שאלה לקותי

בפורום זה נדון ביוני תעופה שונים ובמיוחד הפופולרים בארצינו
אלעד

שאלה לקותי

שליחה על ידי אלעד »

שלום קותי,
ראיתי בתערוכה בירושלים 2 יונים פרסיות שהשתתפו - מהם הפרמטרים על פיהם נשפטת יונה מזן זה על שולחן השיפוט (ולא בשמיים)?
admonsaieg

Re: שאלה לקותי

שליחה על ידי admonsaieg »

אלעד ערב טוב!
שאלת שאלה מצויינת!
ואני עונה על דעתי- יוני תעופה צריכים להישפט קודם כל לפי התכונה שלהם! בתעופה ,ולפי פרמטרים, כגון זמן תעופה, מבנה תעופה, התהפכות (ליונים הרלוונטיות),מכות כנף וכ" ,ובטח לא על הקרקע (בכלובים,,,)צבע וצורה אלה תכונות משניות שצריכים ליחס ליונים אלה.
הבעיה היא שכאן לקחו יוני תעופה ושופטים אותם כמו "יוני נוי",,,,,(ועוד בכלובים)
יוני תעופה כשמם כן הם, וכך הם צריכים להיות ולהישאר, ואם רוצים אז גם להישפט/להתחרות, רק ע"י הבסיס הזה בתעופה!
אני לוקח דוגמא מיונת תעופה מצויינת מהטימלר (לצערי) שנהפך כבר מזמן להיות כאן יונת נוי,,, , כשבפועל בראש ובראשונה היא יונת תעופה מעולהאני חושב גם שרוב המגדלים כאן לא יודעים בכלל שטימלר היא יונת תעופה בבסיסה.99% ממגדלי הטימלר מגדלים את היונה הזו כיונת נוי,,,,
פשוט חבל

אדמון
אלעד

שליחה על ידי אלעד »

ובכל זאת , באם אתייחס ליונה הפרסית, במשך שנים רבות דאגו המגדלים לטפח בנפרד קבוצות צבעים שונות ואף דאגו לכנותם בשמות שמתייחסים לחלוקת הצבעים.
ועדיין האם ניתן לבחון את היונה אך ורק בשמיים מבלי לייחס לה שום פרמטרים חיצוניים שיבדילו אותה מאחרות?
האם צורת העמידה, מנח הכנפיים, גודל הראש ומבנהו, אורך המקור וכו' אינם מעידים על גזעיותה של היונה?

אני בכל אופן מייחס חשיבות למראה היונה (הפרסית) וחשוב לי שהיונה תמשוך את העין ותשובב את הנפש גם כשהיא לא בשמיים.
באם אדע מהו הסטנדרט המצופה מגזע זה ברור שאשאף מבחינה טיפוחית לקבל תוצאות הקרובות ביותר לכך מבלי לאבד את צורת התעופה הייחודית לפרסים (יכול להיות שזה יבוא על חשבון זמני תעופה) .

אני אישית (וכמו שכבר אמרו חברים בעבר - זכותו של כל אחד לגדל את מה שהוא רוצה ואיך שהוא רוצה) מעדיף יונה שתעוף במקום 3 שעות רק שעה וחצי ותראה טוב גם בשובך.
סמל אישי של משתמש
קותי
מנהל האתר

שליחה על ידי קותי »

שלום לך אלעד,
מכיוון שפנית אלי אשתדל לענות לך בלי להיתחמק,
ראשית סטנדרד או תקן של יונה גזעית נועד לתאר את צורתה המורפולוגית של היונה ולהציב גבולות ברורים כדי
שיהיה ניתן להתייחס לצורה המבוקשת,
משום מה קיים מעין אנטגוניזם מיותר ולא סביר בין מפריחי היונים לבין אלו שמגדלים את אותן יונים ליופי ,משיהו כמו פחד שאם נתבונן על יופיין בשובך אז איכות יוני התעופה תאבד להם לצמיתות ,
אנני מבין את אלו המתנגדים ליופי ,,,אם כה חשובה להם התעופה אז שימשיכו להעיף,גם כשלא היה תקן לטימלר הישראלי
לא הרבה העיפו באופן מיקצועי , המציאות האורבנית בארץ אינה מקלה על עניין התעופה ,כמו תקנות עירוניות ,תלונות שכנים וכדומה,
מגדלי היונים הפרסיות באיראן ארץ המקור לגזע זה לא דאגו לכתוב תקן אך מעיסוקם בתעופה למדו ולימדו את המעוניין להיסתכל על מספר תכונות שמייחדות יונים מסויימות מאחרות , כמו יחסי אורך הכנף לגבי אורך אורך עצם החזה מצב השריר בחזה אורך נוצות הזנב ועוד,בתוך אותן מליוני יונים באיראן זלגו מספר מכובד מהן למערב וגם לארצינו,מעבר לתכונות התעופה דאגו אותם משוגעים לנושא להביא יונים לארץ עם סממנים מיוחדים שייחדו אותן מהיונים שהגיעו בעבר ,כך שדאגו הם לבחור יונים עם "אורנמנטים"(מעין קישוט מיוחד) כמו ציצית וחלוקת צבעים מיוחדים שהוחדרו ליונה הגזעית בצורה שאיפשרה להם לייצר צאצאים הדומים להוריהם,מעניינים ויפים לעיין ומה לעשות חלקן אפילו עפים מצויין יותר "מהמכוערים" אז מה ?
מדוע למנוע ממי שיש לו עניין להחזיק ולהציג יונה היפה בעיניו ואפילו שהיא במקורה יונת תעופה , חבל שהמצדדים בתעופה ומתנגדים אינם מבינים שאין הדבר סותר,
אלעד ,אחזור לשאלתיך במקור הפעם לא אני הוא זה ששפט את היונים הפרסיות וכאשר מישהו טורח לטבע את יונתו ולהביאה לתערוכה אני אכן נותן לו התייחסות ואת חוות דעתי,אך אני מדגיש שהדבר נעשה על סמך ניסיוני והעובדה שגידלתי ואני מכיר את היונים הפרסיות ,אך לצערי ההתייחסות היא סובייקטיבית ואינה יכולה להתייחס לתקן שאינו קיים , גם כיום אני מגדל בוקים פרסים,שחלקם אגב עף יפה ומתהפך וגם ביניהם יש המשורטטים יפה יותר ויפה פחות ,אך בסילואטה"במבט הצדודית שלהם הם כמו כל יונה פרסית אחרת, כמובן שיונה עם סממנים קישוטיים ואני מדגיש ליופי בלבד בתערוכה שם אין היונה ניבדקת בתעופה (אשר לשם כך קיימות תחרויות אחרות ואני שוב מזמין את הציבור להרים את הכפפה ולעשות לעניין)תקבל היתייחסות מועדפת בגלל היופי וההדר שהיא מפגינה , דבר המקביל לגרבי הטימלר השלמות והכתר אשר מוסיפים הידור לעניין,
דעתי היא ,שיש מקום לגדל כל דבר אשר גורם לנו הנאה ואינו פוגע בבריאות הזולת וחירותו,אשמח לראות עוד שכמוך שלוקחים זאת ברצינות הראוייה, הראייה שקיימים כיום באיראן מגדלים אשר מתמחים בגידול יונים פרסיות עם גרב ענקית עם צבעים מיוחדים וכיוצא בזה , מקווה שעניתי לשאלתיך,
קותי אהרון
מנהל אתר יונים בישראל
054-4466060
סמל אישי של משתמש
אילן
מנהל האתר

שליחה על ידי אילן »

אני לא ממבין דבר אחד אם אין תקן לזן אפילו אם הוא לא מאושר באגודה זו או אחרת
איך נדע מהו הזן איך אתם יודעים שאתם מגדלים יונים פרסיות אולי זו סתם תערובת
שעפה טוב
או שכל יונה שעפה לפי רצונכם ניקראת יונה פרסית.

עובדה שאנחנו מצליחים לזהות יונה פרסית אחת בתוך שובך עם מאה יונים מזנים שונים
זאת אומרת שיש סממנים שמצביעים על הגזע וכך הוא צריך להראות

תחשבו על זה
אילן אבקסיס
מנהל אתר יונים בישראל
050-2550101
אלעד

שליחה על ידי אלעד »

קותי תודה על תשובתך המפורטת (והאמיצה).
סמל אישי של משתמש
dovev76

שליחה על ידי dovev76 »

גם אני תומך בדיעה שיונת תעופה טובה צריכה להשפט רק בשמים אך באותה המידה אין מן הנמנע שאותה יונה תשפט גם בכלוב לשם הערכת מעלותיה החיצוניות,כבר ראיתי גם אצל ראובן מעפולה וגם אצל איציק מאשדוד יונים שגם עפות נהדר וגם יפות . מפליא אותי מאוד שאנשים המתפארים בכך שהם מגדלי טימלר עשרות שנים מיתממים ומלינים על כך שהיונה התדרדרה מיונת תעופה ליונת נוי .והרי אתם, המגדלים הוותיקים אתם אלה שנתנו את הטון והפכתם יונת תעופה ל"תרנגולת כלובים" ונראה מאוד מוזר שאתם מתלוננים...... ראובן ואיציק מגדלים יונים בשביל הנשמה,אין אצלם אינטרסים המושכים לכאן או לכאן פרט לחזון התעופה שהם רואים לנגד עינייהם.
ייעוץ באחזקה ופתרון בעיות בשובך
בדיקות לגילוי מוקדם של טפילים וזיהוי מחלות יונים
חיסונים (ניוקאסל, סלמונלה)ותילוע.
הכנת השובך לעונת הריבוי
מדביר מוסמך - יעוץ ופתרון בעיות מזיקים בשובך ( כינים,זבובים,אקריות,עכברים וחולדות).

דובב- 0506241432
0542130121
סמל אישי של משתמש
ראובן

שליחה על ידי ראובן »

איך שלא נהפוך את זה ליונה הפרסית יש צורה מסוימת שבה אפשר לדעת שזה פרסי מה עוד שבתוך הפרסים יש סוגים שונים שפותחו בערים שונות .ואפשר לדעת לפי הצורה באיזו עיר היא פותחה. כשמתחרים בתעופה באירן זה לא משנה עם אתה מעיף שירזי או טהרני העיקר שיהיה פרסי . פה בארץ חירבשנו את כול הסוגים של הפרסים. יש מעט אנשים שהשתדלו לשמור על הסוגים כמו אלי זדה ומנשה. לא יודע מה קורה בחול אבל קשה להבין לפי איזה פרמטרים נשפט הזן כשאין לו שום תקן. לדוגמא השופט בתערוכה בעפולה הוריד ניקוד בגלל צבע מקור לא נכון. מאיפה הוא לקח את זה? מאוד אהבתי שהטימלר הישראלי נשפט לפי התקן הישראלי . קצת יומרני לקבוע לפרסי תקן ישראלי. אבל היונה הכי פופלרית בארץ היא הפרסית אז אולי צריך לעשות משהו בשיתוף עם המומחים לגזע שזה אלי ומנש הזקן וצוס שיתנו איזה שהוא תקן למה נחשב פרסי ומה לא. אוולה זה יכול להיות אחלה דבר שירגיז את אחמניג'ד חחחחחחחחחחחחחח........... רק שלא יתפוצץ עלינו חחחחח.....
סמל אישי של משתמש
קותי
מנהל האתר

שליחה על ידי קותי »

אילן יקירי שלום,
איך נדע זה די פשוט,,,,,קח לדוגמא יונים שאתה מכיר ויש להם תקן ולא קראת אותו, בכל זאת תדע שהן גזעיות על פי סממנים חיצוניים להם התרגלת במשך שנים של תצפית גידול והתעניינות,
כאשר אתה מפתח עיין בוחנת אתה כבר נושא את תמונת האידאל לנגד עיניך ומשווה את שאתה רואה ככל שתיצבור ניסיון יקל הדבר בעיניך,
מכיוון שלא אנו ארץ המקור של גזעי היונים הפרסיות הרי לא אנו ניקבע את התקן,
הטימלר הישראלי הוא גזע חדש המהווה ומבוסס על יונים שונות שהיו פעם וכעת אנו מעוניינים בתכונות מסויימות של היונים שאנו מגדלים בארץולכן אנו כתבנו את התקן והוא זה שתוחם אותנו במיגבלות אך גם מכוון אותנו,כמובן שכאשר אין תקן מחייב קיים מקום רב לפרשנויות שונות ויכוחים ועוד,אך אם מישיהו מציג בתערוכה הוא יודע מראש שעליו לקבל את דעת השופט אחרת שפשוט לא יציג,
קותי אהרון
מנהל אתר יונים בישראל
054-4466060
admonsaieg

שליחה על ידי admonsaieg »

דובב ערב טוב
ראשית אני מצטט אותך:
"גם אני תומך בדיעה שיונת תעופה טובה צריכה להשפט רק בשמים אך באותה המידה אין מן הנמנע שאותה יונה תשפט גם בכלוב לשם הערכת מעלותיה החיצוניות"
אתה אומר שאותה יונה שתישפט בשמיים תישפט בכלוב,,,, מצויין אני איתך!
העיניין הוא שכאן בתערוכה שכזאת אותה יונה לא נישפטת בכלל בשמיים , לוקחים את התכונה המישנית שלה "מדמיינים" שבגלל יופיה היא כנראה "תותח על בשמיים" והוקוס פוקוס יש לנו יונת תעופה מעולה,
מצטער זה חובבני!
עכשיו אם דיברת על הטימלר אענה לך:
אני לא מתלונן , לא התלוננתי, ולא אתלונן, אני כתבתי את העובדות הנכונות בלי למצמץ בעיניים
אתה יכול לכתוב בדיוק מי מיתמם , למה מיתמם, וכו וכו .
אתה יכול להתפלא מכאן ועד להודעה חדשה,( בטח היא לא במקרה שלי )אני מעולם לא היסתתרתי מאחורי דעותיי, תמיד השמעתי את דעותיי גם אם היא לא נוחה לאדם זה או אחר.
אתה גם לא מכיר אותי כמגדל (וזה בכלל לא משנה אם אני וותיק או צעיר) אתה לא יודע בכלל האם אני מעיף? או שמגדל "בסוללות של תרנגולים" את היונים אצלי.
אני לא מעוניין למשוך את הדיאלוג מהעניין העיקרי יונת תעופה או יונת "כלובים" (כלובים-כהגדרתך)

לגבי הטימלר בוא נשאיר אותו במקום הראוי לו ,טימלר היא יונת תעופה חד וחלק!
זה שמגדלים הפכו את היונה הזו ליונת נוי חד וחלק, זו בעיה או מעלה, תקרא לזה איך שאתה רוצה(אצלך אני מבין שזו מעלה גדולה,,,,,תקן אותי אם אני טועה)כל אחד שיגדל כאוות נפשו
אני כתבתי את העובדות האמיתיות!
להתראות
אדמון
שלח תגובה