החלפת ניצוי.

בפורום זה ניכתוב נישאל ונענה על כל דבר הקשור בגידול,טיפוח,ריבוי,מחלות, תרופות או כל דבר העולה בדעתינו בנושא יונים בלבד
שלח תגובה
שי0077

החלפת ניצוי.

שליחה על ידי שי0077 »

הייתי רוצה לשאול לגביי החלפת נוצות וצבע נוצות.
יש לי זוג יונים מסוג דרזנר,הזכר בצבע אדום חזק, והנקבה צהובה.
במהלך החלפת הנוצות מתערבבים נוצות הכנפיים עם נוצות לבנות,והכנפיים הופכות מאוד יפות.
בהמשך חוזר הצבע האדום והצהוב להיות צבע אחיד ללא נוצות לבנות.
מה שלא מובן לי זה איך יוצאות פעם נוצות לבנות ופעם צהובות או אדומות?
הרי יש את פיגמנט הצבע המקורי, אז כיצד הוא מתחלף לצבע אחר?
אצל שאר בעלי החיים או בני האדם נשאר הצבע המקורי של השיער או הפרווה עד להזדקנות ורק אז נחלש הפיגמנט המקורי של הצבע.
שי.
סמל אישי של משתמש
קותי
מנהל האתר

Re: החלפת ניצוי.

שליחה על ידי קותי »

שי שלום,
קרוב לוודאי שהיונים שלך עדיין צעירות ,אצל הדרזדנר וההרצבורגר (כפול ציצית-וחד ציצית)בזמן התחלת הנשירה קורה והנוצות החופות שניראות לעיין נושרות ומתחתן עוד לא התחלפו הנוצות האדומות, עם סיום עונת הנשירה עשויות (לא חייבות)לנשור גם הנוצות האדומות ובדרך כלל במקומן צומחות נוצות לבנות,מדובר על איזורי הכנף,ואז תחזור לראות נוצות לבנות והקונטרסט חוזר להיות מובחק אם כי חשוב שתדע כי יש פרטים שנישארים עם כיסוי אדמדם עד סוף חייהם אך צאצאיהם אחרי החלפה שניה לרב יהיו בעלי צבע אדום בגופם וכנפיהן תהיינה לבנות,
ישנם עוד מספר גזעי יונים אשר בוקעים מהביצה, גדלים וגופם בצבע מסויים ואילו עם התבגרותם ואחרי הנשירה , הופך חלק בגופן לצבע אחר
לדוגמא: הקפקן הרוסי שבקע אדום לגמרי ואחרי הנשירה רב גופו הופך לבן ,להוציא את איזור הראש והצוואר אשר נישארים אדומים ,כך גם קורה עם הווייס -שילד הוינאי גם שם הכנפיים מלבינות לאחר הנשירה אך קורים מצבים שהצבע לא לגמרי מתחלף ואנו אוהבים את היונים כמות שהן,
לא שמעתי על מצב בו הנוצה הלבינה ולאחר מכן חזרה לצמוח בצבע אדום כפי שאתה מתאר,יתכן כי הנוצה האדומה היתה מכוסה בחיפוי של נוצה לבנה ולכן לא ניראתה לעיין,יתכן גם שאתה כן צודק ואין לי הסבר מספיק חכם לכך,
קותי אהרון
מנהל אתר יונים בישראל
054-4466060
שי0077

שליחה על ידי שי0077 »

קותי שבת שלום!

את הזוג הבאתי מיואב לפני כשנה +הזכר עם טבעת 06. מה ששמתי לב שבתקופת החורף הם היו בצבע נקי של אדום או של צהוב,ושום סימן לבן לא נראה עליהם, וכרגע יש עליהם נוצות לבנות.
יש לי גם זוג צעיר כבן שנה שהם הוטלו אצלי על ידי הבוגרים,והם עדין שניהם אדומים לגמריי, הם כבני 8 חודשיים לערך או קצת יותר.
לפי מה ששמעתי ממישהו שראיתי אותם אצלו מזמן,ומדובר אצל סוחר שמסיבות אישיות לא אזכיר את שמו...., שבגיל שנה לערך, הצעירים יתחילו לקבל גם את הצבע הלבן על הכנפיים שלהם.
אך המוזר לי שלפני תקופה הבוגרים היו חלקים בצבעם, ושוב מקבלים בימים אלו יותר ויותר צבע לבן על כנפיהם.
אני אצלם יותר מאוחר גם את הצעירים וגם את הבוגרים.
באיזה גיל מתחיל להתחלף אצל הצעירים הניצוי הראשוני?
האם אתה מכיר מגדלים שמגדלים את הדרזנר או ההרצבורגר שאוכל ליצור איתם קשר?
בתודה ושבת שלום!
שי.
שי0077

שליחה על ידי שי0077 »

אלו היונים הבוגרים עם הצעירים שנמצאים כרגע לפני הטלה.
אם תשים לב לניצוי הלבן על הבוגרים, הוא לא היה בתקופת החורף והם היו כמו הצעירים.
שי.
קבצים מצורפים
תמונה 190.jpg
תמונה 190.jpg (50.17 KiB) נצפה 2439 פעמים
תמונה 191.jpg
תמונה 191.jpg (47.27 KiB) נצפה 2439 פעמים
תמונה 194.jpg
תמונה 194.jpg (44.87 KiB) נצפה 2439 פעמים
תמונה 200.jpg
תמונה 200.jpg (44.56 KiB) נצפה 2439 פעמים
תמונה 199.jpg
תמונה 199.jpg (48.59 KiB) נצפה 2439 פעמים
תמונה 203.jpg
תמונה 203.jpg (66.97 KiB) נצפה 2439 פעמים
תמונה 206.jpg
תמונה 206.jpg (68.25 KiB) נצפה 2439 פעמים
תמונה 208.jpg
תמונה 208.jpg (70.38 KiB) נצפה 2439 פעמים
תמונה 209.jpg
תמונה 209.jpg (66.51 KiB) נצפה 2439 פעמים
סמל אישי של משתמש
קותי
מנהל האתר

שליחה על ידי קותי »

שי שבוע טוב,
איני יכול לומר בוודאות מי מגדל ומתמחה בגזע זה,
עד כמה שהיה ידוע לי יואב היה הראשון שהביא את הגזע לארץ,
כפי שהסברתי לך מהידוע לי ומהכרת המגדל המקור של גזע זה הוא בגרמניה ומשם התפשט לרחבי אירופה,
מעבר לצורתה אחד המאפיינים הבולטים שלה הוא שינוי הניצוי בכנפיים ועם כל נשירה מתרבות הנוצות הלבנות באיזור הכנף,
תהיה סבלני מעט ונדבר לאחר תקופת הנשירה יתכן ותראה תוצאות מעניינות כבר בהחלפה זו,אנא קצת סבלנות ,
בזמנופגשתי בארה"ב מגדל בקליפורניה בשם תום מק'-קייג אשר התמחה בעיקר בגידול מסולסלים וע"י הכלאה עם הרצבורגר
הצליח לגדל קו של מסולסלים עם כנף לבנה וגוף צהוב ו אדום,
קותי אהרון
מנהל אתר יונים בישראל
054-4466060
שי0077

שליחה על ידי שי0077 »

קותי שבוע טוב!
סבלנות יש לי בעיקר עם הגזע הזה,ועם הסוואולו.
נכון שהחלטתי להתמקד יותר בסוואולו,אך על הדרזנר לא ויתרתי.
זו יונה מאוד יפה ומרשימה, הרבה יותר יפה מאשר היא בתמונות .
יש לי את הזוג הבוגר,וזוג צעיר שבקע אצלי לפני כשמונה חודשיים לערך.
בעבר חלתה לי הנקבה הצעירה במחלה כנראה ניוקאסל,אך החלימה ממנה. כיום חיברתי אותה עם הזכר הצעיר והם כבר הזדווגו מספר פעמיים,אני רק מקווה שלמרות המחלה שעברה היא תוכל להטיל, במידה ולא,אשאיר אותה רק בשביל יופייה.
שיהייה לכולם שבוע טוב.
שי.
שלח תגובה