יונת השאמי
יונת השאמי
שלום לכולם ומברוק על האתר החדש.
שאלה לי אליכם! על מנת שאוכל לייצר יונה מסוג שאמי (חום קפה) אילו יונים עליי להכליא?
בברכה, דני
שאלה לי אליכם! על מנת שאוכל לייצר יונה מסוג שאמי (חום קפה) אילו יונים עליי להכליא?
בברכה, דני
Re: יונת השאמי
דני שלום, לגבי שאלתיך על יונת השאמי חשוב שתגדיר האם אתה מחפש יונה עם צבע מסויים או הגדרה
למשיהו חדש,
יש בשפתם של מגדלים שונים נטייה לאמץ שמות ממקורות שונים, אם בצבע מדובר אז הכוונה היא צבע הקפה עם חלב, או השוקו אך לא פעם קורה שמשתי יונים שחורות נקבל יונה בצבע שאמי או אדום .
צבע זה נוצר בדרך כלל כאשר מכליאים יונה שחורה עם יונה בצבע אחר ואז מקבלים און כלאיים אשר לעיתים מופיע בצבע קפה עם חלב , באירופה זה ניקרא דון או באנגליה וארה"ב דן dun .
אך אם אין כוונתיך להגדרת צבע הרי שמספר יונים ובעלי חיים אחרים קיבלו את השם שאמי Shami כמו
העז השאמית הבקר השאמי והיונה השאמית כלומר מאחד האיזורים במזרח התיכון ,אם אינני טועה זה בסוריה,
לאחרונה החלו לכנות חלק מהיונים הביירותיות עם המקור הקצר והראש העגול שאמיות גם כאן אחד מהצבעים עבר תהליך של שינוי גנטי כלומר השחור הוציא שוקו או לחילופין שאמי או קפה עם חלב או דן
בכולם הכוונה לאותו הצבע אותו מייחסים לאחרונה לביירותים בעלי המקור הקצר והעקום עם נטיה חזקה פנימה כמו תוכי והראש העגול, אגב שתי תכונות אלו נחשבות לשגיאות מהותיות ביותר ,
אם תירצה לברר פרטים נוספים נסה אולי לנסח את שאלתיך בצורה יותר מפורטת,בטימלרים אנו מקבלים מדי פעם יונים בצבע זה וכך גם בסינים,
חשוב האתגר והעניין לטפח צבעים מבלי לפגוע בטיפוסיות של הגזע, בהצלחה.
למשיהו חדש,
יש בשפתם של מגדלים שונים נטייה לאמץ שמות ממקורות שונים, אם בצבע מדובר אז הכוונה היא צבע הקפה עם חלב, או השוקו אך לא פעם קורה שמשתי יונים שחורות נקבל יונה בצבע שאמי או אדום .
צבע זה נוצר בדרך כלל כאשר מכליאים יונה שחורה עם יונה בצבע אחר ואז מקבלים און כלאיים אשר לעיתים מופיע בצבע קפה עם חלב , באירופה זה ניקרא דון או באנגליה וארה"ב דן dun .
אך אם אין כוונתיך להגדרת צבע הרי שמספר יונים ובעלי חיים אחרים קיבלו את השם שאמי Shami כמו
העז השאמית הבקר השאמי והיונה השאמית כלומר מאחד האיזורים במזרח התיכון ,אם אינני טועה זה בסוריה,
לאחרונה החלו לכנות חלק מהיונים הביירותיות עם המקור הקצר והראש העגול שאמיות גם כאן אחד מהצבעים עבר תהליך של שינוי גנטי כלומר השחור הוציא שוקו או לחילופין שאמי או קפה עם חלב או דן
בכולם הכוונה לאותו הצבע אותו מייחסים לאחרונה לביירותים בעלי המקור הקצר והעקום עם נטיה חזקה פנימה כמו תוכי והראש העגול, אגב שתי תכונות אלו נחשבות לשגיאות מהותיות ביותר ,
אם תירצה לברר פרטים נוספים נסה אולי לנסח את שאלתיך בצורה יותר מפורטת,בטימלרים אנו מקבלים מדי פעם יונים בצבע זה וכך גם בסינים,
חשוב האתגר והעניין לטפח צבעים מבלי לפגוע בטיפוסיות של הגזע, בהצלחה.
קותי אהרון
מנהל אתר יונים בישראל
054-4466060
מנהל אתר יונים בישראל
054-4466060
תראה דני ביוני הפרסים אים מזווגים יונה שחורה עים סבז(אפור פסים יונת סלע לדוגמה)מקבלים גוזלים "גאמת(בפרסית זה גיאני) "או שאמאי לדעתי האישית תנסה לזווג מיסקי כהה מאוד עים שחור אולי תצליח לקבל את מה שאתה רוצה או שיצא עמברי שזה גם לא נורא
אני לא מצליח להעלות תמונות אים הייתי מצליח הייתי מראה לך
אני לא מצליח להעלות תמונות אים הייתי מצליח הייתי מראה לך
דני שלום תראה כל מגדל שמגדל יוני סורו יוצא לו תמיד גוזלים שמאי תנסה לחפש אצל מגדלי הסורו בהצלחה
-
זה השאמי אבל תמונה לא הכי ברורה
- קבצים מצורפים
-
- תמונות יונים מוטי 095.jpg (28.14 KiB) נצפה 2970 פעמים
מוטי וייצמן - מגדל טימלרים - סורו,ריזים,מיסקים,עמברים,צהובים,שחורים,לבנים,אדומים,כסאנים ועוד .....0508262155
moty_yonim@walla.com
moty_yonim@walla.com
חברים
דני שאל איך להגיע לצבע שאמי איזה צבעים הוא צריך לחבר כדי שיצא לו
יונה בצבע שאמי
הוא לו שאל איך ניראה שאמי או מאיפה להשיג שאמי
אז מי שיש לו ניסיון וידע שינסה לתת תשובה יותר מיקצועית
זה מענין גם אותי
דני שאל איך להגיע לצבע שאמי איזה צבעים הוא צריך לחבר כדי שיצא לו
יונה בצבע שאמי
הוא לו שאל איך ניראה שאמי או מאיפה להשיג שאמי
אז מי שיש לו ניסיון וידע שינסה לתת תשובה יותר מיקצועית
זה מענין גם אותי
אילן אבקסיס
מנהל אתר יונים בישראל
050-2550101
מנהל אתר יונים בישראל
050-2550101
דני שלום .
אני מגדל טימלר סורו שנים רבות .
בכדי להגיע לצבע המדובר ישנם מספר דרכים .
1 ריזי ועמבר .
2 צהוב וסורו אפור או צהוב ושחור .
אני בטוח שיש עוד המון אפשרויות אך אילו מנסיוני.
כמו כך אים אתה רוצה יונה בצבע זה אני יכול לעזור בנקבה יפה מאוד שיצאה מסורו .
בהצחלה .
אני מגדל טימלר סורו שנים רבות .
בכדי להגיע לצבע המדובר ישנם מספר דרכים .
1 ריזי ועמבר .
2 צהוב וסורו אפור או צהוב ושחור .
אני בטוח שיש עוד המון אפשרויות אך אילו מנסיוני.
כמו כך אים אתה רוצה יונה בצבע זה אני יכול לעזור בנקבה יפה מאוד שיצאה מסורו .
בהצחלה .
חוגי נחום
057-8151086
057-8151086
-
שלום לכולם
עכשיו יצא לי גוזל שאמי כפי שאתם מגדירים אותו מהורים שחורים בני שחורים.
אם מישהו מעונין בכיף.
עכשיו יצא לי גוזל שאמי כפי שאתם מגדירים אותו מהורים שחורים בני שחורים.
אם מישהו מעונין בכיף.