האכלת גוזלים
האכלת גוזלים
ברשותנו (אני ועוד שותף) מספר זוגות יעקובין ולהם גוזלים בני כחודש+ ההורים הטילו עוד ביצים והם הפסיקו להאכיל את הגוזלים
כרגע אני מאכיל אותם באמצעות מזרק.
השאלה שלי היא, מה הכמות הנדרשת להאכלה של הגוזל אם במזרק יש כ-60 ml ?
בברכת שבוע טוב וחודש טוב.
משנכנס אדר מרבים בשמחה.
כרגע אני מאכיל אותם באמצעות מזרק.
השאלה שלי היא, מה הכמות הנדרשת להאכלה של הגוזל אם במזרק יש כ-60 ml ?
בברכת שבוע טוב וחודש טוב.
משנכנס אדר מרבים בשמחה.
Re: האכלת גוזלים
שלום ליניר ושותפו,
שאלתיך במקום מכיוון שאחת הסיבות לתמותת גוזלים נובעת מרעב,נישאל את עצמינו מדוע עזבו ההורים את טיפול הגוזלים שלהם ומתמקדים בהטלה החדשה ונותנים לגוזלים שלהם לגווע ברעב,
מכיוון שבידינו יונים מבוייתות לא תמיד טיפחנו את אלו שהאכילו היטב אלא את אלו שהיו יפים ומתאימים לתערוכה,הביות וההתמקדות בתכונות חיצוניות מקהים לפעמים את צורך ההישרדות אם כי כמובן שלא כולם כאלו,
אפשרות נוספת היא תחלואה מסויימת שהמגדל אינו תמיד מבחין בה אם זה אצל ההורים או אצל הגוזלים.
במקרים שכאלו כאשר החלטנו לשמש הורים מאמצים לגוזלים עלינו כל האחריות,
בכל שלב של גדילה צריכת המזון שונה מיונה ליונה ומגזע לגזע.אנו מעוניינים בגוזלים מפותחים ולכן ניתן מנה אנטיביוטית למניעה למשך כ5 ימים תוך כך נשמיד אח החידקים הפתוגניים אשר מחלישים את הגוזלים והאנרגיה שעשויה להילקח מגוף הגוזל כדי להגן על עצמו תישמר ותשמש אותו לגדילה,
הרעיון לגבי הכמות חשובה מאוד ועל המגדל לבדוק את מצב זפק הגוזלים כאשר הוא מאכיל אותם.
ראשית יש לקחת תערובת סטרטר אפרוחים להמיס ולרכך במיים חמים וכשהטמפרטורה פושרת יש להאכיל את הגוזל מייד ,
תירכוש לעצמיך מזרק גדול יותר ותחבר לו צינורית ותתחיל להאביסו במנות קטנות של עד 10 סמ"ק ומתוך כךתיראה בעצמיך מתי הזפק מלא,אין להאביסם יותר מדי ויש לאפשר להם לעכל את המזון בתוך כשעה כאשר זה מיתרוקן היונה בטבע מייד מאכילה את הגוזל שוב ושוב עליך לחקות אותה ולהאכיל שוב את הגוזלים,
הגוזל ילמד מהר לבקש ממך מזון אך שים לב להשאירו מעט רעב ושיהיה ליד יונים אחרות צעירות אשר אוכלות כבר לבד וכך בתנועות חיקוי ילמד לאכול בעצמו עד הגיעו לעצמאות,
אל תכין מנות גדולות למפרע כדי שהמזון לא יחמיץ ויגרום לגוזל בעיות עיכול או חלילה מחלות אחרות,
מאחלים לך כולנו הרבה הצלחה,
שאלתיך במקום מכיוון שאחת הסיבות לתמותת גוזלים נובעת מרעב,נישאל את עצמינו מדוע עזבו ההורים את טיפול הגוזלים שלהם ומתמקדים בהטלה החדשה ונותנים לגוזלים שלהם לגווע ברעב,
מכיוון שבידינו יונים מבוייתות לא תמיד טיפחנו את אלו שהאכילו היטב אלא את אלו שהיו יפים ומתאימים לתערוכה,הביות וההתמקדות בתכונות חיצוניות מקהים לפעמים את צורך ההישרדות אם כי כמובן שלא כולם כאלו,
אפשרות נוספת היא תחלואה מסויימת שהמגדל אינו תמיד מבחין בה אם זה אצל ההורים או אצל הגוזלים.
במקרים שכאלו כאשר החלטנו לשמש הורים מאמצים לגוזלים עלינו כל האחריות,
בכל שלב של גדילה צריכת המזון שונה מיונה ליונה ומגזע לגזע.אנו מעוניינים בגוזלים מפותחים ולכן ניתן מנה אנטיביוטית למניעה למשך כ5 ימים תוך כך נשמיד אח החידקים הפתוגניים אשר מחלישים את הגוזלים והאנרגיה שעשויה להילקח מגוף הגוזל כדי להגן על עצמו תישמר ותשמש אותו לגדילה,
הרעיון לגבי הכמות חשובה מאוד ועל המגדל לבדוק את מצב זפק הגוזלים כאשר הוא מאכיל אותם.
ראשית יש לקחת תערובת סטרטר אפרוחים להמיס ולרכך במיים חמים וכשהטמפרטורה פושרת יש להאכיל את הגוזל מייד ,
תירכוש לעצמיך מזרק גדול יותר ותחבר לו צינורית ותתחיל להאביסו במנות קטנות של עד 10 סמ"ק ומתוך כךתיראה בעצמיך מתי הזפק מלא,אין להאביסם יותר מדי ויש לאפשר להם לעכל את המזון בתוך כשעה כאשר זה מיתרוקן היונה בטבע מייד מאכילה את הגוזל שוב ושוב עליך לחקות אותה ולהאכיל שוב את הגוזלים,
הגוזל ילמד מהר לבקש ממך מזון אך שים לב להשאירו מעט רעב ושיהיה ליד יונים אחרות צעירות אשר אוכלות כבר לבד וכך בתנועות חיקוי ילמד לאכול בעצמו עד הגיעו לעצמאות,
אל תכין מנות גדולות למפרע כדי שהמזון לא יחמיץ ויגרום לגוזל בעיות עיכול או חלילה מחלות אחרות,
מאחלים לך כולנו הרבה הצלחה,
קותי אהרון
מנהל אתר יונים בישראל
054-4466060
מנהל אתר יונים בישראל
054-4466060
Re: האכלת גוזלים
ערב טוב יניר.
המצב שלך הוא הרע במיעוטו. גוזלים בני חודש קל יחסית לגמול ( אבל זה עניין של ניסיון) אני גומל לעיתים גוזלים צעירים יותר על מנת להקל על ההורים או לימנוע נפילתם מהקן ופציעתם על ידי יונים אחרות ככה אני יכול לשים את כל הגוזלים בכלוב אחד ולפקח עליהם.
יש לי כרגע גוזלים שאוכלים בעצמם ובקעו ב 25 לינואר תעשה את החישוב........
האכלה במזרק אינה תמיד טובה ביחוד אצל מי שאינו מנוסה היא עלולה לגרום לפציעות בוושט שתוצאותיהן מתגלות שכבר מאוחר מידי
ובעיקר ומאחר שלעיתים היא עושה את ההפך וגורמת לאיחור בגמילה של גוזלים ( זה לפחות מניסיוני)
אני שם בכלוב עם הגוזלים הנגמלים גוזלים בוגרים יותר שכבר מנקרים בעצמם ומדרבנים את הגוזלים הנגמלים לאכול בעצמם, בתור מזון ראשוני אני מגיש זרעים קטנים ( הטוב ביותר הוא דוחן ) ומוסיף זרעים גדולים בהדרגה( דורה ולבסוף תירס ואפונה) .
גוזלי יונים גם שותים בלי בעיה מים מכלי מגיל צעיר מאוד אך צריך לוודא בהתחלה שהם מצליחים לזהות את הכלי ולשתות ממנו.(פשוט מנחים אותם למקום ידנית ותוחבים את המקור עד לבסיסו למים ( רוב הגוזלים ילמדו לשתות אחרי פעם פעמים כאלה או כשיראו גוזל אחר עושה זאת)
ישנם גוזלים שנגמלים מהר יותר מאחרים,אין שום בעיה להרעיב אותם קצת (חצי יום עד יום) זה מדרבן למידה,שלושה ארבעה גוזלים בכלוב גמילה יגמלו מהר יותר מגוזל בודד . בכל מקרה צריך לשמור אותם במקום חמים ולבדוק את הזפק ביום יומיים הראשונים אם רואים שהזפק מלא בזרעים ( לא חייב להיות מלא כמו בהאכלת ההורים) משמע שהגוזל אוכל לבד מכן והלאה הרעב והטבע ידרבנו אותו. דבר חשוב נוסף הוא סניטציה של כלוב הגמילה, אני גומל את היונים על רשת כך שאין שום סיכוי למגע של הצואה עם התערובת בגיל הזה הם רגישים ביותר לזיהומים בדרכי העיכול.
בהצלחה
המצב שלך הוא הרע במיעוטו. גוזלים בני חודש קל יחסית לגמול ( אבל זה עניין של ניסיון) אני גומל לעיתים גוזלים צעירים יותר על מנת להקל על ההורים או לימנוע נפילתם מהקן ופציעתם על ידי יונים אחרות ככה אני יכול לשים את כל הגוזלים בכלוב אחד ולפקח עליהם.
יש לי כרגע גוזלים שאוכלים בעצמם ובקעו ב 25 לינואר תעשה את החישוב........
האכלה במזרק אינה תמיד טובה ביחוד אצל מי שאינו מנוסה היא עלולה לגרום לפציעות בוושט שתוצאותיהן מתגלות שכבר מאוחר מידי
ובעיקר ומאחר שלעיתים היא עושה את ההפך וגורמת לאיחור בגמילה של גוזלים ( זה לפחות מניסיוני)
אני שם בכלוב עם הגוזלים הנגמלים גוזלים בוגרים יותר שכבר מנקרים בעצמם ומדרבנים את הגוזלים הנגמלים לאכול בעצמם, בתור מזון ראשוני אני מגיש זרעים קטנים ( הטוב ביותר הוא דוחן ) ומוסיף זרעים גדולים בהדרגה( דורה ולבסוף תירס ואפונה) .
גוזלי יונים גם שותים בלי בעיה מים מכלי מגיל צעיר מאוד אך צריך לוודא בהתחלה שהם מצליחים לזהות את הכלי ולשתות ממנו.(פשוט מנחים אותם למקום ידנית ותוחבים את המקור עד לבסיסו למים ( רוב הגוזלים ילמדו לשתות אחרי פעם פעמים כאלה או כשיראו גוזל אחר עושה זאת)
ישנם גוזלים שנגמלים מהר יותר מאחרים,אין שום בעיה להרעיב אותם קצת (חצי יום עד יום) זה מדרבן למידה,שלושה ארבעה גוזלים בכלוב גמילה יגמלו מהר יותר מגוזל בודד . בכל מקרה צריך לשמור אותם במקום חמים ולבדוק את הזפק ביום יומיים הראשונים אם רואים שהזפק מלא בזרעים ( לא חייב להיות מלא כמו בהאכלת ההורים) משמע שהגוזל אוכל לבד מכן והלאה הרעב והטבע ידרבנו אותו. דבר חשוב נוסף הוא סניטציה של כלוב הגמילה, אני גומל את היונים על רשת כך שאין שום סיכוי למגע של הצואה עם התערובת בגיל הזה הם רגישים ביותר לזיהומים בדרכי העיכול.
בהצלחה
ייעוץ באחזקה ופתרון בעיות בשובך
בדיקות לגילוי מוקדם של טפילים וזיהוי מחלות יונים
חיסונים (ניוקאסל, סלמונלה)ותילוע.
הכנת השובך לעונת הריבוי
מדביר מוסמך - יעוץ ופתרון בעיות מזיקים בשובך ( כינים,זבובים,אקריות,עכברים וחולדות).
דובב- 0506241432
0542130121
בדיקות לגילוי מוקדם של טפילים וזיהוי מחלות יונים
חיסונים (ניוקאסל, סלמונלה)ותילוע.
הכנת השובך לעונת הריבוי
מדביר מוסמך - יעוץ ופתרון בעיות מזיקים בשובך ( כינים,זבובים,אקריות,עכברים וחולדות).
דובב- 0506241432
0542130121
Re: האכלת גוזלים
תודה רבה חברים עזרתם לי מאוד.
עריכה: קיימים סרטונים של איך להאכיל את היונה???
קותי ציינת תערובת סטרטר אפרוחים, אני מאכיל אותם בכופתיות מה ההבדל?
עריכה: קיימים סרטונים של איך להאכיל את היונה???
קותי ציינת תערובת סטרטר אפרוחים, אני מאכיל אותם בכופתיות מה ההבדל?
Re: האכלת גוזלים
יניר שלום
ההבדל בין כופתית לסטרטר הוא בעיקר בצורה בגודל ובהרכב,
את הכופתיות מייצרים ע"י העברת המזון המרוכז דרך מטריצה (אמהה בעברית) שזו תבנית מיוחדת אשר בגלל העברת האוכל בלחץ דרך חור בקוטר מסויים המזון מקבל צורה של הכופתית בדרך כלל מוסיפים קיטור כדי להדביק את חלקיקי התערובת אחד לשני כופתיות בדרך כלל הן המזון המוכן שמייצרת חברת אמבר ליונים בוגרות מכיוון שהן מכילות עד 12% חלבון הרי שלגדילת גוזלים בשלב זה של גדילה אנו רוצים כ16% של חלבון הרי שזה מה שמכילה תערובת הסטרטר של אפרוחים בני יומם ואולי אף יותר, את תערובת הסטרטר יש להמיס במיים פושרים ולא רותחים כדי לא להרוס את הויטמינים ואחרי כ20-30 דקות ניתן להאביס את הגוזלים ,בתחילה יש לתת זאת במצב יותר נוזלי כדי להקל על הנעכלות וככל שיתבגרו תוכל לשלב פחות מיים במזון עד שיתרגלו לאוכלו כחומר מוצק,
מקווה שעניתי על שאלתיך,
ההבדל בין כופתית לסטרטר הוא בעיקר בצורה בגודל ובהרכב,
את הכופתיות מייצרים ע"י העברת המזון המרוכז דרך מטריצה (אמהה בעברית) שזו תבנית מיוחדת אשר בגלל העברת האוכל בלחץ דרך חור בקוטר מסויים המזון מקבל צורה של הכופתית בדרך כלל מוסיפים קיטור כדי להדביק את חלקיקי התערובת אחד לשני כופתיות בדרך כלל הן המזון המוכן שמייצרת חברת אמבר ליונים בוגרות מכיוון שהן מכילות עד 12% חלבון הרי שלגדילת גוזלים בשלב זה של גדילה אנו רוצים כ16% של חלבון הרי שזה מה שמכילה תערובת הסטרטר של אפרוחים בני יומם ואולי אף יותר, את תערובת הסטרטר יש להמיס במיים פושרים ולא רותחים כדי לא להרוס את הויטמינים ואחרי כ20-30 דקות ניתן להאביס את הגוזלים ,בתחילה יש לתת זאת במצב יותר נוזלי כדי להקל על הנעכלות וככל שיתבגרו תוכל לשלב פחות מיים במזון עד שיתרגלו לאוכלו כחומר מוצק,
מקווה שעניתי על שאלתיך,
קותי אהרון
מנהל אתר יונים בישראל
054-4466060
מנהל אתר יונים בישראל
054-4466060