נקבה 09

בפורום זה נדון בנושא הטימלר הישראלי
שלח תגובה
סמל אישי של משתמש
חוגי נחום

נקבה 09

שליחה על ידי חוגי נחום »

שבוע טוב
קבצים מצורפים
DSCF5394.JPG
DSCF5394.JPG (29.53 KiB) נצפה 3075 פעמים
חוגי נחום
057-8151086
סמל אישי של משתמש
קותי
מנהל האתר

Re: נקבה 09

שליחה על ידי קותי »

קשה להאמין שכל כך מהר העיין שלה הלבינה ,אנו אכן מתקדמים ומשתפרים בגידול,
כל הכבוד.
קותי אהרון
מנהל אתר יונים בישראל
054-4466060
בנימין

שליחה על ידי בנימין »

נקבה יפיפיה איזה עניים סוף הדרך בהצלחה
admonsaieg

שליחה על ידי admonsaieg »

קותי-חוגי שלום
האמת שלא חשבתי בכלל להגיב לתמונות- אבל יש מספר שגיאות שאתם לא מתקנים ומייסמים אותם- וזה חבל
אין ספק עין יפה
אבל צריך להתמקד גם בשאר הדברים, כתבתם תקן אז תעמדו אחריו....(גם בתקן שנכתב יש נקודות שהם לא נכונות, נושא הכתר, וניצוי הרגליים,אבל על זה נדבר בהזדמנות אחרת זה לא קשור לכאן)
במבנה המקור ישנם מספר הערות:
מקור עם "סוף" של תוכי יורד כלפי מטה כשמקור עליון ארוך יותר ממקור תחתון
מקור יחסית ארוך צר ומעוגל לאורכו- חסר רוחב בסיס של מקור
(דווקא היו לך מספרת תמונות של יונים עם מקור בעל בסיס רחב , וקצר)
לגבי הצילום בכדי לראות באופן אוביקטיבי ונכון יש לצלם את היונה מלפנים כשכל היונה נכנסת לתמונה בכדי לראות את כל הפרופורציה של הראש ביחס לגוף היונה,(אז גם אפשר לראות את רוחב הראש)
אותו הדבר בצילום צידי של היונה ,אין מה לעשות בצילום זה רק צילום ואין כמו מראה מקורי
אני מאוד מקווה שאתה לא נפגע מהביקורת (וזו לא ביקורת, אלה הם דברים שרואים)
קותי לך- כתבתם תקן(ואני טוען שיש שם מספר נושאים שהם לא נכונים) אז חשוב מאוד להמשיך באותה דרך ולא לעשות קיצורי דרך, אם רוצים להעלות את רמת גידול היונים , אין מה לעשות אם לפעמים זה לא נוח,,,,
אבל ברור שיש לברך אותך את אילן על כל הכתיבה והעשיה בתחום (ובטח את כל מגדלי היונים )
ולך חוגי- אין ספק שאתה עובד יפה עם היונים וישר כח על זה!
כל מה שכתבתי היא ביקורת בונה ולא חס וחלילה משהו אישי
בהצלחה
אדמון
איהב

שליחה על ידי איהב »

ערב טוב
הנקבה באמת ילידת 2009 אבל לעניות דעתי היונה הזאת לפחות בת 10 חודשים או אפילו קצת יותר , היונה נראית יפה (על פי התמונה), המקור דווקא נראה קצר יחסית ואולי השפיץ שבסוף הוא זה שנותן את המראה שהמקור יותר ארוך , כמובן בכל יונה צריך סבלנות והרבה במיוחד כשמדובר בטימלר סורו שהרי במקור הוא הכלאה של כמה טימלרים מצבעי יסוד שונים כמו מיסקים , שחורים , אדומים צהובים שכנראה התפשרו על כמה מהתכונות של הצאצאים בכדי לקבל מספר רב יותר של צבעים , מה שכתב אדמון זה נכון , מתצלום בודד של יונה קשה מאוד לאבחן את היונה ואין כמו מראית עין ואם תקן אז בודקים ומאבחנים את היונה לפי התקן שהוצע ע,י כמה מטובי המגדלים בארץ.
סוף דבר , למר חוגי יש יונים מאוד יפים וזה לפי תצלומים של חלק מיוני הסורו בפינת המגדל , דבר המעיד על השקעה רבה ברמת הגידול ואיני חולק על דברי אדמון שכן הוא מגדל ותיק משכמו ומעלה.
איהב
סמל אישי של משתמש
קותי
מנהל האתר

שליחה על ידי קותי »

אדמון ואיהב שלום רב,
ראשית אין שופטים יונה בת כמה חדשים כמו יונה בוגרת ,לכן ההיתייחסות היא לתמונה ומה שהיא מייצגת ,
ראשית אדמון יקירי אנני חושב שכוונתיך רעה וגם לך כמו לכולנו מותר שתהיה דיעה שונה,
בקווי המיתאר הכלליים של ראש היונה יש שיפור רב לעומת העבר ואם תשים לב טוב לסף המצח הרי שתוכל
להבחין בעצמיך עד כמה היתקדמנו ,
בדרך כלל אצל יונה צעירה אין עדיין היתגרמות העצמות וכך גם המקור שאינו תמיד כמו אצל יונה בוגרת אך אם תשים לב לאורך המקור יחסית למבנה הראש תוכל לראות בעצמיך את היחסיות יוצאת הדופן אצל יונה צעירה זו,אל נא תישכח שאנו בעיצומה של עונת הנשירה וראש היונה עדיין לא עוצב סופית ולא תמיד ניראים הדברים כמו אצל יונה מוכנה ומתבגרת,
אני מאוד שמח שסוף סוף ניכנסת לאתר כמישתתף פעיל ואתה מנסה להבהיר לנו את הערותיך שהן בנויות על ניסיונך רב השנים ביוני טימלר ,אך מכאן ועד קביעה מוחלטת הייתי קצת יותר זהיר בהערותי,
מכיוון שלפני יותר משנתיים ניתבקשתי באופן רשמי ע"י אגודות היונים בישראל לכתוב ולהגדיר את תקן הטימלר הישראלי ,אשר לא הוכר בעבר והיסתמך על בליל של גזעים קרובים, החלטתי לעשות מעשה ולקחתי זאת על עצמי,
מכיוון שגם זיכרון יש לי ברצוני להזכיר לך שכאשר סיימתי את כתיבת התקן העברתי אותו למספר מגדלים מהמנוסים שהיכרתי וגם הבהרתי שאני מוכן לשמוע הערות והארות לכל נושא וסעיף ,
שלחתי לך בפקס, לפני פרסום התקן ברבים את טיוטת התקן וביקשתי את הערותיך המלומדות ואכן תגובתיך היתה מאוד חיובית ומקובלת לא היתה לך ולוא הערה אחת או השגה כלשהיא, אז קשה לי להבין על מה תלין
או תכתוב השגות לגבי עצם התקן הקיים ,הגדרתי גם בצורה מפורשת שהיו לנו הרבה טיפוסים בגידול ומטרת הטיפוח היא לאחד את הטיפוס של הטימלר הישראלי וכך התייחסתי גם לכתר בידיעה ברורה שיהיו מגדלים שזה עשוי לא להיות לרוחם,בפגישתי איתך בביתך הערתי לך על עצם מבנה הכתר של כמה מהיונים אשר ברשותיך גם אז לא היו לך השגות ,אם תיזכור את התחלת הטיפוח בארץ וההערות של הדור הקודם לנו כמו הורדוס והנרי אשר כינו את הטימלר המעודן יותר כיונה תורית כלומר דומה לתור ,עם השנים החלה ההשפעה של שילוב הטימלרים שהיו בארץ עם היונים שבאו מארצות חבר העמים רוסיה וכדומה ואז ניכנסו אליך לשובך הצהובים המפורסמים עם הגרב הענקית והמקורים היותר רחבים (אגב אצליך היו לא מעט בעלי מקור ארוך וביניהם כמה עם מקור קצר יותר,)
מאז ועד היום עשו המטפחים הישראלים ואתה בתוכם דרך ארוכה לשיפור ואיחוד הגזע,
אך עם פירסום התקן שהיתקבל ונחתם ע"י שני המועדונים באופן רשמי התקבל התקן אשר בין תפקידיו השונים היו לשים גבולות , והוגדר בבירור מה אנו מחפשים כיום לגבי כל אחד מחלקי גופה של יונת הטימלר הישראלי,היונה הזו שונה במספר מאפיינים מהטימלרים השונים שהיו בארץ כאשר כל אחד קבע לעצמו מה מוצא חן בעיניו ומה לא , כך גם כיום, כל אחד יחליט מה הוא רוצה לגדל ויכול לקרא לו באיזה שם שהוא רוצה, אך אם ירצה להופיע בתערוכה כטימלר ישראלי הוא ישפט על פי התקן שהוגדר

אדמון ידידי מותר לך לראות את הגזע כפי שאתה אוהב ורואה אותו בעיני רוחיך כפי שברצוניך לראותו וזה בסדר גמור
אני בטוח שבתחומים רבים יש לך ידע ונסיון רב וביכולתיך לתרום רבות ,אך תמיד תידע שיש באפשרותיך להעלות כל נושא בצורה מכובדת כפי שכתבת וגם לקבל תשובה לשאלותיך ו או השגותיך וכל זה לטובת המשך הטיפוח המפואר של הטימלר הישראלי,לגבי העיקול בקצה המקור זו תכונה שקיימת בכל גזעי היונים אצל חלק זה בולט יותר ואצל חלק פחות ,מה שנוהגים לעשות מספר מגדלים הוא לשייף בפצירה את קצה המקור העליון כדי לשוות לה מראה של מקור ישר לחלוטין, השיוף נעשה אצל קיצרי המקור אך גם אצל הקריירים בדרך כלל הקצה המעוקל עשוי מריקמה דקה יותר משאר חלקי המקור ולא פעם פשוט נישחק ונישבר, להוציא את אלו שם הקצה המעוקל גדל ללא פרופורציה ומשנה את כל המבנה של המקור, אין הדבר כך לדעתי אצל יונה זו וימים יגידו האם יש כאן בעיה ,
שים לב שכמו המקור כך גם הצפורניים ברגלי היונים נישחקות וזה חלק ממצב ההיתפתחות והגדילה,
אני מזמין אותך אדמון ידידי וגם אותך איהב ,תמיד להעלות את השגותיכם והערותכם המלומדות והדבר יעשיר את כולנו כהפרייה הדדית של השיח המיתגבש בטיפוח הטימלר הישראלי.הייתי שמח אם היית מגדיר במפורש מה כוונותיך לגבי קיצורי הדרך ,היכן הם ומה הם? אשמח אם תפרט יותר כדי שאוכל להבין וללמוד מכך,לכשעצמי אנני רואה כל קיצורי דרך כלל וכלל , לגבי הערתיך שיש לעשות דברים גם אם זה לא נח ,,,הייתי מבקש ממך גם בנושא זה הבהרות , מה פה לא נח ? כדאי לחשוב כשכותבים ,כי מילה שזרקת היא כבר לא שלך ועוד שמת בסיום המילה 3 נקודות כאילו יש לזאת המשך ואני הייתי מבקש להיתייחס למילים ברורות ולא לחלקי משפט שאינם ברורים לי ולקוראים, אשמח אם תגיב בבירור ותפרט כדי שההערה תהיה מובנת ולא מראה ברמזים דברים לא ברורים, אם יותר קל לך להתייחס לדברים בע"פ אשמח גם להיפגש ואו לעשות זאת דרך הטלפון ותמיד בצורה תרבותית ומכובדת, העלאת התמונות נעשות בצורה וולונטארית לחלוטין ואשמח אם תיתן לנו דוגמה אישית ותציב תמונה אשר מראה את שאתה מיתכוון ,כל מה שחוגי עושה זה פשוט לשתף אותנו בהישגי הגידול שלו, רוב המגדלים הם חובבים המישתדלים להיתמקצע ולעלות שלב לרמה הבאה של טיפוח טוב יותר. תנסה לצלם פעם בעצמיך ותראה כמה הדבר קשה,להעלות תמונה טובה אחת.
קותי אהרון
מנהל אתר יונים בישראל
054-4466060
סמל אישי של משתמש
חוגי נחום

שליחה על ידי חוגי נחום »

בוקר טוב לכולם .
ראשית היונה בת 8 חודשים בדיוק ומטפלת בגוזליה הראשונים , ליונה עוד דרך ארוכה להתפתח אך לפי איך שהיא נראת בגיל 8 חודשים יש לי המון צפיות מהיונה ולהעמיד יונה ולצלם בדיוק כמו שאנו רוצים ממש לא פשוט ולוקח המון זמן , מה שאילן וקותי עשו ועושים למען גידול הטימלר הישראלי לא היה מעולם בארץ תאמינו לי גם אני מגדל מספר לא מבוטל של שנים.
לקותי- מעולם אף מגדל ותיק לא חשף את סודותיו או כתב תקן לטימלר הישראלי וזה עומד לזכותך תודה מכולנו.
אדמונד - ברוך הבא לאתר ותודה על ההערות אני מקווה שתהפוך לשותף פעיל באתר ותעשיר אותנו בידע כמו שקותי עושה , אשמח להגיע לביקור וללמוד עוד על הגזע שניקרא טימלר ישראלי גם ממך תמיד טוב ללמוד מעוד אנשים ואתה מוזמן תמיד , תמיד עדיף מראה ענים .
תודה לכולכם והמשך יום טוב ;) .
חוגי נחום
057-8151086
roni

שליחה על ידי roni »

חוגי צעירה יפה מאוד ישר כוח! רוני.
שלח תגובה