שאלה בקשר לניוקאסל {עזרה}

בפורום זה ניכתוב נישאל ונענה על כל דבר הקשור בגידול,טיפוח,ריבוי,מחלות, תרופות או כל דבר העולה בדעתינו בנושא יונים בלבד
שלח תגובה
שרון מרגי

שאלה בקשר לניוקאסל {עזרה}

שליחה על ידי שרון מרגי »

אני אתמול חיסנתי את היום שלי נגד ניוקאסל אמרו לי שהכי טוב זה להזריק בשוק של הרגל היום אני רואה שרוב היונים צולעים ברגל שהזרקתי להם את החומר...זה בסדר? או שזה לא אמור להיות ככה
סמל אישי של משתמש
קותי
מנהל האתר

Re: שאלה בקשר לניוקאסל {עזרה}

שליחה על ידי קותי »

שלום לך, חבל שאינך שואל לפני שאתה מזריק ויכולת למנוע כאב מיותר מהיונים שלך,
אכן יש כאלו המיומנים בהזרקה בשוק היונה אך באופן תת עורי כלומר מתחת לעור ,
מה שאתה עשית הוא הזרקה גסה לתוך השריר שבו גם פצעת חלק מריקמתו,
הדרך היעילה היא להזריק מתחת לעור העורף כאשר מישיהו מחזיק את היונה ומותח את צווארה ואתה המזריק מרים את העור שבעורף היונה ומזריק לתוכו את החומר אשר נישאר בחלל שבין הצוואר האחורי ומתחת לעור וכך נספג הוא לאט מבלי לגרום לטראומה מיותרת ,
יקח קצת זמן עד שהיונים יחזרו לעצמן ויחזרו לדרוך וללכת רגיל ,הדבר תלוי החומרת הנזק שעשית לריקמת השריר תוך כדי ההזרקה,
זה נכון שישנה אסכולה הגורסת שניתן להזריק בשוק ולכך אתה מחוייב במיומנות גבוהה שהיא חסרת צורך ומסוכנת יותר ליונה בעוד שבעורף מתחת לעור אין כמעט כל סיכון,
נקווה שבחיסון הבא תלמד מהטעות,אך קודם כל ברכות על עצם הרצינות ומילוי החובה לחסן שטוב ליונים שלך וגם מיוי צוו החוק שמחייב חיסון,
קותי אהרון
מנהל אתר יונים בישראל
054-4466060
שרון מרגי

שליחה על ידי שרון מרגי »

קותי תודה על התשובה...נכון להיום היונים שלי בסדר גמור מרגישות מצוין והולכות רגיל
סמל אישי של משתמש
dovev76

שליחה על ידי dovev76 »

הזרקה בשריר אצל עופות גורמת הרבה פעמים לנמק מקומי באזור ההזרקה.הנמק פוגע בביצועי השריר גורם לכאב מיותר
ויוצר צלקת בשריר יכולה לפגוע בפעולתו.הזרקה מתחת לעור היא פחות בעייתית אבל גם בה יש סיכונים. בכל מקרה לא הייתי ממליץ לכל אחד לחסן בעצמו אלא להעזר במישהו מנוסה או וטרינר.
ייעוץ באחזקה ופתרון בעיות בשובך
בדיקות לגילוי מוקדם של טפילים וזיהוי מחלות יונים
חיסונים (ניוקאסל, סלמונלה)ותילוע.
הכנת השובך לעונת הריבוי
מדביר מוסמך - יעוץ ופתרון בעיות מזיקים בשובך ( כינים,זבובים,אקריות,עכברים וחולדות).

דובב- 0506241432
0542130121
שלח תגובה