גנטיקה ביונים הלכה למעשה
גנטיקה ביונים הלכה למעשה
לפעמים המזל מאיר פנים ואין צורך להמתין הרבה דורות על מנת לקבל תוצר סופי טהור. הכל תלוי באללים איתם עובדים
כשהאללים רצסיביים קל יותר להגיע לתוצר המבוקש אתן דוגמא מהכלאותי:
במקור היו לי זוג רולרים אמריקאים הזכר אדום והנקבה צהובה. הזוג הזה מייצר דור ראשון של גוזלים אדומים ( בדור שלישי אקבל גם צהובים) אבל אני רציתי רולרים בצבע זהוב.
לכן הכלאתי את הנקבה עם זכר קווקאזי הדומה לה מאוד במאפיינים ואצלו היה גורם דילול PAL
היתקבל הצאצא הבא שהוא הכלאה בין קווקאזי לרולר ( שימו לב לצבע האפור) את הזכר הזה זיווגתי עם נקבה אדומה מצאצאי הזוג המקורי (נקבה זו אדומה ולא נושאת אף גורם דילול)
תוך שני זיווגים בלבד!! קיבלתי את הצבע שרציתי בדגם שרציתי זהב!!!
והרי הוא לפניכם!!!
רולר אמריקאי זהוב בין שבועות אחדים. תוך שתי הכלאות בלבד קיבלתי את הצבע והדגם שרציתי, עכשיו צריך להמשיך בהכלאות על מנת לבדוק את יכולת התעופה של הצבע החדש.
כי מבחינת מאפיינים הוא נראה כמו רולר לגמרי.
כשהאללים רצסיביים קל יותר להגיע לתוצר המבוקש אתן דוגמא מהכלאותי:
במקור היו לי זוג רולרים אמריקאים הזכר אדום והנקבה צהובה. הזוג הזה מייצר דור ראשון של גוזלים אדומים ( בדור שלישי אקבל גם צהובים) אבל אני רציתי רולרים בצבע זהוב.
לכן הכלאתי את הנקבה עם זכר קווקאזי הדומה לה מאוד במאפיינים ואצלו היה גורם דילול PAL
היתקבל הצאצא הבא שהוא הכלאה בין קווקאזי לרולר ( שימו לב לצבע האפור) את הזכר הזה זיווגתי עם נקבה אדומה מצאצאי הזוג המקורי (נקבה זו אדומה ולא נושאת אף גורם דילול)
תוך שני זיווגים בלבד!! קיבלתי את הצבע שרציתי בדגם שרציתי זהב!!!
והרי הוא לפניכם!!!
רולר אמריקאי זהוב בין שבועות אחדים. תוך שתי הכלאות בלבד קיבלתי את הצבע והדגם שרציתי, עכשיו צריך להמשיך בהכלאות על מנת לבדוק את יכולת התעופה של הצבע החדש.
כי מבחינת מאפיינים הוא נראה כמו רולר לגמרי.
- קבצים מצורפים
-
- DSCF0899.JPG (91.46 KiB) נצפה 1021 פעמים
ייעוץ באחזקה ופתרון בעיות בשובך
בדיקות לגילוי מוקדם של טפילים וזיהוי מחלות יונים
חיסונים (ניוקאסל, סלמונלה)ותילוע.
הכנת השובך לעונת הריבוי
מדביר מוסמך - יעוץ ופתרון בעיות מזיקים בשובך ( כינים,זבובים,אקריות,עכברים וחולדות).
דובב- 0506241432
0542130121
בדיקות לגילוי מוקדם של טפילים וזיהוי מחלות יונים
חיסונים (ניוקאסל, סלמונלה)ותילוע.
הכנת השובך לעונת הריבוי
מדביר מוסמך - יעוץ ופתרון בעיות מזיקים בשובך ( כינים,זבובים,אקריות,עכברים וחולדות).
דובב- 0506241432
0542130121