זכר דומיננטי....
זכר דומיננטי....
יש לי זכר דומיננטי מסוג דרזדנר אשר אני רואה אותו מתעסק עם שלושה נקבות מאותו הסוג.
הוא מזדווג איתן והן מטילות. בזמן הדגירה הוא מצטרף רק לנקבה אחת, ודוגר יחד עימה על הביצים.
הוא לא נותן לשום זכר אחר להתקרב אל אף אחת מהנקבות השניות.
אשמח לדעת,האם יש צורך להפריד אותו משאר היונים בשובך?
האם הוא יסייע בהאכלת הגוזלים כאשר יבקעו הביצים? (כרגע הוא מסייע רק לנקבה אחת בדגירה ובטיפול בגוזלים שבקעו)
האם ההתנהגות שלו זה דבר טיבעי בתוך השובך?
שי.
הוא מזדווג איתן והן מטילות. בזמן הדגירה הוא מצטרף רק לנקבה אחת, ודוגר יחד עימה על הביצים.
הוא לא נותן לשום זכר אחר להתקרב אל אף אחת מהנקבות השניות.
אשמח לדעת,האם יש צורך להפריד אותו משאר היונים בשובך?
האם הוא יסייע בהאכלת הגוזלים כאשר יבקעו הביצים? (כרגע הוא מסייע רק לנקבה אחת בדגירה ובטיפול בגוזלים שבקעו)
האם ההתנהגות שלו זה דבר טיבעי בתוך השובך?
שי.
Re: זכר דומיננטי....
שלום שי ,
תמיד אתה בא עם שאלות מעניינות אשר קורות אצליך ועצם העובדה שאתה מעלה את שאלותיך מסייעת גם לרבים אחרים שאינם
תמיד מוכנים לשאול ובכך אתה תורם לדיון פורה,
נכון הוא שבדרך כלל יונים חיות כזוג מונוגמי אך במקרים רבים פעילות זכר דומיננטי (שולט) בעל פעילות הורמונלית חזקה מנסה להישתלט
על כל נקבה בשובך שנענית לחיזוריו ובמיוחד שאין מספיק זכרים או שאין הם מעיזים להיתמודד איתו אך זה קורה בדרך כלל כאשר קיים חוסר בזכרים והנקבות חמות ומוכנות להיזדווג עם כל זכר שרק יבוא ויפרה אותןת
העובדה שהוא התיישב עם נקבה מסויימת היא מוכיחה על רצינותו לגדל משפחה,
אני יכול להגיד כמעט בוודאות שהוא אכן יגדל את את צאצאיו בצורה הטובה ביותר,
תמיד אתה בא עם שאלות מעניינות אשר קורות אצליך ועצם העובדה שאתה מעלה את שאלותיך מסייעת גם לרבים אחרים שאינם
תמיד מוכנים לשאול ובכך אתה תורם לדיון פורה,
נכון הוא שבדרך כלל יונים חיות כזוג מונוגמי אך במקרים רבים פעילות זכר דומיננטי (שולט) בעל פעילות הורמונלית חזקה מנסה להישתלט
על כל נקבה בשובך שנענית לחיזוריו ובמיוחד שאין מספיק זכרים או שאין הם מעיזים להיתמודד איתו אך זה קורה בדרך כלל כאשר קיים חוסר בזכרים והנקבות חמות ומוכנות להיזדווג עם כל זכר שרק יבוא ויפרה אותןת
העובדה שהוא התיישב עם נקבה מסויימת היא מוכיחה על רצינותו לגדל משפחה,
אני יכול להגיד כמעט בוודאות שהוא אכן יגדל את את צאצאיו בצורה הטובה ביותר,
קותי אהרון
מנהל אתר יונים בישראל
054-4466060
מנהל אתר יונים בישראל
054-4466060