התערוכה שערכנו ביום שישי ה-25 לחודש מרץ 2011

בפורום זה נדון בנושא הטימלר הישראלי
שלח תגובה
סמל אישי של משתמש
קותי
מנהל האתר

התערוכה שערכנו ביום שישי ה-25 לחודש מרץ 2011

שליחה על ידי קותי »

שלום לכולם,
עוד תערוכת גזע עברנו יחדיו והיתה זו האיכותית מכולן,
לראות יונים מטופחות עם גרביים מלאות ברובן נקיות עם ניצוי מלא זו חוויה,
העובדה שהוצגו ונישפטו יונים עם טבעות זיהוי בלבד איפשרה לנו להיתרכז רק באלו שניתן היה להתייחס לגילן,אין יונה (גוזל) משנת 2011 דומה ליונה בוגרת בת שנתיים או שלוש, העובדה שהוצגו לנו יונים צעירות משנה זו מאפשרת לנו לבחון את עצמינו היכן אנו עומדים ו\או מתקדמים בתכנית הטיפוח של הגזע,
חשוב להבין שהטימלר הישראלי הינו רק בראשית דרכו ויקח לנו עוד זמן עד שיאוחד ויגע לצורתו הסופית , גבולות התקן והבנתו מאפשרים לנו להבין את המגמה והכיוון אליו אנו שואפים,
אין ספק שהתענוג הוא בעצם היצירה של משיהו מוגדר ויפה שגורם למגדלים תחשה של יופי אושר ורצון להמשיך ולטפח את הכי הטוב שאפשר,
את רב שיש לי להגיד תוכלו לקרא ולראות באתר זה במדור אירועים שם כבר ניתן לראות את הסיכום הראשוני ואת התצלומים היפים שצילם אילן חברי הטוב,
רציתי כאן להדגיש את השיפוט הסופי לקראת בחירת מנצחי הצבעים ושלושת הראשונים שעלו לאליפות,
כל אחת מהיונים שקיבלו את הציון המירבי מצויין ראויים , וכל אחד מהם כמעט תמיד עשוי להיות בזמן זה או אחר במקום האלוף ,,,חשוב לדעת שמקום ראשון יש רק ליונה אחת הניבחרת מאלו שמוצגים בציון מצויין וכך למקום השני והשלישי,
מי שלא זכה אין זה אומר שיונתו אינה טובה מספיק היא בהחלט ראוייה אך באותו היום בחר השופט ביונה אחרת , בכוונה אני שופט ב פני כולם ומנמק את בחירתי כדי ללמד את מי שזה מעניין אותו מה היו השיקולים בבחירת כל יונה לעומת רעותה,
בתערוכות אחרות בעולם שאינן תערוכות גזע הציבור כלל לא נוכח בזמן השיפוט ומקבל כאקסיומה את קביעת השופטים ואם לא נילווה לציון דו"ח שיפוט הרי שאין למגדל סיכוי ללמוד ולהבין את שיקולי השיפוט כדי לקדם את גידולו מפי אלו שמומחים לנושא,
מטרתינו לעומת זאת היא לחשוף את כל המידע האפשרי למגדל כדי שילמד לשפר את אשר בגידולו לרמה הבאה,מתוך הבנת שגיאותיו
יוכל לדעת כיצד עליו לנהוג בזיווג הבא ואיזו תכונה עליו לשפר,
בשיפוט הגמר לא פעם אני נימצא בדילמה איזו יונה לבחור, בהרבה מקרים הייתי אוסף את כל הפיינליסטים ובשמחה לוקח אותם הביתה לשובך שלי,
כשנימצאים בסיטואציה זו האחריות גדולה ויש להבחין בדקויות מאוד עדינות ולהעריך נכונה את המצב ולקחת אחריות על קביעתיך,
בעוד כמה שבועות ניפגש בביתו של משה דאלי שבקיראון לסיכום התערוכה ,ניתוח התוצאות , ולקביעת יעדים בטיפוח, וכמו כן מגמות לעתיד בהמשך פעילותינו במועדון הגזע של הטימלר הישראלי,
תינתן הרצאה מסודרת מפיו של דובב חברינו והפעם בנושא טפילי יונים ,תינתן למשתתפים אפשרות מיקצועית להבין את הבעיות , ומחזור החיים של הטפילים השונים ,
הנזקים שהם גורמים ליונים שלנו ולנו וכן דרכי ההיתמודדות והדברתם, כל זה בליווי מצגת מיקצועית ומעניינת, שווה מאוד האמינו לי, כדאי לכולם לבוא וללמוד,
כל זה נעשה למענכם ולכן נבקש הקשבה והיתייחסות מכובדת,דעתכם חשובה לנו ונישמח לשמוע הערות והארות על פעילותינו,באם תהיינה לנו תשובות ניתייחס ונענה לכל דבר ובכבוד הראוי,
קותי אהרון
מנהל אתר יונים בישראל
054-4466060
שלח תגובה