בקשר לתערוכות

בפורום זה נדון בנושא הטימלר הישראלי
שלח תגובה
איציק 2800

בקשר לתערוכות

שליחה על ידי איציק 2800 »

סליחה שאני מתערב אבל מי ששופט לא יכול להציג יונים בדרך כלל לדעתי האישית
אני מנסה לחשוב איך זה היה אים בכדורגל היה שופט בתור חלוץ באחת מהקבוצות "א..א..א.. מגיע לי פנדל" לא ניראה לי אישית שזה יצא לפועל
בכלל כול הפורום של הטימלרים כבר לא ניראה כמו שקותי בנה אותו בהתחלה היו נושאי שיחה מעניינים שאני בתור אחד שלא מגדל טימלרים הייתי נהנה להכנס
קחו מישהו שמגדל יעקובינים או ניקולייבסקים תסבירו לו מה התקן של הטימלר הישראלי תאמנו אותו טוב תבחנו אותו ואז תכשירו אותו ליהיות שופט
ויהיה אסור לו לגדל טימלרים בכדי שלא יהיו ניגודי אינטרסים
כול זאת אני רושם כמובן מבלי לזלזל בקותי כי לדעתי הוא השופט הכי הגון שהכרתי אי פעם ותאמינו לי שניסיתי אותו בשני התערוכות שהייתי בעבר
ולכול דבר בחיים יש קוד כניסה אחד הקודים בעיניני האדם הוא לישאול שלושה אנשים אים הוא שיכור אים כולם אמרו כן סימן שהוא באמת שיכור אז קחו את זה לתסומת ליבכם ותחשבו איזה אדם בארץ יכול להשתוות לקותי ליפני שמדברים על אפילו להוסיף שופט ליפני שמדברים על להחליף
כול זאת היא לעניות דעתי
סמל אישי של משתמש
קותי
מנהל האתר

Re: בקשר לתערוכות

שליחה על ידי קותי »

איצק ידידי שלום לך,

ראשית תודה על הפירגון, אבקש להסביר לך מספר נקודות שאולי אינן נהירות לך ולשאר הקוראים,

רב שופטי הגזעים השונים הם מגדלי אותו הגזע אותו הם שופטים,שמעון מתמחה בשיפוט ומעולם לא הציג בתערוכה בה היה מעורב,
כך זה נהוג וכך זה מכובד,

שמעון מגדל שאוהב את הגזע ,תורם לפעילויות בעצמו משקיע מכספו כדי לקדם פעילות ונילהב בעצמו לראות את התקדמות הטיפוח בגזע,

יהיה זה לא הוגן לזקוף לחובתו את העובדה כי אינו נוהג ביושר בבואו להתמחות בשיפוט ,הוא עדיין מתמחה לומד ומחוייב בדוחות שיפוט בכל יונה ובסיכום תערוכה חייב לכתוב עבודה המיוחסת לכל מלאי הגידול שהוצג בתערוכה זו ,אחרי מספר התמחויות הוא חייב לעבור מבחן ובהוכחת ידע בשיפוט והבנת הגזע אותו הוא שופט, כמו כן גם אתיקה שיפוטית, יחסי התנהגות כשופט בתערוכה ובאחריות שנושא זה מחייב,

לגבי דפוסי התנהגות של מספר מגדלים ,הרי "בתוך עמנו אנו יושבים" ותמיד יש קומץ רעשני שמסיבה כלשהיא מעולם לא תרם ואינו מתכוון לתרום בעתיד, אותו הקומץ יושב על הגדר ומעביר ביקורת, מחרחר ריב ומדון , ללא כל הצעה מה כן לעשות , כי הוא חי מכך שמתנגד לכל פעולה חיובית שאחרים עושים בעמל ,

העובדה שהאתר פתוח לכל היא כדי לאפשר דיון פתוח גם למתנגדים לדרך מסויימת ולהביע את דעתם באופן דמוקרטי ופתוח ,במידה ומישיהו מנבל את פיו או נוהג בחוסר כבוד בסיסי הוא נימחק מהאתר ,עדיין לא עשינו זאת ,כל זאת כדי לעודד עניין בדיון ציבורי פתוח והוגן ,לא תמיד ניחנים האנשים בהבנה וכושר ביטוי מספיק כדי להביע את דעתם ואני בכל זאת רוצה לאפשר להם להתבטא ולהביע את דעתם גם אם היא שונה מהמקובל או אפילו שונה מדעתי האישית הם מכובדים בעיני, זה טבעי שחלק מהאנשים אשר נהגו לגדל יונים בדרך מסויימת ולאורך תקופה ארוכה נחשפים לפתע לכיוון חדש שאינו מוצא חן בעינהם וזה לגיטימי לחלוטין ,אך אין זאת אומרת שבגללם הדרך החדשה תשונה ויש להסביר להם בכבוד ובסבלנות את מהותה וחשיבותה של דרך אחרת ,בארצינו קיימות בפניהם דרכים רבות לבחירה והם לא חייבים להיות שותפים לדרך,

הם יכולים להמשיך בדרכם הישנה הקודמת למה שאנו עושים כיום,העולם מתקדם ויש להם אפשרות ללמוד ולהתקדם דרך האתר והפעילות שאנו מציעים ובאותה העת זכותם גם לא להישתתף, תמיד היו ותמיד יהיו כאלו שינסו להפריע במאמר המשפט :"הכלבים נובחים והשיירה עוברת"

אין צורך להיבהל מקולות אלו אלא להמשיך ולהתמיד בדרך הערכית בה אתה מאמין ,לא לחפש איך לריב ולהיות עסוק בכך אלא ליצור עוד ועוד פעילויות לטובת ענף גידול היונים והיונאות, הם ידברו ואנו נעשה,התוצאות כבר ניראות בשטח,

איציק היקר ,כאדם המומחה בגידול ובאימון לתעופה ביונים הפרסיות הייתי מאוד מודה לך אם תסכים לשתף אותנו בניסיונך בתחום התעופה ,
אני עם עוד מספר פעילים נישמח לעמוד לרשותיך ולעזור לך לקדם כל פעילות ועידוד הפעילות בין מגדלי היונים הפרסיות בשמחה ובאהבה,

אני משוכנע שכל שכתבת בא מהלב ולטובת העניין לכן מצאתי לנכון להסביר את המציאות כפי שאני רואה אותה מזוית ראייתי האישית
וכאחד שמצוי בעניין ומעורב בו בכל התחומים, שלך כתמיד קותי,
קותי אהרון
מנהל אתר יונים בישראל
054-4466060
איציק 2800

קותי או אילן
(אף פעם לא הבנתי את זה)
למה צריך טבעות אגודה מספר 11 הרי לטימלרים גם 10 זה מעולה ???
אבי תורגמן

שליחה על ידי אבי תורגמן »

מי אמר לך שצריך טבעות מספר 11 ?מומלץ שהטבעות יהיו מספר 10 ולא 11
איציק 2800

אז לא הבנתי מה צריך ליהיות בתקן כדי להשתתף בתחרויות 10 או 11 ??
סמל אישי של משתמש
קותי
מנהל האתר

שליחה על ידי קותי »

איציק לשאלותיך בנוגע לטבעות,

הטבעת התיקנית למנוצי רגליים בגודל הטימלר הישראלי הוגדרה כטבעת מספר 10. העובדה שחברים הלבישו טבעות מספר 11 נועדה לסמן את אלו שכגוזלים לא שמו להן טבעות ולא החמרנו בכך אלא עודדנו את החברים קודם כל לסמן את יוניהם בטבעת,

הטבעת נועדה לתת זהות ליונה, גזעה ואיכותה לא נובעות מעצם הטבעות על רגליה אלא לצורך זיהוי היונה וקביעת גילה , העובדה שיונים סומנו בטבעות מס 11 לא תהיינה אפשריות החל משנת 2012 ,כדי להסיר ספק לגבי זהות היונה וגילה בקביעת הבנת צורתה כבוגרת לעומת צעיר בזמן אבחנת איכותה, כי אין גוזל בן שנה ניראה כיונה בוגרת בת שלוש ויותר,

ראשית חשוב שהמגדלים ילמדו שאם ברצונם להציג יונה בתערוכות או למוכרה בעתיד הרי שההתייחסות ליונה מטובעת תמיד תהיה רבה ורצינית יותר מאשר יונה לא מזוהה, גם כך יונים לא מסומנות חשודות כגנובות כי אין להן זיהוי, כשגנבו את היעקובינים מאחיקם דבר ראשון שעשו הגנבים
זה להוריד את טבעות היונים כדי למנוע זיהויים,ללא הטבעות ירד ערכם באחוזים רבים והיה קשה לגנבים למוכרם בשוק החופשי,

לגופו של עניין בשלבים הראשונים אנו נוהגים כמנהג בית הילל הזקן שאינו מחמיר סתם ולאחר מכן נקפיד על כל פסיק ככל שניתקדם.

כל זה לטובת המגדלים ןלטובת הענף ,בשלב ראשון לא רצינו להטיל על הציבור גזירה שקשה לו לעמוד בה ולכן היה היתר לכך ,במובן שככל שיתמסד הענף ציבור המגדלים והחברים יבן את מטרות הטיבוע ויקפיד על גודל הטבעת,
קותי אהרון
מנהל אתר יונים בישראל
054-4466060
שלח תגובה