פיזור אופיגל 20 בשובך

בפורום זה ניכתוב נישאל ונענה על כל דבר הקשור בגידול,טיפוח,ריבוי,מחלות, תרופות או כל דבר העולה בדעתינו בנושא יונים בלבד
שלח תגובה
אלעד

פיזור אופיגל 20 בשובך

שליחה על ידי אלעד »

שלום חברים,
ניסיתי למוסס במים ולאחר מכן לרסס על היונים ובשובך ונתקלתי במס' בעיות:
1.החומר לא מסיס לגמרי במים אחרי מס' דקות נוצרת הפרדה (משקע לבן)
2.האבקה הבלתי מסיסה גורמת ככל הנראה לסתימת המרסס
3. על נוצות היונה קיים כנראה חומר הידרופובי שגורם לנוזל להחליק מהנוצות על זה ניתן אולי להתגבר על ידי שבירת מתח הפנים של המים (במעט סבון למשל) אבל אז כשהיונה תירטב ירד גם החומר הפעיל של האופיגל

לאחר הטיפול הראשון שכאמור לא צלח נראו על היונים כיני יונים וזבוב יונים, אמנם בכמויות קטנות מאד אבל עדיין קיימים.

מחפש שיטה יעילה ובטיחותית (לאדם בעיקר אך גם ליונה) להשתמש בחומר.
סמל אישי של משתמש
קותי
מנהל האתר

Re: פיזור אופיגל 20 בשובך

שליחה על ידי קותי »

אלעד שלום ,
כידוע לך כמעט לכל (לא לכולם)גזעי היונים ישנב בלוטת שומן מעל הזנב וזה משמש לה ליצור אותו שומן אשר היונה משמנת את נוצותיה
דבר זה יצר הטבע כדי להגן על היונים מהירטבות יתר בימי גשם וקור ובכך למנוע קיפאון למוות בימי הקור והכפור העזים.
שמעתי שניתן להוסיף תמיסת דרמפון או סבון תינוקות עדין למיים שמסיר מעט שומן וגם מאפשר לאופיגל לחדור יותר טוב ולהיתחבר לנוצות,
היצרנים של אופיגל קיבוץ מעברות ייצרו זאת בזמנו עם חומר נושא בשם קנסיל שהוחדר היטב ופרודות החומר היו קטנות כך שהוא עבר בקלות בתוך הדיזות שך המרססים,
אפנה אליהם ישירות ואברר לך מה קורה כי הם חייבים הסבר ופיתרון לבעיה,בנתייםפ הייתי מציע לך לכסות ידנית את כל גוף היונה גם מתחת לכנפיים וגם באיזור פתח הביב ולשפשף זאת היטב ובכך לפחות בשלב זה תצליח למנוע מהטפילים שעל גוף היונה להישאר על גופה ובכך למנוע את הנזק שהם גורמים,כאמור אחזור אליך בקרוב עם פיתרון לבעיה, שיהיה לך יום טוב,
קותי אהרון
מנהל אתר יונים בישראל
054-4466060
אלעד

שליחה על ידי אלעד »

תודה רבה, תבורך.
חשוב לי מאד כי הדור החדש בשובך אמור להיות מוצג בתערוכת בע"ח בסוף השבוע - אין מצב שהם יוצאים לשם כשהם לא נקיים ב100% מטפילים.
סמל אישי של משתמש
קותי
מנהל האתר

שליחה על ידי קותי »

תהיה זו הזדמנות פז לעשות הכרה עם היונים שלך בתערוכה,
ניראה לי שפתרת את הבעיה ,אך נישארתי חייב הסברים להם אני מצפה מאביק בזמנו קיבוץ מעברות יצרו ושיווקו את האופיגל 20 ואת האופיגל 50
כיום את החומר מייצרים באביק של טבע,
החומר הפעיל נישאר מתיל קרבמט או קרבמזין והוא אכן יעיל אם כי כדאי מדי פעם להחליף עם אקריטין למשל,
אז בהצלחה.
קותי אהרון
מנהל אתר יונים בישראל
054-4466060
אלעד

שליחה על ידי אלעד »

ביצעתי טיפול נוסף הפעם הכנסתי את האבקה למלחייה ופיזרתי בנדיבות על היונים מעל ומתחת לכנפיים , בתאים ובמדפים.
כיני יונים לא ראיתי אבל זבובי היונה השטוחים עדיין מטיילים פה ושם. כנראה שהם עמידים לחומר.
סמל אישי של משתמש
קותי
מנהל האתר

שליחה על ידי קותי »

אנא בדוק שוב ,
יתכן כי כעת הזבובים כבר נעלמו,אגב מצאתי שחומר קינון ממחטי אורן טריים דוחה את הזבובים
כניראה שריח השרף דוחה אותם,שווה לנסות אך אין אחריות נגד הזבובים הקשוחים שלך.
בהצלחה קותי,
קותי אהרון
מנהל אתר יונים בישראל
054-4466060
סמל אישי של משתמש
dovev76

שליחה על ידי dovev76 »

מניסיוני איבוק באופיגל רגיל אינו יעיל ואף מסוכן גם ליונים עצמן וגם למגדל, גם כך יש לנו בשובכים תמיד בעיה של אבק, להוסיף אבק לשובך ממש לא רצוי לדעתי, בעבר השתמשתי באופיגל אבקה רחיפה מיוחדת לריסוס שעושה עבודה טובה אך חשודה כמסרטנת וגם אינה ירוקה אני המגמה היום להשתמש בחומרים ירוקים כאלה שמקורם בטבע או כאלה שהם סלקטיביים ביותר אני תמיד בודק את החומרים החדשים בשוק ומחפש חומרים גם מישומים אחרים שעשויים לעזור לי בשובך, נדמה לי שכבר המלצתי מספר פעמים על חומרים המבוססים על פרמטרין , חומר שאני מוצא יעיל מאוד ( אין אצלי זבובים כלל השנה) הוא חומר נוזלי לריסוס בשם " פרמנונה" שמיועד במקורו לשימוש בבקר וצאן עושה עבודה נהדרת אצל היונים חומר אחר שהפסקתי להשתמש בו הוא " כולפט" של תפזול חומר זה נהדר ויעיל ומבוסס על פרמטרין אך הוא בא בצורת אבקה שיעילה מאוד לכלבים וחתולים שמסתובבים בחוץ ובבבית אבל יוצרת סתם עומס של אבק בשובך שאינני מעוניין בו.
ייעוץ באחזקה ופתרון בעיות בשובך
בדיקות לגילוי מוקדם של טפילים וזיהוי מחלות יונים
חיסונים (ניוקאסל, סלמונלה)ותילוע.
הכנת השובך לעונת הריבוי
מדביר מוסמך - יעוץ ופתרון בעיות מזיקים בשובך ( כינים,זבובים,אקריות,עכברים וחולדות).

דובב- 0506241432
0542130121
שלח תגובה