בהתאם לתקן??

בפורום זה נדון בנושא הטימלר הישראלי
שלח תגובה
משה אבוטבול

בהתאם לתקן??

שליחה על ידי משה אבוטבול »

שוב שלום חבריי,
לאחר שהויכוח תפס תאוצה , הסתכלתי שוב בשובך ואני פשוט לא מצליח להבין, תראו את היונים האלו , לפי דעתי כל יונה כזו היא מקום ראשון , ואם התקן לא אומר את זה אז צריך לשנותו.... מה אתם אומרים ??
קבצים מצורפים
סמסונג משה 099.jpg
סמסונג משה 099.jpg (31.59 KiB) נצפה 2845 פעמים
סמסונג משה 097.jpg
סמסונג משה 097.jpg (38.86 KiB) נצפה 2845 פעמים
סמסונג משה 095.jpg
סמסונג משה 095.jpg (37.63 KiB) נצפה 2845 פעמים
משה אבוטבול

Re: בהתאם לתקן?? עוד תמונות

תמונות נוספות , דובב וקותי מיוחד בשבילכם , הוכחה שניתן להגיע לתוצאות יפות בבית , בלי אורחים מבחוץ!!!!!!
רק טימלר ישראלי!!
קבצים מצורפים
סמסונג משה 102.jpg
סמסונג משה 102.jpg (39.01 KiB) נצפה 2842 פעמים
סמסונג משה 105.jpg
סמסונג משה 105.jpg (30.29 KiB) נצפה 2842 פעמים
סמסונג משה 107.jpg
סמסונג משה 107.jpg (34.28 KiB) נצפה 2842 פעמים
סמל אישי של משתמש
dovev76

Re: בהתאם לתקן??

שליחה על ידי dovev76 »

שלום משה.

אני מבין את הלהט שלך בעניין הטימלר הישראלי שהרי אתה מטפח אותו שנים רבות.
אבל אין צורך לפתוח שרשור חדש כל פעם שאתה נכנס, הוסף זאת לדיון הקיים בכדי שיוכלו להגיב.
לדעתי, אי אפשר לשפוט את הטימלרים האלה או כל טימלר אחר על פי תמונה בטח ובטח כשלא רואים את כל גוף היונה.
גם אם נבוא אליך לשובך ונעיר הערות בונות לגבי הלהקה שלך נשאלת השאלה האם אתה באמת תבוא בראש פתוח ולא תפסול כל ביקורת שלא תתאים להשקפתך,או שמא תזלזל בביקורת ותכעס עוד יותר?
ייעוץ באחזקה ופתרון בעיות בשובך
בדיקות לגילוי מוקדם של טפילים וזיהוי מחלות יונים
חיסונים (ניוקאסל, סלמונלה)ותילוע.
הכנת השובך לעונת הריבוי
מדביר מוסמך - יעוץ ופתרון בעיות מזיקים בשובך ( כינים,זבובים,אקריות,עכברים וחולדות).

דובב- 0506241432
0542130121
סמל אישי של משתמש
קותי
מנהל האתר

שליחה על ידי קותי »

משה שלום,

תודה על השיתוף,
אין ספק שחלק מהתמונות שצילמת הן טובות מאוד וחלקן פחות בשני מובנים
1 )זוית המקור
2) החלק העליון של הגולגולת בחלק מהצילומים מעט שטוח ואינו עגול ,
אנני מבין מהיכן לקחת את העובדות שהיונים שלך אינן טובות הרי זכית בתואר סגן אלוף ,
רק יונה אחת יכולה לזכות במקום ראשון ויש עוד מגדלים אשר מגדלים לא פחות טוב ממך, בזמן תערוכה בחלק האחרון של השיפוט עומדות יחד קבוצות יונים מכל צבע לחוד ועל השופט להכריע מי בעיניו היא הטובה יותר ויתכן שבתערוכה אחרת יונה אחרת תנצח את זה שניצח קודם לכן,
אתה קובע נחרצות שרק לך יש יונים במקום ראשון וזו לא קביעה ספורטיבית וברור לך שאינך יכול להכתיב לאף שופט במה לבחור ,
אתה גם חייב להבין שאין לאף אחד משיהו נגדיך או נגד אחיך באופן אישי ובספורט כמו בספורט יש רק מנצח אחד גם אם לדעתיך האישית זה לא נכון , אני הייתי שמח אם תהיה לך מעט ביקורת עצמית וידע מספק להחליט מבין היונים שאצליך מי הכי הטוב ,
אז גם כאן תיראה לפתע שיש הבדלים בין היונים, כדאי שתיבדוק את עצמיך ואולי תבין את שאני מנסה להבהיר ,האם הינה שאתה בחרת לעצמיך בבית במקום שני היא לכן אינה טובה?
שתהיה לך שבת טובה ומבורכתץ
קותי,
קותי אהרון
מנהל אתר יונים בישראל
054-4466060
משה אבוטבול

קותי שלום ,
אני לא מבין למה אתה לא מתגבר על הנושא שבו היונה שלי זכתה במקום שני?!?!?! הסיבה היחידה שהעליתי את התמונות היא להבהיר שניתן להגיע לתוצאות יפות ללא הכלאות !!! זו היתה כל כוונתי ... כמוובן שיש מגדלים שיש להם יונים יפיהפיות שאינן יורדות ולא בטיפה מרמתן של היונים שלי .כגון היונים של אבי תורגמן, איציק אסלן,אדמונד,יניב,בינימין,יוסי עטייה, ניר ניסן ,עופר,שמעון וסילחו לי חברי האחרים שאיני מזכיר ויש עוד רבים! כל המוזכרים לא מערבבים יונים עם גזעים אחרים ועדיין מגיעים רמות יפיהפיות !!! וזו כל כוונתי . אני נגד ההכלאות והוכחתי גם אתה הוכחת כרגע בדבריך שניתן להגיע לטימלרים יפים בלי להכליא ולהרוס את הגזע! עוד דבר בשובך שלי ישנם יונים ברמה גבוהה מאוד וישנם יונים ברמה פחות טובה כמובן שאני מודע לכך!!! אבל אני מוכן שיהיו לי יונים טובות פחות ולשמר את הגזע אני אשקיע בהן אעבוד איתן ואטפח אותם כדי שיעלו ברמתן אני לא אכליא אותן לא עם לונגפייס וכל מניני סוגי יונים אחרות הכל עיניין של סבלנות והשקעה!

ולגביך דובב,
כאדם שלא מכיר אותי כלל נראה שיש לך דעה קדומה נחרצת עליי!! אני לא כעסן ולא נפגע להפיך מכל מלמדי השכלתי . אני אוהב לשמוע דעות אחרות עם חלקן אסכים ועל חלקן אחלוק זו זכותי . מעבר לכך כאדם שדיי חדש בנושא , אוכל לומר שאתה בהחלט רהוט ומתנסח היטב אך האם הידע שלך בטיפוח הטימלר טוב כמו הרהיטות שלך? אני לא בטוח . אשמח שתבוא אליי לשובך אוליי תוכל ללמוד משהו אשמח ללמדך!!!
נערך לאחרונה על ידי משה אבוטבול ב ש' אפריל 30, 2011 6:54 pm, נערך פעם 1 בסך הכל.
סמל אישי של משתמש
dovev76

שליחה על ידי dovev76 »

שלום משה.

עם השנים למדתי שיש לשפוט אנשים על פי מעשיהם ולא על פי דיבוריהם, קל לדבר קשה לעשות.
ולמעשה לפי שעה החרמתם ( אתה ועמי) את התערוכות בטענה שהשופט לא לטעמכם, לי לפחות הסיבה הזאת לא נראת הגיונית, ביחוד שראיתי את צורת עבודתו של השופט המדובר
ואת הנהלים החדשים ( רישום דוח שיפוט, עידוד הקמת מועדון מסודר למגדלי הטימלר) שייסד,מה גם שאחרים מכבדים את שיפוטו ( והרי לא כולם שיכורים כאמירת הפתגם).

אני מסכים תמיד לכך שזכותו של האחר לא להסכים עם דעתי ( אחרת העולם היה משעמם מאוד) וכן לכבד כל דעה אפילו והיא שונה משלי.
באף מקום לא זלזלתי ביכולות הטיפוח שלך ובידע שרכשת בנוגע לטימלר הישראלי,שיחה שהיתה לי בזמנו עם עמי כשלקח אותי בחזרה לקריות היתה גם היא חיובית מאוד (לכן המנעותכם מהתערוכות קצת תמוהה בעייני).
אני תמיד שמח להפגש עם אנשים חדשים ביחוד כאלה עם תחביב משותף ואף על פי שסדר יומי די עמוס בזמן האחרון אשמח לפנות זמן להגיע ולבקר ולהתרשם מהשובך שלך. אני מבחינתי מוכן להקשיב קשב רב לדבריך ולהשכיל
ואצפה שתתן לי להביע את דעתי בכבוד ותקבל אותה בצורה ספורטיבית גם במידה ולא תתאם את דעתך.

שבת טובה
דובב
ייעוץ באחזקה ופתרון בעיות בשובך
בדיקות לגילוי מוקדם של טפילים וזיהוי מחלות יונים
חיסונים (ניוקאסל, סלמונלה)ותילוע.
הכנת השובך לעונת הריבוי
מדביר מוסמך - יעוץ ופתרון בעיות מזיקים בשובך ( כינים,זבובים,אקריות,עכברים וחולדות).

דובב- 0506241432
0542130121
סמל אישי של משתמש
קותי
מנהל האתר

שליחה על ידי קותי »

משה שבת שלום,
תודה על תגובתיך מבלי להתייחס לעבר כלל אני מבין שהויכוח הציבורי שניפתח והיתלהט נוגע לעובדה
שיש כאלו שמעוניינים לעשות הכלאות נוספות עם היונים שברשותם,
ישנם גירסאות שונות לחשיבות או התנגדות לנושא ,אך מכיוון שאנו (עדיין) חיים בחופש במדינתנו הרי לכל מגדל הזכות להחליט לאיזה כיוון ברצונו ללכת,
החשוב מכל הוא ,שלא נאבד את המטרה ונטפח את הטימלר הישראלי לתיפארת,כל יונה שמיתקרבת למתואר בתקן תמוקם במקום המגיע לה ומכיוון שמימלא הגזע של יונה מפוארת זו מורכב מכמה מקורות הרי שמי מיוסיף תכונה לטיפוחו שגורעת מהכתוב בתקן תורד במיקומה במהלך השיפוט,אך מי שיוסיף למטרה יקודם,
בהכלאות דחיקה או במיון עיקש של עבודת שנים נעשתה עבודה לא פשוטה בעולם בטיפוח הגנטי בכל מיני תחומים ,אנני רוצה להטיף לכיוון זה או אחר ,אני מיתקומם מעצם העובדה על הכעסים המיותרים בין האנשים,איני חושב שהציבור אינו יודע להבחין בין טוב לרע ,ציבור המגדלים הוא הטרוגני ובעל דיעות שונות ויש לכבד כל אחד בבחינת" חנוך לנער על פי דרכו" והוא יקח אחריות על תוצאות טיפוחו, בתערוכה היונה תישפט על פי התקן בלבד ,
אני באמת שמח על פתיחת הדיון הזה ועל" הקנאות" לאיכותה של יונה ניפלאה זו,על דבר אחד רובנו מסכימים והוא שהטימלר הישראלי הוא גזע היונים הכי אצילי וניפלא שיש,אז קדימה לעבודה, לגידול ולטיפוח ,יש עוד הרכה לעשות,כאן גם טמון האתגר,
קותי אהרון
מנהל אתר יונים בישראל
054-4466060
בנימין

שליחה על ידי בנימין »

.
קבצים מצורפים
Photo3377.jpg
Photo3377.jpg (67.04 KiB) נצפה 2761 פעמים
בנימין