תערובת מיוחדת לגוזלים שאני מערבב לבד
תערובת מיוחדת לגוזלים שאני מערבב לבד
1 אפונה ירוקה 2 אפונה צהובה 3 חיריע 4 דוחן 5 כופתיות יונים 6 מש 7 פופקורן בנוסף אני צריך לקבל היום קרסנה
- קבצים מצורפים
-
- 1.jpg (163.1 KiB) נצפה 3033 פעמים
Re: תערובת מיוחדת לגוזלים שאני מערבב לבד
שלום בנימין
התערובת נראת טוב מאוד, עם הרבה חלבון הדרוש לגידול הגוזלים
אני הייתי מוותר על קופתיות ליונים ( אני לא אוהב את כל מה שמכניסים בהן בין היתר פסולת דגים) ושם במקומן סוייה או מש שהם עשירים בחלבון .
התערובת נראת טוב מאוד, עם הרבה חלבון הדרוש לגידול הגוזלים
אני הייתי מוותר על קופתיות ליונים ( אני לא אוהב את כל מה שמכניסים בהן בין היתר פסולת דגים) ושם במקומן סוייה או מש שהם עשירים בחלבון .
Re: תערובת מיוחדת לגוזלים שאני מערבב לבד
בנימין ערב טוב .
הקופטיות שאתה נותן ליונים זה קופטיות של מכרסמים ?
מאיפה קונים קופטיות ? סוכן האוכל שאני קונה ממנו הפסיק למכור קופטיות .
הקופטיות שאתה נותן ליונים זה קופטיות של מכרסמים ?
מאיפה קונים קופטיות ? סוכן האוכל שאני קונה ממנו הפסיק למכור קופטיות .
חוגי נחום
057-8151086
057-8151086
Re: תערובת מיוחדת לגוזלים שאני מערבב לבד
הקופטיות קניתי אתמול מאלי חזון זה מה שהוא מוכר בתערובת של היונים
דובב אני חושב שקופטיות של אמבר זה קופטיות מאוד טובות
דובב אני חושב שקופטיות של אמבר זה קופטיות מאוד טובות
Re: תערובת מיוחדת לגוזלים שאני מערבב לבד
דובב ובנימין שלום ,
כידוע לכם להבדיל מתרנגולות האוכלות חלבונים מהחי היונים אינם עושות זאת החלבון היחיד שהן מנצלות מגיע מהצומח,
חב עמבר מודעת לנושא ואינן משתמשות בקמח דגים אלא בכוספת סוייה הנישארת כמוצר לוואי בתהליך יצור שמן הסוייה,
שם החלבון זמין ביותר , רק לידיעתיך דובב לא משתמשים בפסולת דגים אלא בקמח דגים שעובר תהליכי בקרה מאוד מורכבים כדי למנוע הפצת מחלות כגון סלמונלה על סוגיה השונים ובמיוחד סלמונלה פולורום שאינה פוגעת ביונים אך פוגעת בעופות ,כופתיות עמבר הן אוכל מאוזן שם מרוכזים גורמי המזון שהיונה זקוקה להן כל מרכיבי התערובת עוברים בקרת איכות מאוד קפדניות להבדיל מגרעינים שונים היכולים להיות מעופשים
או מזוהמים או עם מרכיבי פסולת אשר בדרך כלל נהוג לטאטא ולהרחיק בעוד שחב' עמבר אינה יכולה להרשות זאת לעצמה ,כדאי לדייק בתיאור ולהכיר את המערכות מקרוב ואז לחרוץ דיעה ודין,
הנכון הוא שלוקח זמן מה להעביר את היונים לאכול כופתיות תערובת וגם זאת יש לעשות בהדרגה, מידיעה אישית ומהכרת עמבר התוצאות מצויינות ומשתלמות,
בנימין סוגי הגרעינים שאתה נותן הם איכותיים ואכן לגוזלים יש להעלות את מרכיבי החלבון בכל תהליך גדילתם ,כך נהוג גם להגדיל את רמת החלבון בזמן החלפת הנוצות שם זקוק הגוף להשלמה לשם צימוח הנוצות,
כידוע לכם להבדיל מתרנגולות האוכלות חלבונים מהחי היונים אינם עושות זאת החלבון היחיד שהן מנצלות מגיע מהצומח,
חב עמבר מודעת לנושא ואינן משתמשות בקמח דגים אלא בכוספת סוייה הנישארת כמוצר לוואי בתהליך יצור שמן הסוייה,
שם החלבון זמין ביותר , רק לידיעתיך דובב לא משתמשים בפסולת דגים אלא בקמח דגים שעובר תהליכי בקרה מאוד מורכבים כדי למנוע הפצת מחלות כגון סלמונלה על סוגיה השונים ובמיוחד סלמונלה פולורום שאינה פוגעת ביונים אך פוגעת בעופות ,כופתיות עמבר הן אוכל מאוזן שם מרוכזים גורמי המזון שהיונה זקוקה להן כל מרכיבי התערובת עוברים בקרת איכות מאוד קפדניות להבדיל מגרעינים שונים היכולים להיות מעופשים
או מזוהמים או עם מרכיבי פסולת אשר בדרך כלל נהוג לטאטא ולהרחיק בעוד שחב' עמבר אינה יכולה להרשות זאת לעצמה ,כדאי לדייק בתיאור ולהכיר את המערכות מקרוב ואז לחרוץ דיעה ודין,
הנכון הוא שלוקח זמן מה להעביר את היונים לאכול כופתיות תערובת וגם זאת יש לעשות בהדרגה, מידיעה אישית ומהכרת עמבר התוצאות מצויינות ומשתלמות,
בנימין סוגי הגרעינים שאתה נותן הם איכותיים ואכן לגוזלים יש להעלות את מרכיבי החלבון בכל תהליך גדילתם ,כך נהוג גם להגדיל את רמת החלבון בזמן החלפת הנוצות שם זקוק הגוף להשלמה לשם צימוח הנוצות,
קותי אהרון
מנהל אתר יונים בישראל
054-4466060
מנהל אתר יונים בישראל
054-4466060
Re: תערובת מיוחדת לגוזלים שאני מערבב לבד
שלום קותי וכולם.
לא היתה לי כל כוונה חס וחלילה לאמר שיש איזו שהיא בעיה עם הקופתיות של עמבר ובטח ובטח שלא לחרוץ דין של אף אחד חס וחלילה
וביחוד כשמדובר בפרנסתו ובשמו הטוב של אדם.ובכלל, לא ידעתי מה מקורו של המזון שאותו מראה בנימין מלכתחילה.
רק רציתי לציין שקימת בעיה שעלולה לצוץ עם קופתיות כאשר לא יודעים את מקור היצור שלהן ( לא רק חסון מייצר קופתיות) .
מובן מאליו שכשמדובר ביצרן מפוקח עם בקרת טיב מספוא שהסחורה שלו עוברת בדיקות קפדניות אין שום בעיה.
קותי העובדה שהבנת כי אני מדבר על סיכוי להעברת מחלות כמו סלמונלה מבלי שציינתי זאת מפורשות מראה כי גם אתה מודע לבעיה שעלולה לצוץ כאשר קונים תערובת ממקור מפוקפק וזה בהחלט לא המקרה הזה.שמחתי להשכיל ולדעת שהקופתיות של עמבר הן צמחוניות לגמרי ואפילו אשמח לנסותן.
לא היתה לי כל כוונה חס וחלילה לאמר שיש איזו שהיא בעיה עם הקופתיות של עמבר ובטח ובטח שלא לחרוץ דין של אף אחד חס וחלילה
וביחוד כשמדובר בפרנסתו ובשמו הטוב של אדם.ובכלל, לא ידעתי מה מקורו של המזון שאותו מראה בנימין מלכתחילה.
רק רציתי לציין שקימת בעיה שעלולה לצוץ עם קופתיות כאשר לא יודעים את מקור היצור שלהן ( לא רק חסון מייצר קופתיות) .
מובן מאליו שכשמדובר ביצרן מפוקח עם בקרת טיב מספוא שהסחורה שלו עוברת בדיקות קפדניות אין שום בעיה.
קותי העובדה שהבנת כי אני מדבר על סיכוי להעברת מחלות כמו סלמונלה מבלי שציינתי זאת מפורשות מראה כי גם אתה מודע לבעיה שעלולה לצוץ כאשר קונים תערובת ממקור מפוקפק וזה בהחלט לא המקרה הזה.שמחתי להשכיל ולדעת שהקופתיות של עמבר הן צמחוניות לגמרי ואפילו אשמח לנסותן.
ייעוץ באחזקה ופתרון בעיות בשובך
בדיקות לגילוי מוקדם של טפילים וזיהוי מחלות יונים
חיסונים (ניוקאסל, סלמונלה)ותילוע.
הכנת השובך לעונת הריבוי
מדביר מוסמך - יעוץ ופתרון בעיות מזיקים בשובך ( כינים,זבובים,אקריות,עכברים וחולדות).
דובב- 0506241432
0542130121
בדיקות לגילוי מוקדם של טפילים וזיהוי מחלות יונים
חיסונים (ניוקאסל, סלמונלה)ותילוע.
הכנת השובך לעונת הריבוי
מדביר מוסמך - יעוץ ופתרון בעיות מזיקים בשובך ( כינים,זבובים,אקריות,עכברים וחולדות).
דובב- 0506241432
0542130121
Re: תערובת מיוחדת לגוזלים שאני מערבב לבד
שלום דובב,
לחסון יש מכון לערבוב תערובת אך אין לו בשלב זה מפעל כיפתות,(זה עולה הרבה והכמויות בשלב זה לא מצדיקות זאת)
בעיית הסלמונלה הייתה קיימת לפני שנים רבות מעל 25 שנה כאשר המחלקה לפיקוח על טיב המיספוא במשרד החקלאות עוד לא פיקחה על מקורות היבוא של יבואני המזון ,הפיקוח כיום קפדני והוא כלל עולמי ,( ראה את סיפור הפרה המשוגעת)בדרך כלל ישנן חברות המיתמחות בבקרת איכות המוצר ובמיוחד כאשר מקורו הוא מן החי אך לא רק,אני מניח שאתה מודע לפטריית האספרגילוס שיכולה לעבור עם סוגי גרעינים שונים ואפילו בתירס,(פוגעת באדם ובעוף וגם חיות אחרות)
הכופתיות אשר מוצגים לנו בתערובת לא מראות מי היצרן כי הן ניקנות ע"י מכוני העירבול ומשולבות בתוך סה"כ מרכיבי המזון
מדי פעם (לא תמיד ולא כולם)מכון נישאר עם כמות כופתיות אשר לא נימכרו לעופות או כאשר קונים תערובת ממגדלי עופות אשר גמרו מחזור
ומשלבים זאת בתערובת של הגרעינים כדי להוזיל את המנה,ניתן לשלב זאת במנה הכללית,
כשבעל מכון באופן כללי קונה כופתיות מהחקלאי בזמן סיום מחזור גידול פטמים לשחיטה או הודים, הרי שבעל המכון קונה זאת בזול
מהלולן ואילו הלולן כבר הכניס זאת בהוצאות הגידול שלו וכך כולם נישכרים מבחינה כספית,
לא כך הוא בשקים סגורים של תערובת יונים של" עמבר" שם אתה יודע בדיוק מה אתה קונה,אין לי עניין להיתייחס למכון כלשהוא ולא להראות אפשרויות של שימוש במוצר שיתכן ולמכתחילה לא היה מיועד לכך, אלא ליידיע את ציבור החברים לענף המזון לבע"ח על האפשרויות השונות שגלומות בו,עדיין אין זה מונע מהמכון ליצר מזון טוב ובעיקר כאשר הוא נותן תמורה תמורת התשלום שאנו המגדלים משלמים.
לחסון יש מכון לערבוב תערובת אך אין לו בשלב זה מפעל כיפתות,(זה עולה הרבה והכמויות בשלב זה לא מצדיקות זאת)
בעיית הסלמונלה הייתה קיימת לפני שנים רבות מעל 25 שנה כאשר המחלקה לפיקוח על טיב המיספוא במשרד החקלאות עוד לא פיקחה על מקורות היבוא של יבואני המזון ,הפיקוח כיום קפדני והוא כלל עולמי ,( ראה את סיפור הפרה המשוגעת)בדרך כלל ישנן חברות המיתמחות בבקרת איכות המוצר ובמיוחד כאשר מקורו הוא מן החי אך לא רק,אני מניח שאתה מודע לפטריית האספרגילוס שיכולה לעבור עם סוגי גרעינים שונים ואפילו בתירס,(פוגעת באדם ובעוף וגם חיות אחרות)
הכופתיות אשר מוצגים לנו בתערובת לא מראות מי היצרן כי הן ניקנות ע"י מכוני העירבול ומשולבות בתוך סה"כ מרכיבי המזון
מדי פעם (לא תמיד ולא כולם)מכון נישאר עם כמות כופתיות אשר לא נימכרו לעופות או כאשר קונים תערובת ממגדלי עופות אשר גמרו מחזור
ומשלבים זאת בתערובת של הגרעינים כדי להוזיל את המנה,ניתן לשלב זאת במנה הכללית,
כשבעל מכון באופן כללי קונה כופתיות מהחקלאי בזמן סיום מחזור גידול פטמים לשחיטה או הודים, הרי שבעל המכון קונה זאת בזול
מהלולן ואילו הלולן כבר הכניס זאת בהוצאות הגידול שלו וכך כולם נישכרים מבחינה כספית,
לא כך הוא בשקים סגורים של תערובת יונים של" עמבר" שם אתה יודע בדיוק מה אתה קונה,אין לי עניין להיתייחס למכון כלשהוא ולא להראות אפשרויות של שימוש במוצר שיתכן ולמכתחילה לא היה מיועד לכך, אלא ליידיע את ציבור החברים לענף המזון לבע"ח על האפשרויות השונות שגלומות בו,עדיין אין זה מונע מהמכון ליצר מזון טוב ובעיקר כאשר הוא נותן תמורה תמורת התשלום שאנו המגדלים משלמים.
קותי אהרון
מנהל אתר יונים בישראל
054-4466060
מנהל אתר יונים בישראל
054-4466060