תם ונשלם... השובך החדש..
-
תם ונשלם... השובך החדש..
אחרי השקעה רבה של מאמצים!!!
סוף סוף סיימתי לבנות אותו...
תודה רבה לאלעד שנתן לי את הרעיון של גג הפוליקרבונט...
הבאתי תעבה ככה שיעשה פחות רעש בגשם
תנו קצת טיפים לגידול טוב ואיכותי יותר....
ואם מישהו יכול לתת לי הסברים כלליים על הדברים הבאים...
התאים בגובה מטר ומטה... לא בעייתי לגוזלים שיצאו לבחוץ מהגובה הזה?
הכלאת זוגות. באיזה תנאים אני אמור לבצע את זה? וכמה זמן?
באיזה דרך אני צריך לדגול כדי להגיע למצב שהיונים לא מפחדות ממני? ואוכלות לי אפילו מהיד?
יש דרך לבדוק זכר ונקבה חוץ מלהסתכל על גודל הגוף והראש?
תודה רבה
סוף סוף סיימתי לבנות אותו...
תודה רבה לאלעד שנתן לי את הרעיון של גג הפוליקרבונט...
הבאתי תעבה ככה שיעשה פחות רעש בגשם
תנו קצת טיפים לגידול טוב ואיכותי יותר....
ואם מישהו יכול לתת לי הסברים כלליים על הדברים הבאים...
התאים בגובה מטר ומטה... לא בעייתי לגוזלים שיצאו לבחוץ מהגובה הזה?
הכלאת זוגות. באיזה תנאים אני אמור לבצע את זה? וכמה זמן?
באיזה דרך אני צריך לדגול כדי להגיע למצב שהיונים לא מפחדות ממני? ואוכלות לי אפילו מהיד?
יש דרך לבדוק זכר ונקבה חוץ מלהסתכל על גודל הגוף והראש?
תודה רבה
Re: תם ונשלם... השובך החדש..
שלום יגאל.
יש לי הרבה הערות, מקווה שתיקח אותן בטוב.
ראשית הייתי מסדר איזה שהוא מדף עליו ישבו התאים, תאים שיושבים על הקרקע הם מקור לבעיות, הצטברות של לכלוך מסתור לעכברים ולחרקים ומכאן הדרך למחלות קצרה אפשר להרים את התאים כמה סנטימטרים מהקרקע כך שיונים לא יוכלו להכנס אך אפשרי יהיה לנקות עם מגרפה או ידנית .
שנית, הרצפה שלך ממש לא טובה, רצפה צריכה להיות חלקה,מרצפות או בטון שאותם קל לגרד ולנקות במידת הצורך,הלבנים שלך מחוספסות ולא מחוברות בניהן הן תתפוסנה הרבה לכלוך שאריות אוכל ומכאן הדרך למחלות בלתי נמנעת, רצפה לא אטומה על אדמה היא בית גידול נהדר לעכברים הם יחפרו מחילות מתחת ללבנים עד שיום אחד תמצא את רצפת השובך שלך שוקעת, רצפה לשובך רצוי שתהייה יצוקה ואטומה ומוגבהת מהשטח ב10 עד 20 ס"מ.
המבנה עצמו נראה לי די חלש, עשוי לעוף עם היונים ברוח חזקה, המבנה הזה יעצור חתול אך לא יכול לעצור נמיה או כלב שיזממו על היונים שלך וחבל.
ראשית הייתי מסדר איזה שהוא מדף עליו ישבו התאים, תאים שיושבים על הקרקע הם מקור לבעיות, הצטברות של לכלוך מסתור לעכברים ולחרקים ומכאן הדרך למחלות קצרה אפשר להרים את התאים כמה סנטימטרים מהקרקע כך שיונים לא יוכלו להכנס אך אפשרי יהיה לנקות עם מגרפה או ידנית .
שנית, הרצפה שלך ממש לא טובה, רצפה צריכה להיות חלקה,מרצפות או בטון שאותם קל לגרד ולנקות במידת הצורך,הלבנים שלך מחוספסות ולא מחוברות בניהן הן תתפוסנה הרבה לכלוך שאריות אוכל ומכאן הדרך למחלות בלתי נמנעת, רצפה לא אטומה על אדמה היא בית גידול נהדר לעכברים הם יחפרו מחילות מתחת ללבנים עד שיום אחד תמצא את רצפת השובך שלך שוקעת, רצפה לשובך רצוי שתהייה יצוקה ואטומה ומוגבהת מהשטח ב10 עד 20 ס"מ.
המבנה עצמו נראה לי די חלש, עשוי לעוף עם היונים ברוח חזקה, המבנה הזה יעצור חתול אך לא יכול לעצור נמיה או כלב שיזממו על היונים שלך וחבל.
ייעוץ באחזקה ופתרון בעיות בשובך
בדיקות לגילוי מוקדם של טפילים וזיהוי מחלות יונים
חיסונים (ניוקאסל, סלמונלה)ותילוע.
הכנת השובך לעונת הריבוי
מדביר מוסמך - יעוץ ופתרון בעיות מזיקים בשובך ( כינים,זבובים,אקריות,עכברים וחולדות).
דובב- 0506241432
0542130121
בדיקות לגילוי מוקדם של טפילים וזיהוי מחלות יונים
חיסונים (ניוקאסל, סלמונלה)ותילוע.
הכנת השובך לעונת הריבוי
מדביר מוסמך - יעוץ ופתרון בעיות מזיקים בשובך ( כינים,זבובים,אקריות,עכברים וחולדות).
דובב- 0506241432
0542130121
-
לוקח כל הערה בהערה בונהdovev76 כתב:שלום יגאל.
בעז"ה אני יעבוד על עניין התאים למרות שאין הרב מקומות למחבואים כי מצב אחד זה רשת ומצב שני זה פתוח... אבל חשבתי על מדפים כי זה גם יותר יפה אז נעבוד על זה
עניין הרצפה קצת בעייתי אצלי... יציקה לא באה בחשבון.. ובגלל שזה אדמה אז אבנים משתלבות לא יהיו טוב בכלל, יהיו עקומות ועם חריצים וכו'
הלכתי על אבן ירושלמית ניסיתי לשים אותה הפוך אבל זה יוצר ממש עקום אז זה לא בא בחשבון גם....
אז החלטתי לשים ככה... אומנם יהיה יותר קשה לנקות אבל עם צינור מים ומטאטא רחוב בסופו של דבר הכל ישטף
והרווחים בניהם זה לא מה שזה נראה בתמונה... הרווח מיזערי לחלוטין מה עוד שגם אותו אני ימלא עם חול אז זה לא יראה בכלל!
תודה רבה על ההארות וההערות....
בקשר לשאלות שלי אתה יכול לעזור לי גם במשהו?
-
שינויים קטנים שעשיתי היום...
אמרו לי שבעייתי עניין הגוזלים מהגובה
הרצפה תהפוך ליציקה בעז"ה בשבוע הבא
אמרו לי שבעייתי עניין הגוזלים מהגובה
הרצפה תהפוך ליציקה בעז"ה בשבוע הבא
- קבצים מצורפים
-
- IMG_1505.jpg (245.77 KiB) נצפה 2171 פעמים
מברוק על השובך!
לשאלותיך:
זוגות - יש לבחור זכר ונקבה מתאימים , להרחיק את בני הזוג הקודמים שלהם כך שלא יראו או ישמעו אותם.
לסגור בתא אחד ולדאוג למזון איכותי ובשפע, מים כמובן וכן לדאוג לקערית הטלה וחמרי קינון.
בדרך כלל תוך חודש תראה תוצאות , לעיתים קצת יותר ולעיתים קורה גם שלא יעזור כלום אבל הם לא יתחברו ואז תצטרך להחליף להם בני זוג.
התנהגות עם היונים- תמיד ברוגע, תשתדל לא להפחיד אותם, אני נוהג גם להרגיל את היונים כשהם עוד גוזלים למגע יד. וכמובן יונים רעבות מאד תמיד יאכלו לך מהיד (אפילו יוני רחוב). עם יונים שבעות קשה יותר.
בעת האכלה תשמיע להם קולות המיוחדים לשעת האוכל כגון שריקה קבועה או קריאה מיוחדת. תוך זמן קצר הם יענו לשריקה הזו וירדו אליך זה יקושר אצלהם עם מתן אוכל.
בהצלחה.
לשאלותיך:
זוגות - יש לבחור זכר ונקבה מתאימים , להרחיק את בני הזוג הקודמים שלהם כך שלא יראו או ישמעו אותם.
לסגור בתא אחד ולדאוג למזון איכותי ובשפע, מים כמובן וכן לדאוג לקערית הטלה וחמרי קינון.
בדרך כלל תוך חודש תראה תוצאות , לעיתים קצת יותר ולעיתים קורה גם שלא יעזור כלום אבל הם לא יתחברו ואז תצטרך להחליף להם בני זוג.
התנהגות עם היונים- תמיד ברוגע, תשתדל לא להפחיד אותם, אני נוהג גם להרגיל את היונים כשהם עוד גוזלים למגע יד. וכמובן יונים רעבות מאד תמיד יאכלו לך מהיד (אפילו יוני רחוב). עם יונים שבעות קשה יותר.
בעת האכלה תשמיע להם קולות המיוחדים לשעת האוכל כגון שריקה קבועה או קריאה מיוחדת. תוך זמן קצר הם יענו לשריקה הזו וירדו אליך זה יקושר אצלהם עם מתן אוכל.
בהצלחה.
-
תודה רבה אלעד על כל המידע!!!אלעד כתב:מברוק על השובך!
לשאלותיך:
בהצלחה.