מישהו יכול להסביר מה זה?????????????????????

בפורום זה נדון ביוני תעופה שונים ובמיוחד הפופולרים בארצינו
שלח תגובה
סמל אישי של משתמש
ראובן

מישהו יכול להסביר מה זה?????????????????????

שליחה על ידי ראובן »

ואני חשבתי שאני משוגע. מה זה הדבר הזה? מה כללי התחרות ולמה הצבעים? יש להם כמה מועדונים באירופה הבנתי שסוג היונה ספרדי והתחרות היא בניקוד אבל על מה בדיוק לא הבנתי אני השמח אם מישהו יפענח לנו את זה קבלו קישור[http://www.youtube.com/watch?v=H6w53QpA ... re=related
סמל אישי של משתמש
ראובן

Re: מישהו יכול להסביר מה זה?????????????????????

שליחה על ידי ראובן »

עוד קישור למועדון בגרמניה אולי מישהו מבין גרמניתhttp://dieterspigeons.2page.de/
סמל אישי של משתמש
קותי
מנהל האתר

שליחה על ידי קותי »

ראובן ערב טוב ושבוע טוב,
זו לא חייבת להיות תחרות אלא אימון שליטה על היונים ,בזמנו כרמלי הפרסי שהיה סוחר שטיחים ברמת גן
היה שולט ביונים שלו ומורידם על מגש כסף על שולחן,וזאת עם מספר יונים גדול שעמדו אחד על גבו של השני ,
בסרטון ששלחת מדהים לראות את השליטה ביונים שעל פי סימן הן עוברות בדבוקה ממקום למקום וזה פשוט מדהים גם אם זו לא תחרות,אתה בוודאי זוכר אתהמגדל עם הטנדר, ששיחרר קבוצת יונים שעפו ולפי פקודה ,לאחר מכן הוריד אותם על סוג של מחצלת או שטיח ומשם על פי סימן חזרה לאוטו ,צורת שליטה זו ביונים הופגנה כבר מספר פעמים וראינו את הביצוע, כל שנישאר לנו זו הדרך ללמוד את השיטה איך הם עושים זאת,חבל שאין כתובת למי לפנות כדי ללמוד על כך יותר. מה שלא יהיה זה מאוד מרשים,
קותי אהרון
מנהל אתר יונים בישראל
054-4466060
סמל אישי של משתמש
dovev76

שליחה על ידי dovev76 »

היי ראובן.

סוף סוף אני יכול לעזור לך פעם.

אז במקרה הזה מדובר בזן יונה ספרדי- הולנדי.אין מדובר בתחרות שליטה אלא בתחרות של ניקוד.
כל היונים שאתה רואה הם זכרים פרט לנקבה אחת, כל מתחרה צובע את הזכר שלו בצבע אחר זכר זוכה בנקוזה כאשר הוא מצליח לעלות/ לגעת בנקבה ( השופטים מבחינים בין המשתתפים על פי הצבעים היחודיים להם) לאן שעפה הנקבה עפים כל הזכרים אחריה ( הזן הזה הם מחזרים נלהבים כלום לא מעניין אותם חוץ מהיונה). זכר שנוגע הכי הרבה פעמים בנקבה במשך זמן התחרות הוא הזוכה וערכו עולה.
עוד פרטים תוכל למצוא באתר הזה:
http://www.cichlidlovers.com/birds_pica.htm
השליטה בכל הלהקה נעשה בעצם על ידי הנקבה המפתה.
מעניין אם יש את הזן הזה בישראל............יכול להיות מעניין.
ייעוץ באחזקה ופתרון בעיות בשובך
בדיקות לגילוי מוקדם של טפילים וזיהוי מחלות יונים
חיסונים (ניוקאסל, סלמונלה)ותילוע.
הכנת השובך לעונת הריבוי
מדביר מוסמך - יעוץ ופתרון בעיות מזיקים בשובך ( כינים,זבובים,אקריות,עכברים וחולדות).

דובב- 0506241432
0542130121
סמל אישי של משתמש
קותי
מנהל האתר

שליחה על ידי קותי »

דובב תודה על המידע ,המדהים הוא לראות כמות כזו של יונים אשר בבעלות שונה עומדים ליד קהל של אנשים זרים ובדבוקה יחד ואינם מפחדים,
כניראה ולעולם לא נוכל להחיל את כל המידע העצום על עולם היונים וכל יום אנו לומדים ומחכימים יותר ויותר,
עד כמה שידוע לי אין יונים כאלו בארץ בנתיים מעניין איך הגיעו המגדלים לפיתוח מעניין שכזה ועוד גילו שניתן להיתחרות,
תודה לך דובב אני בהחלט למדתי משיהו חדש,
שבוע טוב,
קותי אהרון
מנהל אתר יונים בישראל
054-4466060
סמל אישי של משתמש
dovev76

שליחה על ידי dovev76 »

יצא לי להכיר את הזן הזה כבר מזמן אבל עד שראובן לא הביא את הסרט לא הבנתי אילו מחזרים נלהבים הם.
יון אחד כזה בשובך יכול לעשות בעיות רציניות מצד שני נראה לי ממש מעניין לגדל אותו " ולשחק" איתו.אם למישהו
יש את הזן אשמח לראותו.
הכנת השובך לעונת הריבוי
מדביר מוסמך - יעוץ ופתרון בעיות מזיקים בשובך ( כינים,זבובים,אקריות,עכברים וחולדות).

דובב- 0506241432
0542130121
סמל אישי של משתמש
ראובן

שליחה על ידי ראובן »

ככול שאני מתעמק אני מבין פחות. איך אפשר לשפוט דבר כזה? איך כל הלהקה רודפת אחרי נקבה ? מה קורה עם עוברת נקבה שלא שייכת לתחרות? האם הנקבה היא בעלת כושר משיכה מיוחד? ולמה יש לה שובלים לבנים בזנב? איך בסוף היונים חוזרות ? יש עוד מיליון שאלות. עוד לא ראיתי משהו יותר מוזר שקשור ליונים חשבתי שהפרלו רולר זה הכי מוזר. לך תדע מה עוד איזה דברים מוזרים יש. איזה יתרון יש למי שגולש ברשת הדברים שאפשר לגלות זה מדהים בנאדם יכול לחיות חיים שלמים מבלי לחלום שיש דברים כאלה עוד קישור אבל הפעם בתעופה סירטון שמעלה הרבה שאלות דובב אני מקווה שיש לך תשובותhttp://www.youtube.com/watch?v=_akz3ImS ... re=related
סמל אישי של משתמש
dovev76

שליחה על ידי dovev76 »

היי ראובן.

זה מה שאני מבין..........
הזכרים של הזן הזה הם דפוקים ממש כמו הפרסי שלנו שעף כמו חמור ולא יושב על הגג ומשתזף כמו כל יונה נורמלית
אצל הזן הזה הזכרים סובלים מעודף של יצר (חרמנות בפי העם:) ומיכולת התמדה בחיזור הכובשת כל נקבה ( הבנתי שהם יכולים להוריד גם יונת דואר מהמסלול שלה!!!) ויש להם גם כושר התמצאות די טוב. ומאלפים אותם לחזור לשובכים ניידים ( אוי שובכים ניידים ..אני נתקל בזה כל כך הרבה חבל שהחברה אצלינו לא נכנסים לעניין תארו לכם, תחרות פרסים משובכים ניידים באיזה מגרש כדורגל שדה או משהו דומה....)
אם מעיפים זכר אחד הוא בוודאות תופס נקבה משוטטת ומביא אותה לשובך שלו כאשר משחררים הרבה זכרים נוצר הבלאגן הזה שאנחנו רואים
בכדי שהזכרים לא יתפזרו אחרי כל נקבה שבמקרה עוברת בשטח אלא יעופו רק אחרי הנקבה של התחרות( שכנראה גם היא מורגלת לשובך נייד)
מאמנים המגדלים את הזכרים להגיב כבר מגיל צעיר רק לנקבה בצבע הבר שמוסיפים לה שתי נותות כנף לבנות לזנב וגם דואגים להלהיט אותם על הנקבה זמן מה לפני התחרות על ידי כך ששמים את כלובי הזכרים המשתתפים זמן מה על יד כלוב הנקבה על מנת שיוכלו לראות אותה.
אז משחררים את הזכרים לשמיים ואחרכך מפריחים את הנקבה ומתחילה התחרות.

איך שופטים?

על פי מה שהבנתי ישנם מספר שופטים עם מכשירי קשר ורכז הנמצא על יד לוח ובו כרטיס לכל יונה בו מסומן איך היא צבוע (זה הלוח שמצולם בתחילת הסרטון)
אם השופט רואה שזכר עם כנף צהובה וורודה נגע בנקבה הוא אומר צהוב וורוד והרכז מסמן נקודה לזכר וכן הלאה לגבי כל זכר שנגע
בסוף התחרות שיכולה להערך יום או כמה ימים עושים סיכום נקודות ..............יונה מדהימה בלי ספק!!

ומה זה הפרלו רולר הזה שהזכרת ראובן?מה הוא עושה?
הכנת השובך לעונת הריבוי

דובב- 0506241432
0542130121
סמל אישי של משתמש
ראובן

שליחה על ידי ראובן »

דובב תודה רבה פעם שמעתי מאיזה טורקי שיש אצלם סוג של יונה שיש לה כושר משיכה חזק במיוחד ומסוגלת להוריד כמעט כול יונה אולי זאת היונה הזאת. פרלו רולר זו יונה שמתהפכת על הרצפה ממש מיתגלגלת למרחקים התחרות נעשת במשטחי דשא ענקיים ומודדים עם רולטקה כמה מטר היונה התגלגלה משהו ביזארי לגמרי .ככה שאנחנו כנראה עוד נורמלים בינתיים
אלעד

שליחה על ידי אלעד »

פרלורולר בקישור המצורף

http://www.safancypigeonassociation.za. ... ciers4.htm
שלח תגובה