הרגיש טוב ואז רביית והמשכיות המין יותר חשובה לה מאשר נאמנותה לזכר ,אצל היונים כידוע רב פעולותיהם נובעות מהישתלשלות גירויים הנובעות ממערכות הורמונליות בעונת החיזור והרביה,אנו נוטים להעביר תכונות אנוש לבע"הח כמו אהבה ,אך כניראה ומערכות אלו עובדות בשונה מבני אדם והמושג אהבהכניראה שונה אצלם ולכן יותר קל להגדיר זאת כמשיכה,אין ספק שהפרדה היא הפיתרון,ויתכן שקיימות עוד סיבות שאנו פשוט לא יודעים,כל שתעשה אני מאחל לך בהצלחה,
קותי,
קותי אהרון
מנהל אתר יונים בישראל
054-4466060
סמל אישי של משתמש
חוגי נחום

שליחה על ידי חוגי נחום »

שי בוקר טוב .
אני אוסיף למה שקותי כתב , יש מצבים שזוג יונים נפרדים האחת מהשניה או השני ולרוב זה קורה מסיבה שאחד מבני הזוג הופך לפחות דומננטי וחולה ,
אתן דוגמה : כאשר אני רואה אצלי בשובח נקבה שנענת לחיזור של זכר אחר אז אני ישר הולך ובודק את בזכר של אותה נקבה ולרוב אני מוצא כי הוא לא מרגיש טוב , אז אותה נקבה נענת לחיזור של זכר חזק יותר ודומננטי ולהפך .
יום טוב.
חוגי נחום
057-8151086
סמל אישי של משתמש
קותי
מנהל האתר

שליחה על ידי קותי »

חוגי שבת שלום,
זה נכון במאה אחוז ,
ותודה על התרומה הנוספת שלך,גם אני חוויתי את אותו הדבר,
קותי אהרון
מנהל אתר יונים בישראל
054-4466060
שי0077

שליחה על ידי שי0077 »

בהמשך ליונה שהחלה להסתובב ולהיכנס עם זכר אחר לאותו התא, היא הטילה ביצה, מטפלת בה עם הזכר החדש, אך כאשר היא מתחלפת איתו בדגירה ויוצאת החוצה, היא הולכת צמוד לזכר שהיה בן זוגה ואף נכנסת איתו לאותו התא שהיה שלהם, אך חוזרת לדגור על הביצה שהטילה עם זכר אחר, האם יש לכך הסבר ?
האם היא מנהלת תקשורת עם שני זכרים במקביל ?
האם זה דבר נפוץ אצל היונים ?
אילן מדובר בזוג האדום שלקחתי ממך, ובזכר הגרגתי הגדול שאף הוא ממך.
שיהייה שבוע טוב.
שי.
שלח תגובה