דיון בנושא "החתמה" אצל יונים

בפורום זה ניכתוב נישאל ונענה על כל דבר הקשור בגידול,טיפוח,ריבוי,מחלות, תרופות או כל דבר העולה בדעתינו בנושא יונים בלבד
שלח תגובה
אלעד

דיון בנושא "החתמה" אצל יונים

שליחה על ידי אלעד »

שלום חברים, למי מכם שיש ניסיון בהאכלת יד ביונים וב"החתמה" מוזמן לשתף .
הנושא מאד מעניין אותי .
סמל אישי של משתמש
קותי
מנהל האתר

Re: דיון בנושא "החתמה" אצל יונים

שליחה על ידי קותי »

שלום אלעד ,
יש להבחין בין החתמה ממש לבין בניית אמון אצל היונים כדי שלא יפחדו ממך,אין ספק שהגורם המרכזי למערכת היחסים שלך עם היונים שברשותיך בנוייה על אינסטינקטים קיומיים,הרעב חזק מהפחד ולכן היונים מתקרבות אליך ומסתכנות אך חייבות לאכול,ישנן עופות המפתחות תלות והתנהגות של חיבור עם המגדל כאשר ברגע בקיעתם מהביצה הדמות הראשונה שהם רואים(או שהן רואות) היא אדם ואז האפרוחים ילכו אחריך כמו אחרי אמא אווזה , וכתב על כך החוקר האתולוג ד"ר "קונרד לורנס"בסיפרו : הרע לכאורה או טבעת המלך שלמה אנני זוכר בדיוק ברגע זה איזה מהם,, את שני הספרים כדאי לך לקרוא ,קונרד לורנס היה אתולוג, שזה חוקר מדען העוסק בחקר היתנהגות בע"ח,(הספרים קיימים גם בעברית)
בהחתמה יש מצב שאנו בונים ציפיות מסויימות ובכל בעל חיים זה בא לידי ביטוי באופן שונה וכך גם בין גזע לגזע ביונים שלנו,אין ספק שישנם גזעים כמו הסנוניות למינהן הטורינגן ואחרים שעל אף יופיין או הקריירים הם בדרך כלל יותר פראיים ופחדנים בהיתנהגותן מאשר כל יונה ממשפחת הזפקנים למיניהם שיוצרת קשר מיידי עם האדם ומראה תכונות חיזור ותיקשורת יוצאת דופן עם בני אדם,כפי שכתבתי בתחילת דברי חשובה ביותר היתנהגותיך שלך בשובך,אל תעשה תנועות פתע מהירות שיפחידו את היונים תמיד תנהג בהן בעדינות ואין לי ספק שרמת התיקשורת שלך עם היונים תשתפר כל יום ,לגבי החתמה של גוזלים שאתה מאכיל לבדבהאכלת יד, תנסה להגדיר מטרות לפני שתיגש להרפתקאה מחייבת זו ,זה אפשרי השאלה כמה זה חשוב ובשביל מה,
במה שתיבחר עלה והצלח,
קותי אהרון
מנהל אתר יונים בישראל
054-4466060
אלעד

שליחה על ידי אלעד »

תודה על תשובתך המחכימה.
אני מתכוון להחתמה ממש והאכלת הגוזל מרגע הבקיעה ועד לעצמאות, תגובות לקריאה של המאמן ליונה מוחתמת יהיו אני מניח טובות יותר מאשר יונה מאומנת שאינה מוחתמת.
אפשר יהיה ליצור מצב של הנחתת היונה על ידו של המגדל גם בשטח לא מוכר (יוני תעופה) .
מעבר לזפקנים האם ידועים עוד זנים "קלים" לעומת זנים "קשים" לאילוף?
סמל אישי של משתמש
dovev76

שליחה על ידי dovev76 »

שלום אלעד.

פשוט יחסית להחתים יונים ,כאשר רואים שהגוזל מפסיק לקבל חלב יונים אפשר לקחת ולהאכילו ידנית בזרעים שהושרו שעתיים שלוש במים חמימים,אפשר גם לאחר את הוצאת הגוזל מהקן עד שיש לו פלומת נוצות מפותחת ואז להתחיל להאכילו ידנית.
בעבר יצא לי להחתים יונים מספר פעמים ( היום לצערי אין לי זמן לכך) מניסיוני אני יכול להגיד כי ההחתמה של נקבה טובה יותר מזו של זכר
אצל יונים בניגוד לציפורי בר או תוכים ( ובדומה לחיות בית רבות אחרות) ההחתמה נשברת בקלות, יונה מוחתמת תוכל להתחבר בקלות אל בני מינה ואף תתרבה ברצון ואז תחלש החתמתה.
ידוע שיש הבדלי אופי טמפרמנט בין זני היונים השונים ממש כפי שיש אצל כלבים ,סוסים,חתולים או אחרים.
בדרך כלל זנים שנבנו במיוחד לתערוכות יהיו נינוחים יותר ( סלקציה ליונה נינוחה נותנת לה יתרון משמעותי כשהיא מוצגת בכלוב התערוכה)
לעומת זאת אם הייתי צריך לבחור יונים שיצרו קשר חזק עם הבעלים לאחר ההחתמה הייתי בונה יותר על זני העבודה והתעופה, קורסקים,ניקוליבסקי ובקינסקי למשל מתקרבות בקלות למגדל, גם יוני דואר שגודלו והורגלו מצעירו עושיות זאת ( ובטח עוד כמה זנים שאין לי ניבסיון עימם)
ייעוץ באחזקה ופתרון בעיות בשובך
בדיקות לגילוי מוקדם של טפילים וזיהוי מחלות יונים
חיסונים (ניוקאסל, סלמונלה)ותילוע.
הכנת השובך לעונת הריבוי
מדביר מוסמך - יעוץ ופתרון בעיות מזיקים בשובך ( כינים,זבובים,אקריות,עכברים וחולדות).

דובב- 0506241432
0542130121
שלח תגובה