תערוכה/ והשגות

בפורום זה נדון בנושא הטימלר הישראלי
admonsaieg

תערוכה/ והשגות

שליחה על ידי admonsaieg »

שלום לכולם
ראשית אני רוצה לברך את כל העושים במלאכה של קיום תערוכה עם כל הלוגיסטיקה מסביב!
את כל המשתתפים שהציגו את היונים- והכי חשוב את היונים עצמם
חשוב לציין שלא יצא לי להיות ולראות פיזית את היונים, אבל ממה שראיתי ממקבץ התמונות אני רוצה להעיר מספר הערות
לי יש מספר השגות לגבי הערכות של מספר יונים/ צורת הטיפוח שלהם ופועל יוצא מכך טעויות לדעתי בהערכה/ ראיה/ שקותי אתה הערכת

ישנם מספר טעויות בסיסיות-טעות ראשונה ויסודית היא מבנה הראש, טעות שניה הוא אורך רוב המקורים ביונים שנבחרו להיות המובילים

אני לוקח לדוגמא את הלבן הראשון, עדיין מבנה הראש לא מספיק עגול ורחב בחזית (אילן לדעתי אתה צריך לצלם יונים בשני הטלים מהצד, ומחזית היונה כך שאנשים יבינו על מה מדובר במבנה הראש)
יציאת המקור לא מושלמת ,עדיין בסיס המקור צר מאוד,המקור דק, מעט ארוך, ויציאת המקור מהראש לא מושלמת בזווית אופקית
לגבי מבנה היונה יכול להיות שהיא מעט קטנה בגודלה,יכול להיות שזוית הצילום מטעה אבל זוהי הרגשתי, נוצות הגרביים מושלמות, צבע עין יפה, יונה מטופלת

יונה שניה סורו- כאן אני מופתע ביותר בהערכה שהיונה קיבלה,כמעט וכל השגיאות במבנה הראש והיונה קיימים כאן! ראש היונה צר מאוד! מקור ארוך מאוד!יבסיס מקור דק, יציאה מאונקלת של המקור, לא נראה לי בשום אופן שיונה כזו תשתפר במשך הזמן,לא מובן לי בכלל כיצד אפשר לבנות על יונה כזו כמובילה, אין שום מצב, לא זוהי היונה שתקן הטימלר רצה להראות, בטח לא במבנה הנוכחי שלה(ועדיין לא דיברתי בכלל על צבע יונת הסורו שצריך להיות)

לגבי השחור/ ואו השחורה,,, במבט ראשון ובלי שום בעיה הדבר הראשון שצורם זהו גודלה, טימלר לא יכול להיות בממדים קטנים שכאלה ובמיוחד אם הוא זכר?? ראש היונה עדיין לא מושלם, דונגית העין לא לבנה, חסר טבעות עיניים, מקור לא מספיק לבן, אני כבר אמרתי בעבר ודיברתי על הכלאות לא נכונות ,וכאן רואים את זה , וחבל שממשיכים עם טיפוח הזנים הקטנים (ואני לא מתכוון למגדל ספציפי זה או אחר)

אני עדיין לא מבין כיצד בטימלר הישראלי עדיין אצלך קותי אין כל מקום למיסקי- זוהי טעות יסודית!!! טימלר ראשית בסיסו הוא המסקי , וחס וחלילה אני לא מוריד מערכה של אף יונה!!!ואו מהסוג שלה, למרות שמופיע בתמונה אחת מיסקי אחד לפחות ברמה גבוהה מאוד, ישנו גם לבן עם מבנה ראש הרבה יותר קרוב למה שאני מתכוון אליו

אני מצרף מקבץ של מספר ראשי יונים שלדעתי יעזרו לכולם להבין על מה אני מדבר

אני רוצה לציין שזוהי הערכה שלי בלבד ואם מישהו נפגע ממנה צר לי על קח, אבל זוהי דעתי ואין לי שום דבר אישי חס וחלילה כלפי אף אחד, ואם מישהו נפגע מהביקורת שלי טעות ביסודה היא
יום טוב לכולם!!
קבצים מצורפים
טימלר מסקי זכר 0.JPG
טימלר מסקי זכר 0.JPG (50.33 KiB) נצפה 3498 פעמים
טימלר מסקי נקבה 0.JPG
טימלר מסקי נקבה 0.JPG (28.43 KiB) נצפה 3499 פעמים
טימלר עמברי זכר 0.JPG
טימלר עמברי זכר 0.JPG (40.11 KiB) נצפה 3499 פעמים
טימלר שחור נקבה 0.JPG
טימלר שחור נקבה 0.JPG (16.6 KiB) נצפה 3497 פעמים
טימלר שחור זכר.JPG
טימלר שחור זכר.JPG (15.27 KiB) נצפה 3497 פעמים
טימלר לבן זכר.JPG
טימלר לבן זכר.JPG (10.32 KiB) נצפה 3496 פעמים
סמל אישי של משתמש
קותי
מנהל האתר

Re: תערוכה/ והשגות

שליחה על ידי קותי »

שלום לך אדמון ושבוע טוב,
ראשית תודה על הברכות,הן תמיד מועילות,
טוב שאתה מציין שלא יצא לך פיזית להיות במקום כי אז אול היית מבין שמה שרואים מכאן לא רואים ממקום אחר,
קודם כל תמיד מקובלת עלי כל הערה והארה (ב-א)וכל ביקורת וכשהיא ניכתבת היא כבר אינה רק שלך אלא נחלת הכלל,
לכן על כל שכתבת אתייחס אחת לאחת ובפירוט המכסימאלי שאוכל וזאת כדי להבהיר לך ולקורא שלא היה שם נקודה אחרי
נקודה, להסיק מסקנות נימהרות כאקסיומה משולה "ללימוד רפואה בהתכתבות ולמות משגיאת כתיב".
* 1) לגבי הראש, הראש החדש אשר ניקבע לטימלר הישראלי אינו מוטל בספק והוא גם החותם האופייני של הגזע בטימלר המודרני הישראלי ,כל זאת בהיתייחס ובהשוואה לטימלרים באופן כללי בעבר ,לבין הטימלר המודרני אותו אנו שואפים לגדל כיום.
2)אני מזמין אותך לחזור לאתר ולפתוח במדור אירועים לגבי המפגש האחרון שהיה לנו במושב טל -שחר ולקרוא היטב את הערותי,
3)נישאר מעט בנושא הראשים, אף אחת על פי לוח השנה של יונים אלו לא עברה עדיין את גיל ה-9 חודשים.!(להוציא מספר זיופים שלא עלו לגמר,) אנני מבין איך אתה יכול להשוות ראש של יונה שהיא גוזל מיתבגר עם ראשים יפים מאוד שאתה העלית בתמונותיך אצל יונים בוגרות (ולא כולם על פי התמונה טובים) המיסקי הזכר הראשון שהעלית מדהים ביופיו,אך לפחות על פי טבעות העיניים (העפעפיים)גידול הבשר שמתחת למקור התחתון הוא בוודאות יונה בוגרת ,יפה ככל שהיא ובוודאי שמת את ליבך שעיניה אינן לבנות ,לפחות על פי התמונה ,
ועדיין הייתי מוכן להיות הבעלים של יונה זו, להזכיר לך שאין יונה מושלמת,(היונה אינה נישפטת רק על פי מיגרעותיה אלא גם על פי תכונותיה הטובות)
האם יכול אתה להשוות יונה זו עם יונה בת כמה חודשים?
אם היית מופיע למפגש ומקשיב להרצאת הפתיחה היית שומע לעובדה שאין להשוות בין יונה בוגרת ובשלה לגוזל צעיר אשר נימצא בשלבי התפתחותו הראשוניים ועדיין נותר לו זמן לגדול , להיתגרם במאסיביות עצמותיו ,התפתחות הגולגולת ועצמות הראש יחד עם סיום גדילת הנוצות שגוזלים אלו מחליפים בפעם הראשונה ,אצל רב היונים עוד לא פקעו כל קולמוסי הנוצה,
הראיתי זאת בהדגמה למגדלים רבים וזאת כאשר אתה מצלם יונים בוגרות בשיא תיפארתם מבחינת ההיתפתחות,
ניסית להדגים לנו למה כוונתיך בראשי היונים ,אז הרשה לי להגיד שעל פי התמונות לחלקם יש חלק עליון של גולגולת שטוחה
וישרה ולא מעוגלת כמו זו שאתה מטיף בהסבריך, ואלו כבר בוגרים,אדמון אנני נוגח בדבריך אלא מתייחס לעובדות שניראו בתצלומיך,סף המצח הבולט הוא רק חלק מכל הראש,
כידוע לך מפגש זה הוא יום עמוס ולחוץ ולא כל התמונות מביאות לידי ביטוי את האיכות המלאה של היונים שצולמו,
אנו עושים מאמצים מרובים כדי שהתצלומים ישקפו את המציאות בצורה אובייקטיבית על פי גילה ביום התערוכה ותמונות יכולות גם להטעות ולא תמיד לשקף את כל המציאות,( על נושא צילום בע"ח נשוחח בפעם אחרת כי זה נושא בפני עצמו)
**4)לגבי היונה הלבנה, (אגב זו נקבה)יונה צעירה ומקסימה ,מקווה שתוכל לראותה גם בעוד שנה או שנה וחצי,אין לי ספק שגם אתה תיתפעל מיופיה ואז אולי יתאפשר לך לבחון את דבריך על רקע אובייקטיבי ומול יונים אחרות,קרוב לוודאי שמסקנותיך לא תהיינה נימהרות כל כך,
גם בסיס המקור מתעבה עם הגיל ובמבט מלפנים ראשה רחב אצילי ומלא הבעה,
אין לי ספק שראית בתמונות יונים לבנות עם ראשים יפים מאוד,אך לא יכולת לראות גרביים רכות עם נוצות דקות ומעוגלות שבורות ברובן,
לא יכולת לראות בתמונה למשל עצם חזה עקומה שזו שגיאה גנטית, אנו מנסים לא לגדל איתן ובמיוחד שעל אף יופיו של הטימלר הישראלי הוא עדיין גם יונת תעופה,(מי כמוך מנוסה בתעופה?ומבין את חשיבות הנושא ,)
יונה כזו עם הראש הכי יפה בעולם לא תקבל אצלי מקום ראשון,
אתה בוודאי יודע שהתבטאות המין בהופעה הכללית(זכר נקבה) חשובה לא מעט, כי הזכר ניראה זיכרי ומאסיבי בעוד שהנקבה חזקה גם אך עדינה יותר ואלגנטית עם קווי מיתאר שלמים,
אכן קשה היה לבחור בין כל שבעת יונים הלבנות ומה לעשות שיש רק מקום ראשון אחד?
אני לוקח אחריות מלאה לבחירה שלי כיונה הטובה ביותר בין היונים הלבנות ,כמו גם לגבי היונים הנוספות שדורגו על ידי,
***5)לגבי מבנה גדול קטן וכדומה ,אנני יכול להבין מהיכן אתה לוקח קביעה זו ,איך אתה יכול לקבוע גודל לפי תצלום כשאין לך בסיס להשוואה ?,
הזכר השחור שניבחר הוצג ליד שתי נקבות יפות אף הן והיה גדול כמעט פעם וחצי מהנקבות,(אבל כבר אמרת שלא היית שם,)
הזכר השחור שניבחר הוא בעל עוצמה ומרשים והוא עוד גוזל, יש לו עיניים לבנות וכך גם טבעות עיניים לבנות בהירות לחלוטין הוא אינו יונה בוגרת שניתן לראות שכבות גיל עליהן(מה שניקרא טבעות שנתיות כמו בעצים)התצלומים שלו ממש לא משקפים את כל איכותו אך במדור אירועים כפי שציינתי בתחילה יש לו תמונת סטודיו על שטיח ירוק שמראה מעט מאיכותו,
****6)לגבי יונת הסורו, קבוצת יוני הסורו בארצינו נימצאת בתהליך התפתחותי מואץ ויש לה אוהדים רבים,היתה כמות גדולה של יונים אלו והיא היחידה שעלתה לגמר, מה הפתיע אותך ? יונה עם סף מצח מפותח עם מקור שעדיין לא התגרם ונוצות שלא בקעו עדיין מקולמוסן,בכל זאת היא היתה היחידה שהגיעה לגמר ורבים אחרים לא הגיעו לשם ,אגב גם היא נקבה,
אצל יונים רבות בגיל צעיר תראה מקור מעונקל ,אנו מדברים על המקור העליון החופה על המקור התחתון,עם התפתחותה ברב המקרים המקור המכה על הקרקע ועל האבנים משתפשף ומתיישר ,יש הנוהגים בגזעים אחרים לפני תצוגה בתערוכות לשייף זאת בנייר זכוכית אך בטימלר אין צורך,
לגבי צבע יונת הסורו אין לי מושג כמה אתה בקי בתכונות צבע אלו,חשוב לדעת שעם כל החלפת נוצות הצבע משתנה וברוב המקרים הופך כהה ומותז יותר בכתמים כהים,
חשוב לציין גם שהנקבות לרב בהירות מהזכרים, עוד לא הבנתי את מסקנותיך מיונת סורו בת כמה חודשים,
אגב לא כל היונים שצולמו בתאים עלו לגמר חלקן היו באיכות שאינה מספקת כלל ,אך להביט על התמונות ולהסיק מסקנות שטעיתי בראייתי את היונים מחייבת אותי להסביר ולפרש את כל הטעון פירוש כי לא ראית זאת בעיניך,
******7)לגבי הערותיך על המיסקי ,, ,,ובכן המיסקי הוא הקרוב ביותר ליונת הסלע ויוני טימלר רבים מגזעי טימלר שונים הם בעלי צבע כזה ודומה,הצבע המקורי היה כהה יותר ובוודאי תיזכור את הגוגים הכחולים של פעם,מאז עברנו דרך ארוכה,
היו בירושליים הבכרים הסבונים שהיו בהירים יותר אלה הוכלאו באלו ויש בכרים עם פסים צהובים וראש כחול או כסוף,
אז בוא ונחדש את המידע על הכלאות העבר של הגוגים עם הבכרים ואחר כך הגיעו הרוסים, היו הכלאות עם קסאנים שם קיבלנו את התחזקות צבע הכסף והפסים הבהירים בכנף ולקח זמן להוציא את המקורים הכהים מהטיפוח וכל זה נעשה על ידי המגדל הישראלי שבאינסטינקט שלו הלך וטיפח יונה יפה יותר ,
אך מה זה קשור לבחירה שלי ?האם ניתן ליונה מקום ראשון רק בגלל צבעה ? עלו יונים לגמר והיו רק שלושה מקומות ראשונים וצריך לבחור את הטובים ,המיסקים שהוצגו היו אכן יפים אך ראשיהם עוד לא התעגלו ומלפנים, מצחם היה צר, והיו עם עצם חזה עקומה אותה הראיתי למגדל,כל זאת מעבר לעובדה שאנו רוצים לגדל גם צבעים אחרים והמיסקי לא יפגע ,מקומו שמור ואיכותו רק תישתפר ועוד נכונו לו ימים יפים, ראה תערוכות ומפגשים קודמים,
יש לא מעט מגדלים שאוהבים ורוצים לטפח מיסקים לפחות כמוך ומקומו מובטח בעתיד,אין זה משנה שהצבע היה בין הראשונים אנו בתקופה מתקדמת ולכל הצבעים יש מקום,
אין כאן שום מקום לטעות יסודית ,כל מיסקי נישפט וכמו כולם קיבל דוח שיפוט כתוב המתאר את תכונותיו הטובות יותר והטובות פחות ,הדוח נימסר לכל מגדל ובעל יונה כדי שידע מה יש לו ביד ומה צריך להיות,
הציון המירבי בצעירים הוא טוב מאוד, אין מצויין ואין מעולה ליונים שנימצאות בשלבי התפתחות ראשוניים.
תערוכה זאת היתה ליונים צעירות בלבד ונועדה לתת בידינו את הכלים כדי שנדע לאן פנינו מועדות מבחינה טיפוחית ,
מה הישגנו ומה עלינו לשפר, דבר זה לא ניתן לראות בתערוכת בוגרים ובני כל הגילים, תודה לך אדמון על התצלומים בהם שיתפת אותנו, חלקם טובים מאוד וחלקן מעט פחות,
לדעתי למה שאתה מתכוון בתיאור הראש ,ידוע לרב המגדלים שלקחו על עצמם לטפח את הטימלר הישראלי המודרני,
אנא אדמון אל לך להיתנצל בתום הדברים שכתבת, אין לי ספק שכוונותיך טובות, השקעת מחשבה רבה ורצית להעשיר אותנו בהארותיך והערותיך, אני שמח על הדיון בו פתחת ולכן גם עניתי באותה רצינות ובפירוט רב על כל מה שכתבת,
לדעתי דיון זה הוא מיקצועי וחברי וכתוב לטובת הכלל ומתוכו כולנו לומדים ,לכן פירטתי בתשובותי והרגשתי הצורך להבהיר את מה שלא הצלחת לראות לצערי בעיניך המיקצועיות ושמכאן היו מסקנותיך גם אם לא יכולת לדייק,כל טוב לך ותודה על ההשקעה,
שלך בידידות כנה
קותי
קותי אהרון
מנהל אתר יונים בישראל
054-4466060
בנימין

שליחה על ידי בנימין »

לאדמון אנחנו מדברים רק על יונים צעירים ואתה מראה לנו תמונות של היונים שלך שהם בוגרים ואולי גם זקנים המיסקי הראשון הוא לפחות בגיל 8 אתה רוצה להראות לנו דוגמה של היונים שלך אז כבר תראה על צעירים ולא על הבוגרים שלך
איהב

שליחה על ידי איהב »

ערב טוב לכולם
ברשותכם , אתייחס לנקודות שהעלו החברים לגבי הטימלר בכלל ולגבי הטימלרים שהוצגו בפרט , הטימלר בארץ כמו שתיאר קותי עבר תהפוכות ושינויים קיצוניים , הן מבחינת הצבע והן מבחינת הגודל , בדרך כלל שמנסים לשפר תכונה מסויימת עושים זאת על חשבון תכונה אחרת שאופיינית לזן מסויים.
לארץ הגיעו כל מיני טימלרים , עם כל עלייה הביאו טימלרים ייחודיים והכליאו אותם עם הטימלרים שנמצאו בארץ ואז קיבלו כל מיני צבעים חלקם טובים חלקם פחות וכן הלאה , את ההיסטוריה הזו כולם כבר מכירים ואין וויכוח שהטימלר הישראלי הינו פיתוח של כמה זני טימלרים כמו אוזבקים , טימלרים שהביאו מעירק שזה הטימלר המזרחי שהתאפיין בגודלו המסיבי אך בצבעיו הכהים ומקור יחסית הארוך ועוד הכלאות של טימלרים מארצות נוספות.
התקן שנקבע לגבי הטימלר הישראלי ולפיו דבקים בשיפוט בארץ מתאר טימלר עם ראש רחב , עגול ומקושת במצח , מקור עבה בבסיסו וקטן (13 מ"מ אורכו הממוצע) , עינייים לבנות וטבעות עיניים בצבע לבן , התקן הזה נכון לגבי כל הצבעים , אבל לעניות דעתי ובמיוחד במיסקים צבע העיניים נע מאדמדם ועד לעיניים כחולות ו/או תכלת שנחשבים לצבע עיניים מיוחד ואף הביקוש לצבע עיניים זה רב.
לגבי הטימלרים הצעירים שהוצגו בתערוכה לא היה אפשרי לשפוט את היונים לפי התקן מאחר וגילם צעיר ואפילו צעיר מדיי ,אך לעניות דעתי ישנן תכונות שאפילו בגיל צעיר שכזה רואים לדוגמה , בסיס המקור ואורכו , זוהי התכונה היחידה שנכונה גם לצעירים וגם לבוגרים , גם ראש צר ומאורך מדיי הינו דבר שאולי בעתיד ישתנה אך השינוי לא יהיה קיצוני עד כדי רוחב ועיגול ראש ,מנגד קשת המצח מתפתחת עם הזמן ואת זה נכון לשייך ליונים בוגרו , אי זוכר שבנימין וגם שמעון מטירת הכרמל צילמו כל אחד שני גוזלים של טימלם שחורים עם ראשים מהממים יחסית לגילם הצעיר.
סוף דבר , ישנן תכונות שאכן עם הזמן מתפתחות ואף משתפרות אך ישנן תכונות אחרות שחלוף הזמן לא מעצב ,אני חייב להודות שביקרתי בשובך של אדמון וראיתי את המיסקים שלו , ממש ברמה גבוהה וגם ביקרתי בשובך של בנימין וראיתי את היונים שלו , יונים ברמה גבוהה שנבחרו בקפידה , ש לציין כי אדמון פיתח את המיסקים שלו מכל המשתמע ולכן הוא אולי יותר ביקורתי (ביקורת בונה שלפעמים אולי פוגת באחרים) אך עדיין מגדל איכותי כמו שאר המגדלים שלא נופלים ממנו.
איהב
סמל אישי של משתמש
קותי
מנהל האתר

שליחה על ידי קותי »

שלום לך איהב,
אני שמח על רמת הדיון שמתפתחת והיא לגיטימית לחלוטין,ונכון שהדיעות של המבקרים חייבות להיראות ויש לפתח חשיבה בונה,
העובדה שאדמון הביע את דעתו אינה גורעת חלילה ממנו בשום צורה ואופן ,
שיהיה ברור לכולם : אדמון הוא אדם וחבר ומגדל ראוי ובעל רמה,אני באופן אישי רכשתי ממנו יונים,
עצם תגובתי באה להבהיר מספר נקודות שאדמון לא ראה,וכשאנו מבקרים נושא חשוב כתערוכת צעירים
הרי שחשוב ביותר להיסתמך על עובדות ולא השערות שאינן ברות מדידה(כמו למשל גודל)מתוך תמונה,
חבל איהב שלא היצטרפת אלי למהלך השיפוט כי אז אין לי ספק שהיית רואה דברים נוספים ,אך עצם הדיון מחייב חשיבה
והתייחסות רצינית לאנשים המגיבים ו\או מביעים את דעתם וזו בעצם מהותה של תרבות הדיון,
אין לי ספק שעלי לשים לב לכל תגובה רצינית של אנשים בעלי רמה כמוכם ולכן גם מובעת רצינות התייחסותי,
עשוי להיות מצב בו גם אני כאדם אלמד מחברי ואפיק תועלת מדעת מלומדים בכלל ובנושאי היונים בפרט,
שרק נמשיך לחלוק את דיעותינו כך גם בעתיד ולכולם ייטב,
קותי אהרון
מנהל אתר יונים בישראל
054-4466060
shimon1874@walla.com

שליחה על ידי shimon1874@walla.com »

שלום לכולם.מה שאני חושב הוא שהרבה מאוד מגדלים ואני בניהם .קצת התבלבלו בתערוכה הזאת ציפיתי לראות צעירים אשר יובילו את התערוכות הבאות אבל אלה שעלו לגמר אין להם שום סיכוי עים הבוגרים לא עכשיו ולא בעוד שנה שנתיים שלוש.לעומת זאת היו בתערוכה צעירים שידברו חזק מאוד בעתיד ואני לא יתפלא אים מישהוא מהם יקח מקום ראשון בעתיד.ואני מתכוון בכל הצבעים. יש המון מה לדבר על התערוכה האחרונה.אני מציע לעשות מפגש בראשות קוטי בכדי שנוכל לדון מהתרשמותינו בתערוכה האחרונה אני מזמין את כול מי שיש לו מה להגיד למיפגש.[אין לי שום בעיה לארח אותו אצלי]
סמל אישי של משתמש
קותי
מנהל האתר

שליחה על ידי קותי »

שמעון שלום,
בהמשך לשיחתינו הטלפונית אני אשמח להיזדמנות להיפגש ,
אין לי בעיה שהמפגש יערך בטירה שם נדון על כל נושא שיעלה ונגיע למסקנות המתבקשות ביחד
מפגש זה יאפשר לנו ללמוד וללמד אחד את השני דברים רבים,
שיתופם של חברים נוספים רק יאפשר להרחיב את נושאי הדיון,מכיוון שאצליך יכולים להתאסף מספר מוגבל של חברים הרי שכדאי היה שנעשה זאת אצל רפי עטר שיש באפשרותו לתת מקום רב יותר למפגש עצמו ולאחר מכן אם יתאפשר
נמשיך אליך לביקור ביתי כדי לצפות ביונים שלך,ניראה לי שזה יוכל להתבצע בעוד כ-4-5 שבועות ,יש לחשוב על תאריך ולהזמין את כולם,
אסור בשום פנים ואופן לשכוח את הקבבים של טירה כך שהמח יוכל לעכל את כל הדברים עליהם נדון,
כולם יוכלו להעלות כל שאלה ואני מבטיח לענות אם תהיה לי תשובה שיכולה לסייע במשיהו,
קותי אהרון
מנהל אתר יונים בישראל
054-4466060
סמל אישי של משתמש
חוגי נחום

שליחה על ידי חוגי נחום »

שמעון רעיון מצויין לערוך מפגש נוסף רק צריך לדאוג שהפעם כולם יגיעו !!
חוגי נחום
057-8151086
admonsaieg

שליחה על ידי admonsaieg »

בוקר טוב לכולם
חזרתי רק היום מהדרום
קראתי את התגובות של כולם להערות שכתבתי בקשר לתערוכה עם כל הנימוקים של כולם
שמעון הרעיון למפגש שאתה מעוניין להזמין את כולם מצויין, רק שתצטרך להודיע ולתאם עם כולם מראש בכדי למצוא את הזמן
ובאשר לדעתי האישית
חילוקי הדעות באשר להערכות עדיין ישארו בעינן
לגבי שיפוט- אי אפשר שאדם אחד ישפוט ,אין שום תערוכה ששופט אחד נותן את חוות דעתו והיא מתקבלת ע"י כל המציגים (אם זה כלבים, סוסים, עגלים, חתולים ,וכדומה)
אני היתי מעלה הצעה ששלושה אנשים ישתתפו במתן הערכות לגבי יונים המוצגים (וברור שהם חייבים להיות מגדלי טימלרים), ובנוסף אולי לתת כמו בהרבה מקומות את האפשרות למציגים עצמם אפשרות הצבעה שידרגו לדוגמא את 10 היונים הראשונים לדעתם, כך גם לדעתי יצטמצם הפער הגדול בתוצאות ובהערכות עצמן (קרי התגובה של שמעון להערכות )
בכל אופן זוהי הצעתי
אדמון
סמל אישי של משתמש
קותי
מנהל האתר

שליחה על ידי קותי »

אדמון שבת שלום,
ברוך שובך מהדרום, אני בדעתיך לחלוטין לגבי עריכת המפגש וסיכמנו פחות או יותר בטלפון שהמפגש הבא יהיה בטירת הכרמל, אם אצל שמעון או רפי עטר שיש לו מקום יותר גדול מבחינת השטח שיאפשר להרבה חברים להישתלב במעגל ,
לדעתי המפגש הבא עלינו לטובה יהיה נקודת מפנה במיסוד היוזמה להקמת מועדון לטימלר הישראלי,ניראה לי שכעת החברים ואתה בתוכם תוכלו לקחת אחריות ולנהל מועדון שירשם כעמותה מוכרת כמועדון הטימלר הישראלי,
בסיס זה יאפשר לכם לקבל החלטות דמוקרטיות ולטפח יוזמות חדשות בכל הקשור לטיפוח הטימלר הישראלי,ניהול ואירגון אירועים הקשורים לנושא בכל התחומים,
לא אחזור על חשיבות תערוכת הצעירים שהיתה במושב טל שחר אך אתה עדיין מגיב כאילו צפית ביונים בעצמיך על סמך התמונות שראית ואין הדבר דומה כלל למציאות .
לגבי הערותיך על שיפוט אשמח אם תיקח נושא זה לידיך האמונות ותעשה זאת עם עוד שני שופטים לפי הצעותיך אולי תצליח
לעשות צדק ולהגיע לתוצאות אמינות יותר אשר יקדמו את הטיפוח לרמה הבאה,כאמור אילן ואנוכי נישמח שתיקחו על עצמיכם את נושא אירגון וניהול האירועים הבאים ,דבר זה יאפשר לנו לקדם פעילות בגזעי יונים אחרים,
רק להזכירך אני להבדיל ממך שופט בתערוכות כלבים משנת 1972 לאחר שהוסמכתי ע"י פרופסור רודולפינה מנצל ועברתי מבחנים והישתלמויות עד שהוסמכתי,מאז ועד היום עוד לא קרה שבתערוכה אחת ישפטו אותם כלבים ע"י יותר משופט אחד,
מה שנכון שכיתות שונות יכולות להיות מחולקות וכל כיתה כמו זכרים או נקבות נישפטת ע"י שופט אחר ,הכמות במקרים רבים אינה מאפשרת לשפוט את כולם ביום אחד,אך מעולם לא נישפטו אותם כלבים ע"י שני או יותר שופטים,כתבתי זאת רק על מנת שהקורא יבין ביתר דיוק את המציאות האמיתית בשיפוט בע"ח,האם ראית אי פעם שיפוט בתערוכת עגלים בקר או מעלי גרה אחרים?האם ידועים לך בכלל מה הפרמטרים לשיפוט?אתה כותב מילים כאילו אתה שולט בנושא ויודע על מה אתה כותב ואילו הציבור שקורא את המילים רואה זאת כתורה מסיני ,כי עובדה זה ניכתב, אז זכור כי קיימת אחריות רבה בכתיבת טקסט כי מה שכתבת כבר לא שלך אלא נחלת הכלל וכשאתה טועה אתה גם מטעה, לכן חשוב לדייק בפרטים,
לגיטמי לחלוטין שיש דיעות אך דיעות הן דיעות ולא עובדות ,אז דעות מקובלות אך עובדות אסור לסלף ולשנות,
אני מאוד מקווה שהפעם תופיע למפגש ותביע את דבריך ואין לי ספק שתקבל את כל הסיוע ממני בצורה מכובדת וראוייה
כדי לעשות את השינוי המיוחל לו אתם מצפים זמן כה רב,ואילו אנו, אילן ואנוכי ,נמשיך במשימה של שיפור וקידום ענף היונים בארץ לטובת הכלל,
קותי אהרון
מנהל אתר יונים בישראל
054-4466060
שלח תגובה